Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur hänger du gardiner på hörnfönster? 3 enkla tips

Efter att ha tillbringat år i inredningsdesignbranschen har jag gått en kurs i att designa många rum. Att välja rätt gardin och installera dem är kärnan i mina dagliga aktiviteter.

Det kan vara när du utmanar när du fäster dina gardiner på fönstret. För att göra det enkelt ska jag lära dig hur du hänger gardiner på hörnfönster.

När jag jobbar för olika kunder förstår jag att en av de knepiga aspekterna av gardininstallation handlar om hängande gardiner på hörnfönster. Att räkna ut hur man hänger gardinerna i ett tätt vinkelrätt hörn är svårt än den konventionella väggen. Men genom att följa nedanstående steg kommer du att bli ett proffs för hur man färgar polyestergardiner.

Steg för hängande gardiner i hörnfönster

Steg 1: Installera gardinhängarna

Det första steget i hur du hänger gardiner på hörnfönster är att installera gardinhängare. Du måste installera galgarna i samma höjd i ett vinkelrätt format.

Steg 2: Fixa armbågsrörets bit

Nästa sak att göra när man planerar hur man hänger gardiner på hörnfönster är att fixera armbågsrörsstycket i vardera änden av gardinhängarna. Detta förbinder båda hängstänger.

Det finns olika typer av armbågsanslutningar som du kan köpa på marknaden. Du måste välja den och se till att designen kompletterar gardinstilen när du väljer.

Steg # 3: Sätt i gardinerna

Det sista steget när man tänker på hur man hänger gardiner på hörnfönster är att sätta in gardinerna. Att hänga din gardin i en hörnposition kan innebära någon form av försök och fel.

Men var inte rädd för att prova olika positioner när idéerna kommer in i ditt huvud. När du äntligen får en som matchar dina förväntningar blir du så förvånad över resultatet.

Hur man klär på ett hörnfönster

Det finns många vackra sätt att dekorera ditt hörnfönster för att ge det det fantastiska utseendet på elegans och skönhet. Jag kommer att dela med dig av några användbara idéer om hur du gör det.

Draperier design

I detta koncept hänger du i gardinen på ett sådant sätt att fönstret ger dig ett mörkt rum när det dras och ett fönster utan hinder när det öppnas.

Använda fönsterskärmar

Det här är kanske det enklaste sättet att klä på dina hörnfönster. De erbjuder dig integritet samtidigt som det hindrar ljus från att komma in när de är nere. De hindrar inte din syn när de är uppe.

Valanser Design

I detta koncept har du fördelarna med att uppnå ett elegant färdigt rum. Nackdelen med Valances Design är dock att du inte har din integritet, till skillnad från draperier och fönsterskydd. Användning av persienner kan kompensera för detta.

Romerska nyanser

Detta är ett perfekt alternativ för de som är kär i ett mörkare rum. Romersk nyansdesign drar lätt upp. Om du letar efter något romantiskt är jag ganska säker på att du kommer att älska denna design.

Hur man hänger gardiner mot en sidoväggsfönster

Som inredningskonsult har jag stött på några fönster som ligger bredvid en sidovägg istället för mitten av väggen. Det finns många sätt att hänga på gardiner i ett sidoväggsfönster.

Steg 1: Du kan välja att gå med en enda gardin. Denna enda gardin ska ha en dekorativ rubrik och bindas tillbaka mot väggen för att dra tillbaka den, som visas nedan. Du kan också prova en tunn tygerkolonn, som visas nedan. Du kan uppnå detta med en ögonrubrik.

Utseendet är elegant, vackert särskilt för dem som föredrar något mycket vanligt. I detta arrangemang är det lättare att flytta gardinen till vardera sidan av fönstret utan att behöva bindas för att dra tillbaka.

Steg 2: Att använda dubbla gardiner är också livskraftigt, men du måste gå med gardiner gjorda av lätta tyger. Detta för att minska antalet tyger som sitter på vardera sidan om gardinerna när de är öppna.

Problemet med dessa typer av lätta tyger är att de inte skyddar din integritet, och du kan behöva investera i fönsterskärmar för att kompensera för detta.

Är det möjligt att hänga en gardin utan att borra hål?

Ja, det finns flera alternativ som du kan använda för att hänga din gardin utan att borra hål om du inte vill skada dina väggar eller borra hål i din lägenhet. Det finns få enkla alternativ som du kan använda för att hänga upp dina gardiner. De inkluderar:

Användning av lim: Vissa lim är tillräckligt starka för att hålla vikten på en gardin. Du kan använda den för att hålla i gardinkrokarna. För mer information kan du kolla in den här steg-för-steg-guiden.

Användning av spännstång: Spännstänger är utformade för att passa in i fönster utan att det behövs krokar. Spännstängerna måste vara desamma som väggen för att upprätthålla den spänning som behövs för att hålla gardinen stående. Du kan hitta mer vägledning om hur du installerar den här stången i ditt fönster.

Slutsats

Wow, jag hoppas att du har lärt dig några fantastiska färdigheter idag om hur du hänger gardiner på hörnfönster. Det här är en sak som de flesta inredningsarkitekter alltid är förvirrade om hur man hänger gardinen på ett hörn på ett sätt som ger den elegansen och skönheten som de som är installerade i konventionella positioner.

Tveka inte att kommentera och låt mig veta vad du tycker om informationen i den här artikeln.