Hur man håller kuddar från att falla mellan madrass och sänggavel

Lösningen för att hålla kuddar från att falla mellan madrass och sänggavel ger dig tre alternativ. Först delar vi några modifieringar av sänggavel och lyfter sedan grunden för att lösa detta problem. Och slutligen kommer vi att prata om vad du kan använda för att fylla gapet mellan sängen och sänggaveln.

Vi rekommenderar att du fortsätter läsa hela denna artikel. Du får en komplett guide för att stoppa din kudde från att falla ner från sängen. Så utan vidare, låt oss komma till rätta!

3 billiga lösningar för att hålla kuddar från att falla mellan madrass och sänggavel

Ändra sänggavel

Bekanta dig med de olika typerna av sänggavlar eftersom det kan vara därför dina kuddar alltid faller i gapet mellan dem och sängen. Om det inte är rätt storlek kommer det att finnas ett utrymme där kuddar kan falla. Du kan antingen stoppa sänggaveln eller sänka sänggaveln för att lösa problemet.

Du kan använda stoppskum för att stoppa sänggaveln om gapet är litet. Du kan också kontrollera om din sänggavel är justerbar genom att skruva loss bultarna, placera om brädan och dra åt bultarna. Om allt annat misslyckas, överväg att ta bort brädan och placera den på väggen eller byt ut den mot tapet istället med sängen mot väggen.

Fyll gapet mellan madrassen och sänggavel

Den snabbaste lösningen för att förhindra att kuddar faller mellan sänggaveln och madrassen är genom att fylla luckan. Du behöver inte spendera mycket eftersom du bara kan göra din egen av brädor och block. Mät bara utrymmet för att veta att det kommer att blockera det utan att påverka din sovyta.

Du är dock inte begränsad till att bara placera gapfyllaren mot sänggaveln. Överväg att skjuta madrassen mot sänggavel och placera sedan fyllmedlet på fotbrädan istället. Kom ihåg att skruva fast den på plats för säkerhets skull.

Höj madrassfundamentet

Vet du hur en madrass ska passa på en sängram? Det ska inte vara stort utrymme hela tiden, annars riskerar du att kuddarna faller i den. Klyftan mellan sängen och sänggavel där kuddar glider in bör lösas med en högre grund.

En hög profil under madrassen kommer att stänga gapet mellan sänggavel och sängen. Jämför storleken på gapet och fundamentet för att säkerställa att det fungerar när det är installerat. Du kan till och med göra din egen så länge du förstår vad som är en madrassfundament.

Varför finns det ett mellanrum mellan min madrass och sänggavel?

Fel madrassstorlek

Innan du köper en ny säng måste du överväga om dess storlek kompletterar din befintliga sängram. Varje missförhållande mellan storleken på dessa två skapar ett gap där kuddar kan falla igenom. Det ska vara enkelt att handla en madrass baserad på storlek eftersom den kommer att kallas samma storlek som sängramen.

Till exempel kommer en queen size-sängram att rymma en queen size-madrass. Tvärtom, du kan inte använda en queen size-madrass om du har en kungstomme. Se till att du känner till dina mätningar för att undvika besvär i återvändande sängar.

Okompatibel sängram

Om du verkligen vill ha den nya madrassen men det är oförenligt med din befintliga sängram, har du inget annat val än att byta ut den senare. Naturligtvis kan du alltid modifiera det med mellanrumsfyllare som du kan köpa eller göra, men bästa stöd är bara möjligt om ramen har rätt dimensioner med madrassen.

Dessutom kommer olika typer av madrasser att kräva olika stöd. Din madrass kommer att hålla längre om du får den bästa för den, så betrakta den nya ramen som en investering.

Vad kan du lägga mellan madrassen och sänggavel?

Spaltfyllare

Du kan köpa ett mellanrum i de flesta möbelbutiker. De finns i olika typer och storlekar, så du måste känna till måttet på utrymmet mellan madrassen och sänggaveln. Du kan också göra en själv med trä.

Kuddstopp

Om du inte hittar ett mellanrum, säljer möbelbutiker brädor som kallas kuddstoppar. Det är stoppade träskivor du placerar mot sänggaveln. Det fantastiska med dem är att vissa butiker tillåter anpassning så att du kan matcha din nuvarande säng.

Bör det finnas ett mellanrum mellan sänggavel och madrass?

Det ska inte finnas något mellanrum mellan sänggavel i madrassen eftersom det kan vara irriterande när du sover. Sängen kommer att glida runt, och du kommer också att tappa rätt stöd på överkroppen eftersom kuddarna kan falla i den. Dessutom kan klyftan bli en säkerhetsrisk, särskilt för barn vars hals kan falla i den.

Så hur högt ska en sänggavel vara ovanför madrassen? Naturligtvis vill du ha den nedre delen av sänggaveln dold bakom sängen själv. Du kan också kontrollera om sänggaveln sitter tre tum under madrassen.

Slutsats

Är det inte irriterande att kuddar faller i gapet nära sänggaveln? Vi hoppas att du kom ihåg de tre lösningarna för hur du förhindrar att kuddar faller mellan madrass och sänggavel. För att sammanfatta kan du ändra sänggavel, fylla luckan med en bräda eller höja fundamentet.

Du kan också köpa ett mellanrum, göra ett, eller till och med kontrollera om du kan få ett kuddstopp skräddarsytt. Vi hoppas att dessa hjälper.