Var tillverkas sångersymaskiner

Svaret på var tillverkas Singer symaskiner är i Kina. Detta beror på att det är ett varumärke från SVP Worldwide, som vi också kommer att diskutera i den här artikeln. Du kommer också att veta om Singer tillverkar i andra länder som Storbritannien och Japan.

Vet du dessutom vem som tillverkar Singer symaskiner? Det skulle också hjälpa dig att läsa den artikeln för att veta mer om detta märke.

Var tillverkades min Singer symaskin?

Singer är bland varumärkena under SVP Worldwide, vilket innebär att symaskinerna tillverkas i Kina. Framför allt har SVP Worldwide sin symaskinfabrik i Shanghai, Kina. Företagets globala huvudkontor ligger också i USA, och de har olika platser i Italien, Mexiko och Australien.

Det är värt att notera att Singer inte är det enda symaskinmärket under SVP Worldwide. När vi till exempel pratade om var Pfaffs symaskiner tillverkas upptäckte vi att detta märke är under SVP Worldwide, med Husqvarna Viking.

Var tillverkas sångersymaskiner nu?

Singer symaskiner tillverkas nu i SVP Worldwides tillverkningsfabrik i Kina. Varumärket startade dock i en liten maskinbutik i Boston 1850. Sedan efter tre år flyttade Singer fabrik till New York, och företaget kallades Singer Manufacturing Company.

År 1867 började Singer också tillverka symaskiner i Glasgow, Skottland. Men 1999 begärde Singer konkurs, och Kohlberg and Company förvärvade dem. Detta företag kommer sedan att skaffa Pfaff och Husqvarna Viking för att skapa den nuvarande SVP -gruppen.

Är Singer symaskiner tillverkade i Storbritannien?

Singer symaskiner tillverkas inte längre i Storbritannien. Varumärket hade dock en tillverkningsfabrik i Glasgow, Skottland, som startade 1867. Det var så massivt med cirka 7 000 anställda och cirka en miljon kvadratmeter utrymme att det var världens största symaskinfabrik.

Fabriken i Skottland producerade 13 000 symaskiner per vecka som US Singer Company registrerade i Storbritannien. Byggnaden var till och med sex våningar, och Singer hade en järnvägsstation för att hjälpa till med transporter. Finansiella problem och brist på order ledde dock till att fabriken stängdes i juni 1980 och byggnaderna revs 1998.

Är Singer symaskiner tillverkade i Japan?

Det fanns Singer symaskiner tillverkade i Japan. Du kan identifiera dessa modeller eftersom de har ett suffix U till deras modellnummer. I synnerhet var Singer beläget i Tokyo, Japan, sedan Singer köpte en 50% övertagande i Pine Sewing Machine Company 1954.

År 1956 såldes symaskinerna genom Singer och varumärket finansierade till och med Pine -fabriken. Efter tre år tillverkade Pine symaskinföretaget 70 000 enheter, och till och med 15% av denna produktion var för export.

Är du intresserad av japanska symaskiner som vem som gör Kenmore symaskiner också?

Hur mycket är en sångersymaskin värd?

Singer symaskiner kommer till olika priser, så att hitta en enhet som passar din budget borde vara lätt. Till exempel finns den prisvärda och grundläggande $ 149,99 Singer M3220, men den mer moderna Singer Quantum Stylist 9960 kostar $ 599,99. Du kan till och med besöka Singers webbplats för att få reda på försäljning där du kan få bonustillbehör och prisavdrag runt $ 100 till $ 290.

Hur mycket är en antik Singer symaskin värd?

Eftersom Singer har tillverkat symaskiner länge, hittar du antagligen antika och vintage -enheter. Några av dem kan till och med vara värda ett rimligt pris om du planerar att sälja en som sträcker sig från under $ 100 till ännu mer än $ 2000. Men hur vet du kostnaden för din gamla Singer symaskin?

 • Tänk på vilken ålder eller datum symaskinen tillverkades
 • Kontrollera maskinens skick om den är utmärkt, mycket bra, bra, rättvis eller dålig
 • Singer symaskiner som fortfarande fungerar med kompletta delar kommer att sälja fint
 • Bedöm enheten för alla önskvärda egenskaper eller historiskt värde
 • Hur vet jag om min sångersymaskin är antik?

  En Singer symaskin kommer bara att betraktas som en antik om den gjordes för mer än 100 år sedan. Om det inte är det är det troligtvis vintage. Oavsett kan entusiaster och samlare fortfarande vara intresserade av din gamla Singer symaskin. För att hålla din enhet i perfekt skick, läs hur du polerar en vintage Singer symaskin.

  Hur gammal är din Singer symaskin?

  Du kan ta reda på åldern på din Singer symaskin genom att kontrollera dess serienummer. Sedan kan du hänvisa till Singer Serial Number Database för att avgöra vilket år den gjordes. Här hittar du serienumret på Singer symaskiner:

  Treadle- och handvevsymaskiner har numret på halsplattan eller sängen, och själva numret består av 8 siffror. Treadle och elektriska symaskiner har bara 6 siffror på höger sida, medan elektriska består av 2 bokstäver och 6 siffror under enheten. Slutligen kommer enheter som tillverkades 1960 till dags dato att ha modellnummer på symaskinens framsida eller sida.

  Slutsats

  Och det är allt! Svaret på var tillverkas Singer symaskiner är i Kina. Varumärket är under SVP Worldwide liknande Pfaff och Husqvarna Viking.

  När det gäller dem som äger en vintage eller antik Singer symaskin, överväg att kontrollera dess ålder. Du kanske kan sälja den till ett bra pris. Om inte, ta hand om det ordentligt och det borde hålla länge med tanke på Singers kvalitetsrekord.