Vad är en bra kuddeövermadrass: 4 faktorer

Om du vill veta vad som är en bra madrass med kudde måste du tänka på fyra faktorer. Identifiera först vilken typ av sovhytt du är och kontrollera sedan de tre funktionerna som påverkar bekvämligheten och stödet i den översta sängen.

Är din nuvarande kuddeöverdel skadad? Så här fixar du också en madrass med kudde. Det kommer att vara till hjälp att känna till lösningarna även om du bara köper en ny säng.

Hur man hittar en bra kuddeövermadrass

De bästa kuddmadrasserna på marknaden är de tre modellerna nedan. Det skulle dock vara bättre att känna till de fyra faktorerna att tänka på för att hjälpa dig att få den bästa sängen för dina behov. Så, kontrollera varje märke efter den här artikeln med hjälp av de fyra faktorerna som vi kommer att diskutera.

 • Saatva Classic Madrass: en plysch övermadrass i Euro med tre fasthetsalternativ
 • Serta Perfect Sleeper Madrass: en hybridmadrass med möjlighet till ett översta kudde
 • Helix Midnight Luxe Madrass: en vadderad hybridmadrass med kudde
 • Tänk på sovhytten

Den första övervägningen när du väljer en madrass med kudde är sovhytten som kommer att använda den. Identifiera sedan användarens sovposition och kroppsvikt för att säkerställa att de kommer att känna sig stötta och bekväma i sängen. Till exempel kan ryggslippare sova på en mellanstor hybridkuddehybride, medan magsjuvar behöver en fast, tunnare kuddeöverdel med högdensitetsmaterial.

Å andra sidan behöver sidoslipningar mer dämpning för att förhindra kroppssmärta på tryckpunkterna. Därför passar en plysch kuddeöverdel om du sover på din sida. Och när det gäller kroppstypen kan du få något mjukare om du är lätt, men tunga individer måste använda något fast med ett slitstarkt spolstödsystem för att förhindra att det hänger på sängen.

 • Typ av material

Det finns olika bäddmadrasser på marknaden, vilket innebär att du får stora valmöjligheter för madrassens material och struktur. För att säkerställa hållbarhet kan du kontrollera om skummet har hög densitet och välja individuellt inslagna fjäderspolar för att förhindra rörelseöverföring. De som föredrar minneskumets konturkänsla bör också komma ihåg att kolla efter eventuella kylnings- och andningsfunktioner för att undvika obehaglig värmehållning.

I slutändan kommer det bästa kudde -madrassmaterialet att bero på varje användare. Men rätt val är viktigt om du vill få en rimlig livslängd på en madrass med kudde.

 • Fasthet

Att veta hur man väljer madrassfasthet är alltid viktigt när du köper en säng. Och om du vill ha en bra kudde -madrass, bör den ha ett fasthetsbetyg som passar dina behov. Naturligtvis skulle det säkraste valet alltid vara medelstort till medelstort företag, men oroa dig inte för att förlora komfort eftersom kuddtoppar är kända för sin plysch.

Men se upp med att använda en mycket mjuk madrass. Du vill inte sjunka för djupt för att din ryggrad inte längre är neutral. Å andra sidan kommer en mycket stel yta inte att lindra tryckpunkter som kan leda till kroppssmärta.

 • Märkespålitlighet

Känner du till de mest sålda madrasserna i USA? Vad sägs om välrenommerade madrassmärken? Det här är frågor som är värda att besvara eftersom varumärkets tillförlitlighet kommer att diktera kvaliteten och bekvämligheten på kuddöverdelen eller vilken säng som helst för den delen.

En pålitlig tillverkare kommer att använda kvalitetsmaterial och hantverk, så att du får ut det mesta av dina pengar. Företaget kommer alltid att erbjuda rimliga policyer när det gäller garanti och returer också. Och naturligtvis vet du att det välrenommerade märket inte kommer att använda några potentiellt skadliga material eller procedurer på madrassen.

Vilka är för- och nackdelarna med en madrass med kudde?

Madrasser med kuddeöverdel

 • Den extra vadderingen överst på en madrass med kudde ökar sängens dämpande känsla
 • Luddigheten i madrassen med kudde kan hjälpa till att lindra trycket på kroppens tunga områden
 • Lätta personer som tycker att de flesta sängar är för fasta kommer att känna sig bekvämare på en madrass med kudde
 • Kuddmadrasser finns i olika material som passar varje individ
 • Madrasser med kudde är lätt tillgängliga och prisvärda jämfört med andra sängar

Nackdelar med övermadrass

 • Magslipare och överviktiga personer är inte lämpliga för en kudde eftersom den är för plysch och tjock
 • Madrasser av kudde är benägna att hänga än andra madrasstyper
 • Mjukheten i en kuddtopp tenderar att sjunka för mycket djupt
 • Inte alla madrasser med kudde har ett bra spolsystem, så de skadas snabbt
 • Rörelseöverföringen i kuddtoppar kan märkas beroende på spolstödet

Vad är skillnaden mellan en övermadrass och en vanlig madrass?

Du kan enkelt skilja en övermadrass från en vanlig madrass eftersom den har ett extra vadderat lager upptill, därav namnet. Vissa märken lägger till och med kuddöverdelen på sina innerspring- och hybridbäddar. Du kan också stöta på en annan typ av övermadrass, så kolla vad en Euro-madrass är i vår separata djupgående diskussion.

Slutsats

Och det är allt! För att svara på vad som är en bra kudde -madrass, överväg sovhytten, madrassmaterialet, fastheten och varumärkets pålitlighet för att hitta din bästa säng. Du kan också kolla Saatva, Serta och Helix Sleep för de bästa bäddmadrasserna på marknaden.

Vi hoppas att detta var till hjälp, och ställ gärna några frågor nedan.