Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Vad är Simmer On The Spider? Prova 4 fantastiska matlagningsmetoder!

Har du kämpat för att veta vad som sjuder på spisen? Leta inte längre, eftersom den här artikeln kommer att svara på dina frågor. För att få en glimt är det en teknik som används för att kontrollera värmen; samtidigt syftar den till att mjuka upp din mat. Bortsett från det är det tiden då ingredienserna tillsätts under tillagningen.

När man lär sig laga mat för en hobby eller startar ett nytt företag kan det vara svårt för matföretagare. Receptet kanske inte förändras så mycket, men det som gör skillnaden är hur det tillagas.

Det är viktigt att känna till det korrekta sättet att utföra matlagningsmetoder. Vi förstår dock att vissa av dem kan vara förvirrande och inte säkra på hur du ska göra. I den här artikeln ska du lära dig om sjudning och fler tillagningstekniker. Så fortsätt läsa för att ta reda på det!

Vikten av matlagningstekniker

Teknikerna som används vid matlagning kan avsevärt påverka resultatet. De flesta kockar eller små livsmedelsföretagare tror att det är viktigare att lära sig rätt matlagningsteknik än att följa receptet. Men när du behärskar en teknik för receptet kan det till och med förbättra kvaliteten på receptet eller när något går fel mitt under förberedelsen.

Vad sjuda på spisen: Så här gör du!

För vissa kan det vara lite knepigt att veta vad som puttrar på spisen. De erfarna kockarna kan öga när receptet börjar puttra, men det kan vara svårare att särskilja för dem som bara har börjat – att ha specifika saker att hålla utkik efter hjälper till att avgöra när receptet har kommit till en puttring.

Sjud är metoden som använder måttlig värme, och syftet är att mjuka upp maten. Detta är också den del där du kan lägga kryddor och andra ingredienser. Sjud på en spis bör hålla sig mellan 185° till 205°F. Ett enkelt sätt att särskilja den är att den ska vara skonsam än en koka men mer aggressiv och bubblig än tjuvjakt.

Simmering kräver att den övervakas eftersom du måste hålla den mellan dessa två extremiteter. Du kan använda en kökstermometer för att veta den exakta temperaturen som anges ovan eller titta om den har nått mitten av kokning och pochering och låt det vara så tills rätten har kokat klart.

Olika typer av sjudning

Sjud är för begagnade recept som behöver långsam tillagning genom en vätska eller för att koka själva vätskan, vad det nu kan vara. Sådana rätter inkluderar soppa, gryta och kött som behöver långsam tillagning. Sjudande låter värmen sakta men säkert gå genom maten. Delikat mat är lämpligt för denna tillagningsmetod eftersom kokning kan bryta isär dem.

#1. Låt sjuda långsamt

Detta är den läckraste typen av sjudning. Mycket minimala bubblor bör ses stiga till toppen och lite lätt ånga. Temperaturen bör vara upp till 185° F. Det bör inte vara mycket aktivitet i grytan, och du bör bibehålla förhållandena under den tid som behövs. Detta är bra för rätter som kräver långsammare tillagning, till exempel fond. Du kanske också är intresserad av att veta hur varm en kamin kan bli.

#2. Sjud

För en stadig sjudning kan temperaturen vara mellan 185° till 205°F och aldrig mer än så. Detta används för recept som har en tjockare vätska som såser, soppor och grytor. Det borde vara lite mer bubblande på toppen men inte aggressivt.

#3. Snabb sjud

Detta puttrar som nästan kokar upp. Temperaturen för detta bör vara runt 205 ° F. Bubblingen kan vara mer aggressiv men bör vara ganska liten i storleken. Du skulle veta när du gör en snabb sjudning eller en koka genom att observera bubblorna. Kokning skapar fler gigantiska bubblor som rör sig runt maten snabbare, vilket inte är idealiskt när du behöver långsam tillagning.

Olika matlagningsmetoder

När du lagar mat måste du lära dig matlagningsmetoderna. Ibland klipper det inte av att bara följa receptet. Istället behöver du övning för att fullt ut skörda effekterna av dessa tillagningsmetoder på din maträtt.

#1. Bakning

Denna tillagningsmetod används för bakverk, bröd och desserter. Denna process håller fukten i maten medan den “lagar mat” eller bakar utsidan tills den blir brun. Även om detta är väldigt grundläggande, är det viktigt att förvärma ugnen och hålla ett öga på timern för processen.

#2. Fritering

Detta är att laga mat med matolja eller fett. Detta resulterar i krispiga och krispiga recept. Den går bra att kombinera med olika såser och dippar. Detta är en process med hög värme för matlagning. Du kanske är intresserad av att veta hur man justerar lågan på en spis.

#3. Rostning

En annan form av matlagning med hög värme gör att fukten kan hållas i maten. Det är som att baka men används främst på kött snarare än bakverk och desserter. Utsidan blir torrbrun, men insidan blir fuktig. Mina vänner, det kan också vara bra att läsa hur man rengör en bränd spis i fall.

#4. Broiling

Detta är en tillagningsmetod där din värmekälla kommer från toppen. Du kan justera värmeinställningen från din apparat eftersom detta är en annan metod som kan avge intensiv värme. Du kan snabbt bränna din mat genom detta, så det bör övervakas. Lär dig mer om grillning och kokning.

Slutsats

Nu vet du vad som sjuder på spisen, vi hoppas att du tränar bra på att bemästra detta. Inte bara det, du vet också nu om andra matlagningstekniker som används för olika recept. Vi hoppas att du delar denna kunskap med andra prospekterande kockar. Tack!