Hur man rengör en madrassplatta med minne

Det finns tre huvudområden att studera om du vill veta hur man rengör en madrassplatta med minne. Vi lär dig rätt metoder och tidpunkt för att se till att du underhåller din madrass utan att skada den av misstag. Kom ihåg att detta material används lika mycket som själva sängen, så det bör rengöras regelbundet.

Om du vet hur man rengör en madrass med minneskum kan du använda liknande tekniker. Men kuddar och toppers har skillnader. Vi kommer också att prata om dem i den här artikeln för att lära dig mer om madrasstillbehör.

Hur rengör du en madrass med minneskum?

Rätt process

Det rätta sättet att rengöra en madrass med minneskum är torrt och fuktfritt såvida du inte gör en djuprengöring, vilket vi kommer att diskutera mer detaljerat senare. Om du är bekant med andra minneskumprodukter, vet du att det kan skada materialet eftersom det blir poröst och att torka kan ta lång tid.

Om du inte vill löpa risk för mögel och mögel, hur kan du hålla din madrassplatta ren? Börja med att dammsuga ytan med den mjuka borsten eller klädseln för att bli av med damm, mjäll och andra partiklar som har samlats på din säng. Du bör separera dynan och placera den på ett golv för att nå allt.

En användbar teknik är att dammsuga i en cirkelrörelse medan du ser till att du gräver i skårorna och sprickorna. När du är klar kan du fräscha dynan genom att strö över lite bakpulver över den och låta den sitta i flera timmar. Dammsug av pulvret och ventilera din kudde innan du använder den.

Kan du tvätta en skummadrass?

Rätt djuprengöring

Eftersom du inte kan tvätta eller suga din madrass av minneskum, hur kan du eliminera spill och fläckar? Var inte panik eftersom du fortfarande kan få tillbaka din fuktiga eller fläckiga kudde. Nyckeln är att suga upp överflödig vätska så snart som möjligt, behandla missfärgningarna och torka dynan ordentligt.

Envisa fläckar kan kräva specifika rengöringslösningar, beroende på vad de är. Du vill också kontrollera vilka rengöringsmedel etiketten tillåter för att undvika att skada materialet. Sammantaget undvik hårda kemikalier såvida inte tillverkaren nämnde att det är okej.

I allmänhet kan du lätt dimma de drabbade områdena med en lösning av milt rengöringsmedel och vatten. Låt den sitta i ungefär en timme och använd en trasa fuktad och upprullad i vatten för att ta bort tvålresterna. Använd sedan en annan trasa för att torka av de dimma områdena igen för att hjälpa till med torkning.

Hur tvättar du en madrass?

Rätt timing

I allmänhet torkar du de smutsiga områdena genom att tvätta en madrass och torka av dem med en trasa. De flesta material tillåter inte tvätt genom att blötlägga och vrida dynan eftersom den kan deformera dem. Men för att säkerställa god sänghygien och förhindra knepiga fläckar, rengör dynan så snart som spill har uppstått.

Lufttorka sedan dynan på båda sidor och placera den på en yta med lameller eller hål för att hjälpa luften att nå under den. Du kan också använda den värmelösa hårtorkinställningen för att påskynda processen. Tyngdpunkten är nödvändig på att aldrig använda en dyna när den är fuktig eftersom den kan leda till svamptillväxt.

Och slutligen, gör det till en del av underhållet för att fräscha upp din madrassplatta med en dammsugare och bakpulver varje gång du byter lakan. Detta kan också förhindra luktsamling och hålla dynan fräsch. Även tillfällig torkning av din madrassdyna utanför dödar också patogener eller bakterier.

Madrass Pad Vs Madrass Topper

Processen för rengöring av en madrasskudde och en madrasskropp är likartad såvida det inte finns specifikationer på produktens etikett. Det är dock naturligt att förvirra om dessa madrasstillbehör är synonyma med varandra. Svaret är nej eftersom en madrassöverdel är tjockare än en madrassplatta.

Naturligtvis är en topper vad du lägger över din säng, och du kan lägga på din madrass med en dyna om den behöver mer höjd eller en mjukare känsla. Ändå bidrar båda tillbehören till att förlänga din sängs livslängd eftersom de förhindrar att den senare slits ut på grund av konstant tryck. Eftersom du använder dem varje dag är det viktigt att lära sig rätt rengöringsmetoder för att de ska hålla länge.

Kom ihåg att vissa madrasskuddar också kan tvättas i maskin, men du måste alltid kontrollera etiketten innan du gör det. Madrasskuddar är inte bara gjorda av minneskum, och det finns andra varianter av syntetfibrer, latexskum, ull, fjäder och till och med bomull. Deras överdrag är vanligtvis ett quiltat tyg, och du kan fästa dynan i sängen med remmar för att stoppa under huvudmadrassen.

Slutsats

För att inte förväxlas med madrasser, är madrasskuddar ett annat sängtillbehör som kräver regelbundet underhåll. Om du vill veta hur man rengör en madrass med minneskum, liknar processen hur du arbetar med andra minneskumprodukter. Du vill undvika blötläggning eller vridning, och torkningen bör vara grundlig.

Du kan fräscha upp skumplattan med bakpulver och sedan suga av pulvret. Men för fläckar är fläckbehandling idealisk och lufttorka sedan materialet. Kontrollera alltid produktetiketten för eventuella indikationer, och din madrassdyna ska vara som ny.