Vad är en bra GPM för en högtryckstvätt? 5 fantastiska fakta du måste läsa!

Vad är en bra GPM för en högtryckstvätt? Det beror främst på svårighetsgraden och storleken på ett städjobb. Om du ska arbeta med att ta bort de envisa fläckarna eller ett stort område, behövs en högtryckstvätt med hög GPM.

Men med städprojekt eller mindre jobb räcker det med en måttlig GPM-utgång. Även om detta är väldigt allmänt när det diskuteras, är det ett måste att veta mer om det.

Lär dig mer om PSI- eller GPM-statistik och specifika scenarier som verkade lämpliga. Det hjälper dig att veta vilken högtryckstvätt som är mest lämplig att använda. För det första är GPM en enhet som mäter en högtryckstvätts effekt. Den mäter också den vattenvolym som strömmar genom ett specifikt område vid en viss tidpunkt.

En kort förklaring av högtryckstvätt

Högtryckstvätt är verkligen värdefullt vid rengöring med högtrycksspray och vatten. Pumparna fokuserar på att arbeta med detta syfte samtidigt som de sprutar ut vatten vid ett högre tryck. Rengöringskraften ger mer robusta resultat eftersom enheten arbetar vid lågt tryck från ett rör i en trädgårdsslang. Dessutom hjälper högtryckstvätt att ta bort mögel och mögel i betongytorna, inklusive fettfläckar eller smutsfläckar. Den tar bort smuts mot porösa ytor som trädäck.

Vad är en bra GPM för en högtryckstvätt?

Så, vad är en bra GPM för en högtryckstvätt? GPM är hästkrafterna i en högtryckstvätt. Det är också en mängd vatten som pumpas ut vid en viss tidpunkt. Rätt mängd hästkrafter eller fottryck krävs för att komplettera dina behov. Ingen vill ha en för långsam eller för robust process som är ganska lång. Här är fler fakta som du bör veta om GPM:

#1. Högre GPM innebär mer tryck skapat

GPM i en högtryckstvätt är gallon för varje minut. Det förstås som en högtryckstvätt eller hastighet, medan enheten pumpar vatten på en rengöringsyta. Maskinen med högre GPM sköljer och renar bort smuts och smuts mycket snabbare. Således blir en renare yta resultatet efteråt. Det är precis samma koncept som hästkrafter i en motor.

Lär dig mer om flödeshastighet för vattentryck gpm.

#2. Tillbehör ingår

GPM i en högtryckstvätt har en intelligent byggd laddare för att hantera enheten efter laddning. Högtryckstvätten är också lättillgänglig när du använder den. Den har ett intensivt tryck för att rengöra smuts ordentligt. Dessutom har den en motortyp byggd med kvalitet i åtanke. Cylindern är tillverkad av högkvalitativ stålform.

#3. Gallon per minut

Människor hänvisar ofta till GPM som antalet vattenliter som används när man använder en högtryckstvätt. Detta är än så länge mätt för varje minut. GPM är viktigt eftersom det kräver att en enorm mängd vatten släpps ut i slangen för att stöta på vissa ytor. Den enorma mängden vatten tar enkelt bort smuts och smuts som bildas på området du rengör.

#4. Vad ska man använda på betongytorna som uppfart

Betongområdena och uppfarten bygger upp olika smuts, smuts och fläckar hela dagen. Detta utgör faktiskt en stor del av fläckar och smuts på uppfarten som är utmanande att ta bort. Många människor har inte turen att ta bort envisa partiklar. De använder standard högtryckstvätt för bostäder. Många köper högtryckstvättar på en komma fem till två GPM för att hantera denna mängd smuts i betongområdet.

Mer framgång kommer i användningen av denna typ av högtryckstvätt. Därför är det mer effektivt när det används på svåråtkomliga ytor som betong. Dessutom ser din uppfart utmärkt och ny ut när du använder en högtryckstvätt med rätt GPM-nivå. Lägg till tvål för att ge extra gnistan, glans och rengöra för att bättre ta bort orena fläckar eller mögel från uppfarten.

Klicka på dessa länkar för att läsa relaterade artiklar; vet hur man rengör betong utan högtryckstvätt och hur man rengör betongterrass utan högtryckstvätt.

#5. GPM att använda vid högtryckstvätt av huset

Rengör ditt hem på rätt sätt, så använd rätt mängd GPM-nivåer. Om du tycker att dessa är för intensiva kan de krossa en del av dörren eller fönstret. Mer smuts kan samlas vid sidan av huset. Människor använder högtryckstvättar för en effektivare och snabbare rengöringsupplevelse. En högtryckstvätt hjälper till att göra hemmet fritt från smuts och ser fläckfritt ut.

Använd dessutom aldrig en högtryckstvätt i blyfärg, annars kommer det att skada vid förtäring. Om du tar bort smuts från ena sidan, använd en högtryckstvätt med 2,3 GPM. Allt lägre än så kommer inte att lyckas eliminera marken i ditt hem. Du kommer att se smuts flytta runt istället för att tas bort helt. Ta bort hårdare smuts eller mögel genom att tillsätta ett diskmedel som är säkert trots vattentrycket, eftersom detta ger en djupare rengöring inuti huset. Tillsätt aldrig vanlig diskmedel i högtryckstvättvattnet. För det första är det inte säkert när det används i en högtryckstvätt. Det kommer inte också att erbjuda ett rent utseende inuti ditt hem.

Säker användning av högtrycks-GPM

En högtryckstvätt är kraftfull för att förhindra en kick i att använda den. Det slutar med att det skadar eller skadar någon som inte använts i det tidigare. En högtryckstvätt med högtrycks-GPM kan dock skada någon på många sätt. Följ säkerhetstipsen nedan för att förbli säker när du använder en högtryckstvätt.

#1. Stå ett säkrare avstånd med början i målet

Förbered dig på att stå ett säkrare avstånd innan du använder en högtryckstvätt. Om överskott av vatten och tryck träffas på en gång kommer skadan att uppstå i målområdet. Så, stå undan och rikta högtryckstvätten i sektionen för att rengöra. Vänj dig vid avståndet och flödet och gå framåt mer mot en målinriktad rengöring.

#2. Stänga av elen i att använda högtryckstvätten

Använd en betydande mängd vatten när du använder högtryckstvätten för att undvika kraftledningar, olika eluttag och närliggande elektriska källor. Om vattnet och elektriciteten berör dig kommer mer intensiva stötar att skada dig.

It’s A Wrap!

Vad som är en bra GPM för en högtryckstvätt är nu förståeligt från din sida. Det kommer att variera beroende på storleken och svårigheten att rengöra en yta. Ta bort envisa fläckar och smuts med en hög GPM högtryckstvätt. Rensa små jobb eller projekt med en måttlig GPM-utgång. Tänk också på vikten av GPM, inklusive säker användning av högtrycks-GPM!