Hur man tappar en kudde. Bästa DIY 2-stegsguide

Du kan lära dig att kasta en kudde i bara två steg. Detta kommer att vara en värdefull färdighet för att bevara din kuddfyllning och lägga lite variation till kuddens plana yta. Det är en relativt lätt praxis, och du behöver inte köpa tuftade kuddar separat om du önskar utseendet.

Det är bäst att du känner till de olika teknikerna för tuftning av en kudde. Guiden nedan är det mest traditionella sättet att använda en nål och tråd, men du kan lägga till knappar eller tofsar för att förbättra din kudde ytterligare. Varför inte förstärka dina Euro-kuddar hemma med tekniken nedan?

Hur man tappar en kudde för nybörjare

Steg 1. Märkning

Gör mönstret

Det första steget för att tuva din kudde är att bestämma vilket mönster du vill ha på ett papper. Du skär sedan hålen för varje tuft i mönstret, eftersom det kommer att fungera som din guide på kudden. Placera stencilen på kudden och markera tapparna med hålen du har gjort.

Vänd sedan kudden för att markera den andra sidan på samma sätt. Det är därför det är lättare om papperet du använde har samma storlek som kudden, vilket gör det tydligare att se tuftplaceringarna senare. När du är klar med märkningen bör du vara redo för själva tuftningen.

Förbered tuftnålen och snöret

Trä din tuftnål med önskad tuftsträng, men bind inte de lösa ändarna som du skulle göra när du gängade en nål. Om du tycker att det är knepigt att sätta in tuftsträngen, använd en nål med en diameter större än den.

Steg # 2. Insättning

Tufting

När du är klar, sätt in tuftnålen på ett märke du gjorde från toppen till kuddens undersida. Det skulle hjälpa om du åkte till en liknande plats under kudden. Det är därför mönstret du skapade måste planera och markera väl.

Dra igenom nålen, men lämna strängens ände på kuddens ovansida cirka 8 tum lång. Tryck sedan på tuftnålen igen från den plats där du lämnade den första insättningen och klipp av strängen igen 8 tum från kuddens yta. Nu kommer du att sluta med två lösa strängar som du binder genom en halvfärdig fyrkantig knut.

Slutför

Fördjupningen kommer att hända när du drar i denna knut och du kan slutföra den andra halvan av den knut du gjorde för de lösa strängarna. För en fin finish, kom ihåg att klippa de resulterande strängändarna ¼ tum från den fyrkantiga knuten. Ett bra tips är också att lägga lite tyglim över det, så att du inte riskerar att slita på kudden, men kom bara ihåg att använda torrt tyglim.

Varför Tuft A Kudde?

Du kanske undrar varför du ska lära dig att kasta en kudde. Förutom att lägga till dimension och konsistens till ytan, hjälper till att lägga till denna detalj kudden att hålla stoppningen på plats. Kastkuddar ser bäst ut när de är fylliga, och du kan förhindra att fyllningen flyttas eller knyter sig om du tappar dem.

Ur en dekorativ synvinkel är dimension inte den enda fördelen med tuftning. Den extra detaljerna kan vara mer attraktiv genom att experimentera med kontrasterande tuftsträngar. Du kan till och med lägga till ornament som tofsar och knappar eller använda ett band eller sladd istället för tuftsträngen.

Tufting Styles

Det finns olika tuftstilar, och du kan göra det antingen för hand eller med en symaskin. När det gäller kuddar är de vanligaste teknikerna söm- och knapptuffning. Du kan till och med tuta din kudd!

Stygntofing

Kanske kan man säga att sömmar är den traditionella stilen, som samplats tidigare. Du använder en lång klädselnål och en kraftig tråd för att göra stygn synliga på båda sidor av kudden. Du kan använda vaxad tråd, knapptråd eller till och med garn, beroende på vad som ser bäst ut på din kudde.

Knapptuffning

Kuddar och andra dekorativa kuddar är säkert iögonfallande med knapptuffning. Om du redan kan tappa en kudde med stygn, borde du ha det enkelt att lägga till knappar. Resultatet är liknande men det som visas på båda sidor är knappar som kompletterar kuddtyget.

Därför använder man täckta knappar för den här stilen. Och medan du kan ha dem på båda kuddens sidor kan du också lämna ryggen med bara knutarna. När det gäller tråden, använd den vaxade typen så att den tål knapparna.

Kan du tuta en kudde?

Du behöver inte lämna dina cylindriska dekorativa kuddar från tuftning. Du kan tuppa dem som med en vanlig platt kudde, men spetsen använder en mycket lång nål. På så sätt kan det göra jobbet genom kudden.

Slutsats

Saknar dina dekorativa kuddar dimensioner och variation? Då är det dags att lära sig att kasta en kudde i bara två enkla steg! Om du lägger till denna detalj i dina kuddar kommer du att hålla stoppningen på plats och förbättra din övergripande inredning.

Börja med att skapa ett mönster på papper med samma storlek som din kudde. Klipp av tuftmarkeringar på detta papper så att du bara kan lägga den på kudden och hitta var du ska sätta in tuftnålen med snöre. Följ den enkla guiden för att göra och avsluta en tuft så är du klar.