Vilken storlek gasledning för torktumlare? 3 enkla steg!

Undrar du vilken storlek gasledning för torktumlare? Sluta undra och börja läsa den här artikeln. En 3/8 tums anslutning krävs om gasledningen är mindre än 20 fot. Därför bör du verifiera att du har skaffat rätt storlek på gasledningen.

Beräkna längden mellan enheten och gasröret för att säkerställa att du använder rätt storlek på gasledningen. Välj en flexkontakt med en 3/8″ diameter. Anslutningen på 1/2″ x 3/8″ är nödvändig vid torktumlarens inloppsmunstycke och ingår i flexkopplingssatsen.

Rörets inre dimension är dess handelsstorlek. Vanliga gasledningar har en 3⁄4 IP primär körning från mätaren till enheten och grenar sedan ut till 1⁄2 IP för enheterna. Du bör mäta avståndet mellan både enheten och gasröret samtidigt som du bestämmer måtten på anslutningen. Låt enhetens rörelse och rörelse vara genom att lägga till några tum (4 borde vara tillräckligt). Det finns många faktorer som måste beaktas innan du dimensionerar en gasledning för en torktumlare, så fortsätt läsa och upptäck mer.

Steg för att installera en gasledning för torktumlare

När du bestämmer rätt storlek på gasledningen för torktumlaren är nästa sak att installera en gasledning. Stegen nedan är att installera en gasledning för en torktumlare och lära dig vilken storlek gasledning för torktumlare.

Steg #1. Samla de nödvändiga föremålen

Det är en fråga om att blanda saker för att koppla torktumlaren till gastillförseln. Det kan dock vara svårt att ta reda på vilka anslutningar som ska användas var som helst och använda de felaktiga, vilket kan leda till en dödlig läcka. Den här guiden visar hur och var man installerar en gasledning för torktumlaren.

Steg #2. Upprätta förbindelse med gasledning

Om du byter ut utrustning kopplad till en gasledning av stål behöver du en anslutningssats för gasutrustning. Du ersätter stålgasförsörjningen med flexibla gasförsörjningsledningar av rostfritt stål. Före montering, använd en rörgänga för att belägga varje gängledningskoppling. Minimera 3/4-tums honröranslutning till ½ tum med en bussning om det behövs. Medan du trycker torktumlaren mot väggen, använd en 90º böjning för att förhindra att gasslangen veck. Lokalisera och stäng av byggnadens huvudgasventil innan du byter ut en gammal ventil. Utvidgning av änden av flexibla “mjuka” kopparrör med ett specifikt utvidgningsblad eller fästande utvidgningsanslutningar med en motsvarande konformad kontaktyta används för att göra anslutningar.

Utsvängningsbeslag finns ofta i 3/8 tum, ½ tum eller 5/8″ tum i diameter. Gör en ny bit mjuk koppar vriden i en spiral, utvidga sidorna och sammanfoga med en utvidgad kontakt. Alternativt, som ses ovan , byt ut befintliga rörledningar mot en böjbar rostfri anslutning.

Du kan helt enkelt skruva på den om fakkelanslutningen på den flexibla gasledningen passar till fakkelkopplingen på den aktuella gasventilen. Reparationsventil en har en flänsanslutning med ena sidan eller en 1/2” invändig rörgänga på andra sidan av beslaget, vilket inte ens matchar. Du kanske också är intresserad av att veta om vanliga orsaker till problem med gasledningar.

Steg #3. Använd kopparrör och anslut

I likhet med de som illustreras ovan används vanligtvis spolarna av mjukare koppar för att ansluta enheter. Dess kopparrörs ändar skulle utvidgas som en trumpets ände. Den utmärkta passningen mellan rörets öppnade sida och den konformade kopplingen skapar en läckagesäker koppling. Du kan använda den mjuka kopparslangen för att fästa den nya enheten om den inte är krympt eller trasig. Jag köpte en mässingsböj med en sådan 1/2″ utsvängningsanslutning på ena sidan för att möta kopparrörets 1/2″ utsprång eller en 3/8″ invändig järngänga anslutning på andra sidan för att möta 3/8″ röret som lämnar torktumlarens baksida.

Före montering, täck anslutningarna med rörgängningslösning och gasklassad tejp. När du trär på flänsmuttrarna, placera kopparrören så att flänsen passar korrekt. Lås muttern med en rörlig eller öppen skruvmejsel. Starta om gasen och svep varje anslutning med två teskedar diskmedel/1 kopp vattenlösning eller en kommersiellt tillgänglig läckagedetektionsvätska. Leta efter ballonger som kan utvecklas när du täcker varje kontakt.

Stäng av gastillförseln och dra åt den läckande anslutningen om du upptäcker en bubbla. Ta isär den om detta inte fungerar. Kontrollera om det finns smuts eller korrosion vid flänsanslutningar. Sätt tillbaka kopplingen och applicera igen skarvrörslösning eller gasklassad tejp för att fixera läckande gängade kopplingar.

Kostnad för att installera en gasledning för torktumlare

Att sätta upp en gasledning till en torktumlare varierar från $180 till $1 200, med ett genomsnitt på $350, inklusive den nya ledningens anslutning till torktumlaren. Även om gastorkar verkar vara mer kostnadseffektiva än elektriska torktumlare, är initialkostnaden för en gastork och priset på torktumlaren generellt sett mer betydande.

It’s A Wrap!

Att veta vilken storlek gasledning för torktumlare är viktigt när du installerar torktumlaren i ditt hem. Vi hoppas att du har lärt dig om gasledningsstorlekarna och installationsproceduren. Klicka på dessa länkar för att läsa relaterade artiklar; att veta hur man byter en gastork och hur man kör en gasledning för en torktumlare. Tack, vänner, för att ni läser den här artikeln till slutet.