Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Irländska vigselringar Hur man bär: sätt och betydelser

Om du är nyfiken på hur irländska vigselringar ska bäras, bör du veta betydelsen om du bär Claddagh-ringen på höger och vänster hand. De har olika betydelser, särskilt när det gäller äktenskap och relationer.

Den irländska vigselringen eller Claddagh-ringen är en unik traditionell ring. Och om du är nyfiken på att bära vigselringar i allmänhet, vänligen bläddra i vår blogg för etikett.

Vet du till exempel vad du ska göra med förlovningsringen på din bröllopsdag? Ta sedan reda på om du fortfarande behöver bära den på din stora dag.

Här är två sätt: Hur man bär irländska vigselringar

Hur man bär Claddagh-ringen på höger hand och dess betydelse

Du kan bära Claddagh-ringar på din högra hand för att visa att du är i ett förhållande eller att ditt hjärta redan är taget om hjärtats punkt är vänd mot dig. Tvärtom, att bära Claddagh-ringar på din högra hand med hjärtats spets vänd bort från dig betyder att du inte är i ett förhållande eller att ditt hjärta är öppet.

Hur man bär Claddagh-ringen på vänster hand och dess betydelse

Claddagh-ringar kan också bäras på vänster hand, och om hjärtats punkt är mot dig, betyder det att du är gift. är under förlovning.

Vissa ser även detta som ett tecken på att du är i ett långvarigt eller livslångt förhållande.

Vad är meningen bakom Claddagh-ringen?

Om du bär den irländska ringen eller Claddagh-ringen som din vigselring, måste du förstå innebörden bakom detta smycke. I Irland är det vanligt att en Claddagh-ring överförs från generationer, vanligtvis av mödrar till deras döttrar.

Nuförtiden kan du ge en Claddagh-ring till din älskare, eftersom det är en välbekant vigselring eller förlovningsring i irländsk tradition. Sammantaget symboliserar denna ring inte bara kärlek utan också lojalitet och vänskap.

När du inspekterar ringen kommer du att upptäcka att den har tre delar. Var och en av dem har en betydelse som kan gälla gifta personer som använder dem som vigselringar och vänner som bär ringar för att beteckna lojalitet.

Delar av en Claddagh-ring och symbolik

  • Hjärta: den kanske mest ikoniska delen av Claddagh-ringen är hjärtat, och dess betydelse är kärlek som man kan anta
  • Händer: att bära Claddagh-ringen representerar också vänskap på grund av händerna som håller ihop ringens hjärta
  • Krona: medan kronan betyder kungligheter kan du se den här delen av Claddagh-ringen som en representation av lojalitet

Sammantaget kan du byta Claddagh-ringar för att fira varje varaktigt förhållande, vänskap eller romantiskt partnerskap. Det är därför det också är normalt att ge dessa ringar i platoniska relationer eller att vara beroende av hur du ser på givaren på ett personligt plan.

Kan du bära en Claddagh-ring om du inte är irländsk?

Du behöver inte vara irländsk för att bära Claddagh-ringen. Det är acceptabelt för alla nationaliteter att bära den, men de som har ett irländskt arv kan ha en djupare mening med att bära sin traditionella Claddagh-ring.

Att bära Claddagh-ringen kan dessutom vara ett sätt att visa upp dina irländska rötter. Eller, om du har rest till Irland, kan det vara en fantastisk souvenir att bli påmind om den rika irländska historien.

Kan du köpa dig en Claddagh-ring? Tvärtemot vad man kan anta är det helt okej att köpa den irländska ringen till dig själv, speciellt när du besökte Irland och ringen intresserade dig.

Sammantaget ger en kontroll av olika referenser en signal om att dela arvet från Claddagh, inte bara för dem med ett irländskt arv utan också för personer som är intresserade av irländska traditioner.

Vem ska bära Claddagh-ringar?

Alla kan bära Claddagh-ringar. Men om du vill följa dess symbolik enligt traditionen kan du alltid följa de placeringar och betydelser som diskuteras för ensamstående, förlovade och gifta.

Kan jag bära en Claddagh-ring om jag är singel?

Du kan bära en Claddagh-ring även om du är singel eller i ett avslappnat förhållande. De flesta irländska smyckesbutiker nämner till och med att du kan bära det hur du vill och att det inte är en gåva som är begränsad till älskare.

Vem ger dig en Claddagh-ring?

Traditionellt lämnar irländska mödrar sina Claddagh-ringar till sina döttrar som arvegods. Det är också populärt att bära Claddagh-ringen för att visa din relationsstatus så att dessa ringar kan komma från älskare.

Du kan till och med ge den till en nära vän eller släkting för att symbolisera kärlek och lojalitet. Men totalt sett är dess innebörd och sättet att bära den upp till dig.

Slutsats

Och det är allt! Vi har precis lärt oss irländska vigselringar att bära, som kan vara på vänster eller höger hand.

Du bär Claddagh på din vänstra hand om du är gift med hjärtat pekande mot dig. Men om det är på höger sida och hjärtat är vänt bort från dig, betyder det att du är öppen för ett förhållande.

Är du intresserad av att köpa dessa ringar? Läs vem som köper vigselringarna.