Hitta var du kan köpa långa gardiner: tips och tricks

Försöker du hitta var du kan köpa långa gardiner? Gardiner kan vara en viktig del av ett rum, och det är viktigt att välja rätt. I den här artikeln diskuterar vi var du kan köpa långa gardiner och andra tips och tricks för att hitta den perfekta uppsättningen.

Tips om var du kan köpa långa gardiner

Var kan du köpa långa gardiner ? Du kanske kan hitta dem i en lokal butik nära ditt hem. Om så är fallet kan du försöka besöka olika butiker som är specialiserade på dessa varor och se vad de har tillgängliga. Det ger dig en uppfattning om hur mycket variation det finns för alternativ som detta och priserna.

Du kanske också kan hitta dem online antingen på företagets webbplats eller på webbplatser som Amazon, där du kan få bra erbjudanden och jämföra olika alternativ sida vid sida. Var noga med att titta på vad företaget erbjuder när det gäller olika längder, bredder och ytbehandlingar. Detta ger dig en bättre uppfattning om vilken, om någon, som skulle fungera för ditt hem.

Hur mycket kostar en lång gardin?

När jag överväger var jag kan köpa långa gardiner s – hur mycket kostar de? Du måste veta att detta kommer att variera beroende på längd och bredd på ditt fönster och typ av material.

Om du till exempel vill ha linnegardiner för ett burspråk som är 72 tum långa och 45 tum breda till 24 dollar per gård, kommer det att kosta dig cirka 600 dollar att göra dem själv (du kan hitta dessa siffror på webbplatser som den här).

Om du skulle anställa någon för uppgiften skulle priset vanligtvis vara $ 300 per fönster. Till exempel: om ditt burspråk är 72 tum brett och 45 tum långt, kommer det att kosta cirka $ 1500 eller mer (beroende på var du bor) att få dem gjorda från grunden i ett arbetsrum.

Du kan också söka efter någon som är specialiserad på denna typ av arbete. Om du vill köpa dem kan priset variera var som helst från $ 120 till över $ 2000 per set beroende på var du får dem och vilket material de är gjorda av (till exempel silke).

Vad är en lång gardin?

En lång gardin är ett fönstertäck som hänger på väggen och täcker ett helt fönster. De är vanligtvis gjorda av draperier eller tyg för att täcka över alla fönster, men de kan också hittas som gardiner utan stavar fästa vid dem. (Kanske: Långa gardiner finns i många olika material, inklusive siden, sammet, bomull, polyester och mer. De hänger vanligtvis från en stång som är fäst på väggen.)

En lång gardin kan hängas på vardera sidan av fönstret eller båda för att ge avskildhet för alla i det som inte vill att deras hus ska ses av förbipasserande. (Kanske: Långa gardiner är ett attraktivt sätt att ge ditt hem en modern touch, och de erbjuder också integritet för det inuti.)

En lång gardin är bra eftersom den döljer allt som finns i ditt hus för alla som kan gå förbi. (Kanske: Långa gardiner kan spara pengar på uppvärmning och kylning eftersom dessa fönstertäckningar hjälper till att stoppa solljus.)

Vad ska jag leta efter när jag vill köpa en lång gardin?

Det finns många olika material som du kan välja mellan för dina gardiner, inklusive siden, sammet, bomull och polyester. (Kanske: Det finns också olika färger som svart eller marinblått för att matcha alla heminredningar.) Fönstrets längd är en viktig faktor när du väljer vilken typ av gardin du ska köpa.

Vilken typ av längder ska du söka efter?

Du kan hitta långa gardiner i många olika längder, men de flesta är vanligtvis cirka 108 tum eller 274 centimeter; vissa kan dock vara lite kortare än så.

Vilken längd är bäst?

Den perfekta längden beror på storleken på ditt fönster och vilken stil du vill att dina gardiner ska ha. Till exempel, om du har ett stort fönster och njuter av hela gardinen för att röra marken, rekommenderar vi att du blir 108 tum eller 274 centimeter lång.

Den perfekta längden för kortare fönster är vanligtvis cirka 72 tum (185 centimeter), men det beror på var stången kommer att hänga från och vilken typ av stil du vill ha. Den perfekta längden för fönster som är direkt på golvet är vanligtvis cirka 54 tum (137 centimeter), men igen beror det på vilken typ av stil du vill ha.

Du bör söka efter en längd som passar ditt fönster och ge ut det önskade utseendet i ditt hem.
Några andra faktorer som var du planerar att hänga upp stången och vilken typ av stil du vill ha i dina gardiner.

Här är några tips som hjälper dig att hitta rätt längd för alla fönster:

Tips nr 1. Mät var du planerar att hänga en gardinstång eller se var den för närvarande hänger om det inte kommer att förändras. Vi rekommenderar att du har 91 centimeter mellan varje sida av fönstret för att undvika ett trångt utseende.

Tips 2. Om du planerar att hänga din gardinstång på insidan av ramen, dra en tum (25 centimeter) från din mätning för varje sida av fönstret, eller 12 tum (30,48 centimeter) totalt om du använder en 54-tums längd – detta kommer att ge dig tillräckligt med utrymme mellan där människor sitter eller står på andra sidan fönstret och där du planerar att hänga upp din stav.

Tips 3. Om du vill ha ett mer formellt utseende, välj draperier som faller något förbi golvet för en elegant touch – detta är också bra om det finns husdjur i ditt hus eftersom det kommer att hålla håret utom synhåll från människor utanför!

Steg # 4. Om du vill lägga till en dekorativ touch, leta efter gardinpaneler med spets- eller broderdetaljer och använd dem mitt i dina fönster.

Om du letar efter något enklare finns våra rektangulära gardiner i fyra längder: 48 “(122 centimeter), 54” (137 centimeter), 60 “(152 centimeter) och 72” (183 centimeter). Du kan bestämma vilken du vill använda genom att överväga längden på ditt fönster och vilket utseende du försöker skapa.