Hur man gör säckvävgardiner vackert

Burlap är en av de bästa och enklaste material att arbeta med när du gör en rustik rumsdekoration. Du kan sätta ihop några säckvävpaneler med hjälp av själva tyget, gardinstift, brun tråd och några grundläggande sömnadssaker. Allt du behöver göra är att sy lite här och där, och du fick dig en vacker och naturlig säckvävsridå. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du gör säckvävsgardiner.

& nbsp;

Först kan tanken på att lära sig att göra säckvävsgardiner vara ganska skrämmande, speciellt om du inte gillar att sy. Lyckligtvis har vi också några snygga knep för att göra säckväv utan att sy. För det behöver du ett paket med Stitch Witchery istället för lite nål och tråd. Men för nu, låt oss gå till symetoden.

Steg 1: Förbered ditt tyg.

Fyll ditt plattjärn med lite vatten för att göra ånga. Om du inte har ett ångalternativ på strykjärnet kan du få ditt vanliga strykjärn och en ren sprayflaska fylld med vatten. Ånga din säckväv är inte avgörande men kommer definitivt att göra saker mycket enklare i följande steg.

& nbsp;

Få dina mäträttigheter och notera antalet paneler som du behöver. Förklipp ditt tyg för att tillgodose dina panelmått och glöm inte att extra tum för fållen på alla sidor. Du kan göra panelerna så länge du vill beroende på din gardins längd.

Steg 2: Sömnad

Vik dina nedersta och övre fållar en gång. Använd en stift för att säkra den på plats. Skaffa järnet och tryck lätt på säckväv. Se till att du inte lägger den för mycket värme, eftersom tyget kan brinna. Om du använder en sprayflaska, spraya först vattnet innan du trycker lätt på fållen. Veckningen gör sömnadsprocessen mycket enklare.

& nbsp;

Ta din nål och symaskin och gör en sicksackstygn med en bredare och längre stygnlängd. Du måste justera symaskinens inställningar innan du börjar sy. Om du har lite säckväv, försök att öva dina sömmar först.

& nbsp;

Sy längs den övre och nedre fållen på säckväv med en brun tråd och lämplig sömnål.

Alternativ utan sy

Som utlovat har vi också ett utmärkt alternativ för dem som inte är så bekanta med söm- och symaskiner. Följ procedurerna för förberedelse, fästning och strykning av tyg. Istället för att använda en nål och tråd är det dags att ta ut din häxa och sax.

& nbsp;

Placera stygnhäxan på den exakta placeringen av en vanlig fåll. Det går längst ner i vecket. Fäst stygnhäxan på plats, se till att det inte finns överflöd som sticker ut säckvävstyget. Stryk nu de övre, nedre och sidokanterna där du fästade häxan.

Steg 3: Hänga gardinerna

För det mesta bör en stångficka säckvävsridå se vacker ut när den hängs över ett fönster i vanlig storlek. Men du kan också experimentera med annan gardinmaskinvara som klämringar, genomföringar och bakflikar.

& nbsp;

Den enklaste gardinmaskinvaran att arbeta med är förmodligen klämringarna. Allt du behöver är att fästa klämman i gardinens överkant, skjuta ringen på stången och justera den vackert. För gardiner med stavfickor borde du ha sytt en ficka på gardinens överkant, kanske cirka tio tum eller så.

& nbsp;

Oavsett gardinutrustning som du valt ska din säckvävdraperi vara uppe och redo att gå. Häng den på stången och placera den på de förinstallerade fästena. Justera dina gardiner så att de hänger vackert och skapar en perfekt ram för ditt fönster.

Gardinhårdvara

Som vi nämnde tidigare, finns det olika typer av gardintillbehör som du kan välja mellan. Även om var och en hjälper dig att hänga dina gardiner vackert, ser vissa ut som vanligt bättre än andra. Dess skönhet är dock subjektiv och baseras helt på dina personliga preferenser.

& nbsp;

Du kan välja grommets för att skapa en professionell snygg gardin som verkar som om du köpte den från en butik. Du kan också experimentera med olika färgade klämringar och draperikrokar för att dra ihop det rustika utseendet. Eller så kan du gå till den mest grundläggande metoden, som är att skapa en stångficka säckvävsridå.

& nbsp;

Var inte rädd för att lägga till några extra ornament som älvor eller fönsterbehandlingar som gardintappar och liknande. Fäst den med några grosgrainband och forma den med massor av andra prydnadsföremål för draperier.

Varför Burlap?

Burlap är ett otroligt mångsidigt material < span style = "font-weight: 400"> som kan fungera med formella till informella inredningsdesigner för ditt vardagsrum. Det är också populärt bland många designers, och om du tror att det kommer att kosta dig en arm och ett ben för att få en rustik yta i ditt utrymme, tänk om. Burlap är faktiskt mycket överkomligt.

& nbsp;

Den har ett öppet vävtyg som elegant filtrerar ljuset. Det hjälper dig att bibehålla ditt hems integritet och samtidigt ge dig tillräckligt med solljus som lyser upp ditt utrymme. Dess rika konsistens ger den ett distinkt och hemtrevligt utseende.

& nbsp;

Burlap är faktiskt perfekt för lantliga köksfönster och är ett miljövänligt tyg. Tillverkare upcykel säckväv från matpåsar, spannmålspåsar eller kaffesäckar. Så, tro det eller inte, att lära sig att göra säckvävsgardiner för att ge en prick i ditt hem hjälper verkligen miljön istället för syntetiska föremål.

& nbsp;