Hur man dekorerar ett litet vardagsrum med för stort soffa och kärlek

Om du tror att du måste hitta lite möbler för små utrymmen, har du fel. Ja, i trånga utrymmen måste du vara försiktig med storleken, men verkligheten är att en överdimensionerad soffa och kärlek är den perfekta accenten för ett litet hem eller en lägenhet. Så hur ska man inreda ett litet vardagsrum med en för stor soffa och ett älsklingssäte?

Ingen gillar att besöka vänner bara för att sylt besvärligt på en liten möbel eller helt enkelt stå där eftersom det inte finns någonstans att sitta.

Därför är det i kompakta utrymmen avgörande att välja en soffa och ett älsklingssäte som lockar uppmärksamhet och fungerar som både aktivt sittande och uttalande.

Vad är ett älsklingssäte?

Loveseats är betydligt mindre soffor som i allmänhet bara rymmer två personer. Loveseats används vanligtvis som ett accentobjekt för att slutföra ett rum. De är också till hjälp på små platser där en enorm soffa skulle vara för massiv.

De första kärlekssäten uppstod i början av artonhundratalet. Tvåpersons soffor utvecklades från de breda stoppade sätena för en vanlig på 1700-talet eftersom de kunde passa de stora klänningarna som fashionabla damer bar.

Loveeat har sitt namn från konceptet att du kan dela det med två personer som sitter ganska nära varandra.

Vad är en soffa?

Soffor eller soffor är sittmöbler som finns i olika längder, med den konventionella treskudden som en av de mest populära.

Soffor är mer betydelsefulla och därför mer lämpade för att slappa och umgås. Du kan till exempel springa ut i en soffa eller samla en grupp vänner för att tala eller titta på en film.

Du ser ofta soffor i vardagsrummet, vardagsrummet, den eller hemloungen. Du kan dock också besöka dem i icke-bostadssammanhang, till exempel hotell, kommersiella kontorslobbyn, väntarea och barer. Soffor kan också skilja sig åt när det gäller storlek, färg och design.

Du är på väg att upptäcka hur man inreder ett litet vardagsrum med en för stor soffa och ett älsklingssäte. Låt oss komma igång.

Välj rätt plats

Den mest utmanande aspekten av att designa med en enorm soffa och kärleksstol är att hitta en plats för det i ditt utrymme. Så naturligtvis begränsar du sannolikt dina alternativ på grund av deras storlek, men du måste tänka på ett viktigt element när du placerar din soffa och ditt älsklingssäte – trafikflöde.

Ordna soffan och älvsätet så att besökare inte känner att de måste gå igenom en hinderbana för att komma in och ut ur området.

Att placera en stor soffa och älsklingssäte mot en vägg är vanligtvis det bästa alternativet eftersom det frigör utrymme i mitten av rummet; placera den mitt emot en öppen spis, bildfönster, storbilds-TV eller andra kontaktpunkter.

För att du ska kunna optimera utrymmet fungerar ett stort sektionsarrangemang bra i ett hörn mot två väggar. Om du tänker lägga din soffa och ditt älsklingssäte bort från väggen, lämna tillräckligt med utrymme på minst ena sidan för att trafiken ska kunna röra sig snabbt mellan in- och utgången.

Överväg att gå lätt.

Med en enorm soffa och kärleksstol som kontaktpunkt kan ett rum snabbt verka trångt och litet. Du kan dock få den att se större ut genom att måla väggarna i en ljus nyans.

Ljusa nyanser reflekterar mer ljus än mörka färger, vilket gör att rummet ser ljusare och öppnare ut. Vitt är en traditionell färg, men om det känns för antiseptiskt kan grädde, elfenben eller beige hjälpa till att mjukna upp utrymmet.

Tan, grå, sky, smör eller persika är ytterligare tilltalande alternativ om du vill ha en mer intensiv nyans.

En annan metod för att få ditt utrymme att kännas så rymligt som möjligt med en enorm soffa och kärleksstol är att välja ett monokromatiskt färgschema för soffan, väggarna och golvet. Utrymmet känns större eftersom det inte finns några signifikanta skillnader mellan regionerna.

Om din soffa och ditt älsklingssäte till exempel är mjuka solbränna, använd en sandfärg för väggarna och en solbränna eller ljusbrun matta.

Notera skalan

Tänk på storleken när du väljer de omgivande möblerna. Eftersom soffan och kärleksstolen är så stora kan du tro att det är att föredra att välja små, fina föremål som inte tar för mycket plats.

Trots att du inte ska matcha din soffa och ditt älsklingssäte med lika stora möbler, kan du välja ett soffbord och för små bord som får det att tyckas tungt och malplacerat i utrymmet.

Använd istället medelstora föremål med enkla linjer för att balansera utseendet på soffan och kärlekens säte.

Behåll enkelheten

På grund av sin storlek kommer en extra stor soffa och kärleksstol troligen att vara mittpunkten i ditt utrymme, så försök inte överväldiga den med andra dramatiska designelement. Håll istället det estetiska i ditt utrymme blygsamt och diskret.

Slutsats

För att sammanfatta hur man inreder ett litet vardagsrum med en för stor soffa och ett älsklingssäte. Det kan tyckas paradoxalt, men att ha en överdimensionerad soffa och ett fåtölj i ett litet vardagsrum kan vara bra. Denna artikel ger dig några av de mest utmärkta alternativen att välja mellan.