Hur man gör en kylkudde. Bästa DIY-guide

Om du vill veta hur man gör en kylkudde är det lika enkelt som att fylla och kyla ett hölje. Den här artikeln kommer dock också att diskutera de material du kan använda för att göra andra typer av kylkuddar. På så sätt kan du anpassa det på det sätt som ger dig alla dina behov och fördelar.

Du kan alltid lära dig hur man håller en kudde sval, men det skulle vara bra att veta hur man gör en kylkudde direkt. Men varför ska du behöva en cool kudde? Det snabba svaret är att temperaturen påverkar vår sömnkvalitet och att ha en sval kudde hjälper oss att upprätthålla de perfekta förhållandena.

Snabb DIY-kylkudde

Man kan förenkla proceduren för att göra en kylkudde genom att använda vatten som fyllning på kudden. Du måste använda ett vattentätt kuddhölje med en ventil och fylla det med vatten med en liten tratt för att undvika en röran. Om du har problem med att fylla kudden kan du nypa under ventilen eftersom detta förhindrar spill.

När kudden är full, försegla den ordentligt och kyl den för att kyla den. Efter några timmar kan du använda kudden för att befria dig från det heta vädret eller lugna huvudvärk. Du kan också prova kylkuddar som Chillow och sätta in produkten i en vanlig kudde för liknande effekter om du vill.

Vad är en kylkudde?

I allmänhet kan du inte definiera en kylkudde som en viss produkt. Den kan avse vilken kudde som helst som ger svalhet och förhindrar värmebehållning. Vissa kylkuddar ger dock kylan direkt, medan du också kan förvandla en traditionell kudde till en kylkudde genom att lägga till kylkuddar.

Kylkuddar ger lättnad på grund av deras svala yta, men deras struktur drar också bort värmen från din kropp. De har också bättre luftflöde än andra kuddar, så du behåller inte värmen och känner dig varm oavsett väder eller kroppstemperatur. Själva locket är till och med typiskt andningsbart och fuktavvisande.

Observera dock att varje kylkudde är annorlunda, och vissa kan behöva kyl eller inte för att ge den perfekta temperaturen. Mer, glöm inte att rumstemperaturen också spelar en roll i själva sömnmiljön. Vissa användare kan fortfarande känna sig heta även när de använder en kylkudde eftersom kroppstemperaturen ändras när vi sover.

Vad utgör en kylkudde?

Att göra en kylkudde själv är lika enkelt som beroende på kylt vatten för att ge sval temperatur. Men det skulle också hjälpa dig att förstå de typiska komponenterna i en kylkudde. Som diskuterats tidigare är materialen avsedda att hjälpa användaren att sprida värme och till och med reglera temperaturen.

Detta innebär att vissa material drar bort värmen själva, medan andra släpper ut värme med hjälp av luftflöde. Kylkuddar har en mängd olika alternativ som fyllning och lock. De kan innehålla gel, latex, minneskum, bovete, bomull, bambu och fasförändringsmaterial.

Observera att eftersom vissa av dessa material avger lukt så att de som är känsliga för lukt kommer att ha begränsningar för vad de ska använda. Vissa material avgas, som lämnar en kemisk lukt i några dagar, och även naturliga som bovete har en naturlig lukt. Välj totalt sett en kylkudde som är bekväm på grund av dess kylegenskaper och hur den passar dig personligen.

Vanliga fyllningar

En vanlig fyllning bland de flesta kylkuddar är gelén. Det känns coolt att röra vid och eftersom det är ett ledande material drar det bort värmen från kroppen. Å andra sidan fungerar latex- och minnesskum med öppen cell genom att andas, medan bovete förhindrar värmehållning.

Vanliga omslag

Vi vet alla att bomull är ett populärt alternativ för locket eftersom det släpper bort fukt och andas. Bambu ökar också luftflödet genom hela kudden, men ett material som uppmärksammas som ett kylkuddskydd är fasförändringsmaterialet. Detta ändras från flytande till fast för att hjälpa till att reglera kroppstemperaturen.

Faktorer som hjälper dig att hålla dig sval i sömnen

Förutom kudden, försumma inte din sovmiljö. Studier har redan visat vikten av att sova vid svala temperaturer och hur heta förhållanden påverkar sömnkvaliteten. Därför måste du hålla rumstemperaturen runt 65 ° F förutom att använda en kylkudde.

Din madrass och sängkläder bör också stödja sval sömn. Använd lätta och andningsbara material för att tillåta luftflöde, transportera fukt och undvika värmebeständighet. Och slutligen, tänk på vad du bär för att sova eftersom det också påverkar kroppens temperaturreglering.

Slutsats

En god sömn kräver en sval känsla, och kudden vi använder kan ge detta. Du kan köpa en kylning själv eller lägga till en kylplatta i din säng, men du kan också lära dig att göra en kylkudde. Att göra en kylkudde är lika enkelt som att fylla ett hölje med vatten och sätta det i kylen.

Kom dock ihåg att det finns många typer av kylkuddar. Du kan experimentera med olika material för fyllningar och omslag för att uppnå bästa komfort för din sömn. En kylkudde behöver inte vara något kylt, men det kan också reglera temperaturen och dra bort värmen från kroppen.