Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Vad är skadedjursbekämpningsmetoder för livsmedelsbearbetning? 7 sätt

Vad är skadedjursbekämpningsmetoder för livsmedelsbearbetning? Det är mest troligt för att skadedjur ger ett brett utbud av hot, bakterier, virus och andra organismer till varje livsmedelshanteringsanläggning.

Skadedjursbekämpning är en kritisk del av ditt företags kontinuerliga procedur för att säkerställa kvaliteten på din mat och dryck. Om den dras till sin logiska slutsats att den korrekta processen, kan din livsmedelsanläggnings stängning innebära slutet för företaget som vi känner det.

Här är några av vad du bör veta om skadedjursbekämpning.

Vilka typer av skadedjurshot mot livsmedelsindustrin?

Skadedjurstillväxt beror på platsen, vädret och matkomponenterna. Råttor, flugor, kackerlackor, skalbaggar och nattfjärilar är dock skadedjur som du kan hitta i nästan alla livsmedelsanläggningar.

Det finns många skadedjur att upptäcka för skadedjur som angriper livsmedelsanläggningar. Därför kräver skadedjursbekämpning i livsmedelsbranschen exakt artidentifiering så att du kan använda lämpliga behandlingsmetoder för optimala resultat.

Skadedjur som ofta ses i livsmedelsbranschen inkluderar följande:

1. Kackerlackor

Förutom sex parasitmaskar, sju mänskliga sjukdomar och minst 33 typer av bakterier kan kackerlackor gömma sig i trånga utrymmen. De har också en varierad kost och en benägenhet för snabb reproduktion.

När de kryper genom avfall och andra smutsiga områden kan de samla smuts och bakterier på benen, som sedan kan transporteras till mat, arbetsplatser och matmaskiner, vilket ökar risken för kontaminering.

2. Flugor

Förutom att kompromissa med hälsosamma produkter, tillverkning, bearbetningsanordningar och andra arbetsområden, överför de också sjukdomsframkallande bakterier genom att föröka sig i ruttnande avfall och fuktiga, smutsiga omgivningar. När de äter absorberar de smutsiga saker i munnen och kroppen.

Matsmältningsvätskorna hos vissa djur kan få uppstötningar och till och med få avföring under utfodring och vila. Det bidrar till spridningen av sjukdomen.

3. Gnagare

Gnagare plågade livsmedelsbranschen än idag, vilket utgör ett allvarligt hot. Råttor och möss är exempel på gnagare.

Du kan fortfarande upptäcka ett råttangrepp genom att leta efter indikationer som tuggljud, exkrementer, nafsande av kablar och ledningar och urinfläckar som du kan se under UV-ljus. De parar sig snabbt och häckar nära där de får sin mat.

Vad är skadedjursbekämpningsmetoderna för livsmedelsbearbetning?

Skadedjursbekämpningsmetoder för livsmedelsbearbetning är begränsning, förebyggande, fysiskt avlägsnande och kemiska tekniker. Alternativt använder proffs också biologiska kontrollmetoder som steriliseringsprogram.

Skadedjursbekämpning inom livsmedelsindustrin förlitar sig i hög grad på anläggningschefers förmåga att upptäcka, analysera och reagera på angrepp så snart någon ser dem. Alla byggnader, stora som små, kan drabbas av ett angrepp när som helst om ett skickligt skadedjursbekämpningsföretag inte åtgärdar det.

Skadedjursbekämpningsspecialister använder en omfattande strategi som beskrivs som en plan för integrerad skadedjursbekämpning (IPM) för att bestämma det bästa tillvägagångssättet för ett specifikt skadedjursproblem.

Anläggningschefer och skadedjursspecialister måste samarbeta för att säkerställa att en IPM-strategi presterar eftersom behandlingar beror på varje anläggnings specifika behov. Anläggningschefer kan eliminera kostsamma utbrott och fortsätta att fungera om de känner igen varningssignalerna och samarbetar.

För ytterligare hjälp om ett skadedjur, läs artiklar om vad som är den kritiska skadedjursbekämpningsutrustningen eller svara på frågan är skadedjursbekämpning säker för människor?

Vilka är metoderna för IPM?

IPM har fem distinkta stadier. Dessa saker är i ett praktiskt tillvägagångssätt för hantering, som ger tätning av sprickor i trottoarer och väggar, flyttar soptunnor bort från byggnader och använder lämpliga bekämpningsmedelsbehandlingar för att hindra skadedjur från att invadera.

En lämplig växtskyddsstrategi måste vara både ekologiskt vänlig och ekonomiskt lönsam.

Hur kan du följa ett effektivt skadedjursprogram?

1. Besiktning

Kärnan i ett effektivt IPM-program är att arrangera rutinövervakning. Förvaringsanläggningar, soptunnor och lastplattformar är bara några av de platser där insekter är kända för att gömma sig.

2. Förebyggande åtgärder

Regelbundna underhållsinspektioner är ett av de bästa sätten att förebygga problem. Proffs kan försegla alla möjliga åtkomstplatser och se till att hela byggnaden är skadedjurssäker under dessa inspektioner.

3. Identifiera skadedjur

Det är lättare att bli av med dem och påbörja behandling om du vet vad du har att göra med och hur många befintliga typer.

4. Bedömning

Efter att ha identifierat det aktuella problemet måste du bestämma varför och hur det uppstår. Svaren på dessa frågor kommer att hjälpa till att bestämma den optimala kontrollmetoden.

5. Behandling

Icke-kemiska medel som fångst bör prioritera kemiska när man upprättar en IPM.

6. Observera

Skadedjursangrepp kan förebyggas och elimineras genom justeringar i dina anläggningar och dina driftsprocedurer.

7. Håller koll

Resultatet av inspektionen av livsmedelsinspektören kan avgöra om din livsmedelsproduktionsanläggning kommer att förbli öppen eller stänga sina dörrar. Ditt IPM-program måste innehålla utrymme för övervakning.

Slutsats

När du lär dig vad som är skadedjursbekämpningsmetoder för livsmedelsbearbetning, är det bäst att genomföra och planera dina noggrant. Se till att du följer säkerhetsstandarderna och följer protokollen och fråga myndigheter och yrkesverksamma om vägledning.