Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur trycktvättar man en stuckaturyta? 5 bästa sätten!

Undrar du hur man trycktvättar en stuckaturyta? Du behöver inte oroa dig för att du har kommit till rätt plats. Sätt din elbricka till 1 600 till 2 600 PSI och undersök den sedan på en omärklig del av stuckatur innan du applicerar den på hela ytan. Den kommer att tala om för dig om PSI behöver sänkas utan att skada tillgängliga.

För att förhindra skador, håll munstycket på motorbrickan ungefär 2 fot bakåt och luta vattenflödet så att det träffar stuckaturen i en vinkel på ungefär 45°. Gå i portioner och gå från topp till botten, tvätta bort tvålen. Gå runt panelerna för att undvika att skada dem med en elbricka.

Rengöringsprodukter hjälper dig att rengöra lite enklare. Dessa kommer att administreras med en kompressor sprutburk eller en lågtryckstvätt med en sådan tvålpump. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

Vad är stuckatur?

Stuckatur verkar vara en härlig finish som ofta ses på hem. Det var en typ av cementputs. Därför är den stabil och hållbar. Den har dock en svampig känsla och är ömtålig när den böjs.

Det vill säga, vi bör undvika att blötlägga stuckatur eller låta alldeles för mycket vatten komma in i springorna. Vi bör också undvika att använda överdrivet våld. Om jorden är benägen att förskjutas, sätter stuckaturhus sig inte ordentligt.

Ha detta i sikte, och du måste vara försiktig när du tar bort damm, skräp och smuts från stuckaturytor. Du kan få sprickor och sprickor snarare än att smuts ansamlas. Då blir det mycket mer av en plåga!

Sätt att trycktvätta en stuckaturyta

Stuckatur är ett känsligt material med en grovhet som snabbt kan skadas om högtryckstvätt görs felaktigt. Spruckna eller skalande områden är känsliga för högtryckstvätt, och smuts kan smyga sig in i sprickor som vattnet inte kom åt. Att rengöra stuckatur kräver mycket mer att veta hur man använder PSI, men en förinställning på 1 600 till 2 600 PSI är vanligtvis tillräckligt. Gipset kan väckas till liv igen med lite förståelse, rätt material och lite armbågsfett. Här är sätten för hur man trycktvättar en stuckaturyta:

#1. Undersök din stuckaturyta

Det allra första steget är att leta efter eventuella tecken på försämring på stuckaturskiktet. Undersök området för eventuella frakturer, sprickor eller till och med andra hål. Fukt kan sippra genom springorna om du rengör innan du ens kontrollerar stuckaturytan. Mögelsporer kan börja bildas som ett resultat av detta. Mögelsporer växer i fuktiga miljöer, vilket många är medvetna om. Detta kan resultera i översvämningsskador på väggarna under vissa omständigheter.

#2. Fyll sprickorna

När du ser några hål i din gips måste du åtgärda dessa innan du faktiskt rengör. Mindre repor är enkla att förbättra på egen hand. Mikrosprickor och mindre nagg är exempel på detta. Vi använder ett utomhusakryllim som nästan matchar stuckaturytan perfekt för att fixa mindre skavanker. Detta är tillgängligt på de flesta stora hemförbättringsbutiker och närliggande företag. Använd tätningsmedlet för att täcka det skadade eller flisiga området.

#3. Skölj stuckaturytan

Detta är viktigt för att polera stuckaturskiktet efter att noggrant utvärderat det för sprickor och lagat dem. Du måste börja med att skölja området med vatten. Allt löst damm, smuts eller rester kommer att tas bort. Du kan göra detta med en vanlig trädgårdsslang och en adapter eller använda en tvättmaskin. Använd ett munstycke med en 30- eller 45-graders vinkel vid ett tryck på högst 1 600 PSI vid högtryckstvätt. Eftersom stuckatur är genomtränglig och känslig kan för mycket tryck orsaka skada. Avståndet mellan sprutan och gipsytan måste vara minst tjugofyra tum. Tvätta ytan i en jämn ström i 45° vinkel för att förhindra skador.

#4. Använd rengöringslösningen

Två liter varmt vatten, ½ kopp borsyra och två teskedar våt diskmedel kombineras för att bilda denna rengöringsvätska. Det är verkligen dags att använda rengöringsvätskan nu när du har den. Använd lösningen vid en lägre inställning med ett 70-graders munstycke för stuckkraftrengöring. Håll ett avstånd på 18–24 centimeter mellan munstyckets spets och gipsytan.

Låt lösningen sätta sig i 10 minuter efter administrering. Se till att lösningen inte torkar ut eftersom det blir svårare att rengöra den. Håll det blött genom att mjukt strö detta med vatten då och då.

Här är vad du bör veta när du städar en tegel uteplats och städar din betong uteplats.

#5. Skrubba väggen

För att noggrant radera envisa fläckar behöver du lite extra skötsel i form av en pensel. Tvätta bort fläckarna med en liten borste, antingen själv eller med hjälp av en roterande borstadapter. Tvätta ställena i delar samtidigt som du applicerar ett försiktigt men kraftfullt tryck.

It’s A Wrap!

Vi är glada att veta att du har lärt dig allt om hur man trycktvättar en stuckaturyta; När du vill rengöra stuckaturen, håll dessa tips i ditt sinne och använd en nämnd PSI högtryckstvätt för att rengöra din stuckaturtvätt. Ta reda på svaret på dina frågor om hur man rengör sidospår utan högtryckstvätt och hur man rengör en matta med högtryckstvätt.