Ny GE-tork som låter högt när du vänder: 5 överraskande skäl!

Är du orolig för att din nya GE-tork ska göra högt ljud när du svänger? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. En motor som har fastnat och avger ett pipljud kan få GE-torken att avge ett högt ljud.

Ett metalliskt ljud indikerar att värmepumpen arbetar vid högt tryck, vilket resulterar i ett smällande ljud. En skadad fläktkåpa eller en trasig torktumlare kan generera ett skramlande ljud. Ett grovt golv, själva trumman eller trumlager kan få en torktumlare att göra ett högt ljud när den snurrar.

En specialist kan undersöka och korrigera alla dessa problem. Höga ljud kan också produceras av utslitna vridna höljen, plastlager eller brist på utrymme mellan trummans bakpanel och trumman. Nedan har vi nämnt några anledningar till varför ålderstorken gör höga ljud; fortsätt läsa artikeln. Låt oss kolla upp det!

Skäl till varför Ge Dryer avger högt ljud

Sluta leta någonstans om varför den nya GE-torktumlaren låter högt när de vänder sig, för i den här artikeln har vi skrivit alla möjliga orsaker till varför det här problemet uppstår. Inte bara det, utan vi har också diskuterat lösningarna på dessa problem.

#1. Skadat torkband

Om GE-torkarna låter knarrande när de körs, beror det troligen på ett skadat trumlager. Ett trumlager vrider effektivt rullarna som stödjer din drivrem och håller upp den bakre delen av torktrumman. Som jämförelse blir ett trumlager utslitet på grund av regelbunden eller omfattande användning. Om du överbelastar torktumlaren med kläder leder det också till överdrivet slitage och påfrestning. Koppla loss remmen på din GE-tork och snurra trumman på din torktumlare med handen för att kontrollera om remlagren är skadade eller inte. Om torktumlaren verkligen avger åskljud när du roterar trumman för hand, beror det troligen på ett skadat eller föråldrat torkremslager. Slösa inte bort din tid med att reparera det skadade bältet, och det är en bra idé att byta ut det här bältet istället. Vet hur man byter ut ett torkband.

#2. En lös drivrem

En lossad eller defekt drivrem var en av de vanligaste källorna till att en GE-tork genererade ljud. Detta korta elastiska band sträckt mellan en drivaxel och en spännrulle upprätthåller belastningen på en torktrumma medan den roterar. Dess bälte kan slitas, slitas sönder och kanske till och med spricka som ett resultat av en sådan operation, vilket hindrar din torktrumma från att rotera. Trumman kan också generera dunkande ljud när den svänger på grund av ett brutet bälte. En personlig bedömning kommer att användas för att fastställa omfattningen av drivremsförsämring. En sliten sliten eller skadad, bör du byta drivremmen. Som nämnts ovan, istället för att slösa tid på att reparera drivremmen, försök att byta ut den så att den fungerar effektivt och hjälper till att torka din trasa korrekt.

#3. Defekt trumvals

Trumrullar hjälper till att hålla din torktrumma på plats medan den roterar. Två trumvalsar finns vanligtvis på baksidan av torktrumman, med två till på framsidan av säkra torktumlare. Det elastiska gummivattnet på dessa trumrullar kan lätt gå sönder, eller så kan spindeln den sitter på gå sönder. Släpande eller malande ljud medan trumman snurrar är vanliga symtom på försämring av trumvalsen. Skador kan också bekräftas genom att visuellt inspektera dina valsar. Vanligtvis rekommendera att reparera alla eller de flesta av rullarna vid exakt tidpunkt, speciellt om bara en rulle är trasig. Det kan vara skrämmande att byta ut torktumlarens komponenter om du inte har gjort det tidigare. Kontakta apparatreparatören om ålderstorkarna fortsätter att göra ljud eller om du vill få delarna som ska bytas ut.

#4. Skadade motorer

Drivmotorn förvandlar kompressorn och rotorn till elektriska och gastorkar. Vissa ljud, som att slå ur en trasig remskiva, höga ljud från en skadad axel eller pulserande ljud från defekt motorstyrning, kan orsaka allvarliga problem endast med motoreffekt. Din expert kan byta ut sitt hjul eller trumrem för att säkerställa att motorn verkligen är problemet. Sätt tillbaka drivmotorn om alla andra komponenter redan är i gott skick. En högljudd torktumlare kan vara ett tecken på något allvarligare. Du kan få ett nytt GE-torkreparationssats för att åtgärda en bullrig torktumlare om du inte kan avgöra om ljudet kommer igenom. Detta kommer att inkludera det mesta av den vanliga hjälpförbättringen som krävs för att lösa flera brusproblem.

#5. Löprulle

Närhelst GE-torken är laddad, trycker spännremskivan mot torken för att förhindra att den glider. Men på samma sätt som remskivan tenderar att dö på grund av dess rotation med hög hastighet, kan ökat motstånd få torktumlaren att helt enkelt skrika eller skrika. Ljuden kan kännas som en hård repa eller smäll eftersom det börjar gå sönder. För att inspektera en tomgångsremskiva måste proffsen ta loss en rem. Överdriven buckling, skada eller vingling kommer att kräva att föremålet byts ut.

It’s A Wrap!

Efter att ha läst den här artikeln hoppas vi att du redan är bekant med varför den nya GE-torktumlaren gör högt ljud när du svänger. Ibland börjar det producera oljud på grund av omfattande användning av torktumlaren. Men få inte panik över att lösningen som nämns ovan hjälper dig att fixa olika ljud. Tack, vänner, för att ni är med oss! Vet varför en torktumlare låter när den tumlas och hur man fixar en torktumlare som inte snurrar.