Hur mycket fyllning behöver jag för en kudde

Att veta hur mycket polyfyll jag behöver för en kudde innebär att du frågar dig själv hur stor den kudde du har. Kom ihåg att oavsett fyllning du använder är den första övervägande när du fyller en kudde dess storlek. Då kan du justera efter din ideala fasthet och loft.

Att fylla en kudde med polyfyll är enkelt så länge du är beredd. Du måste vara redo med den mängd polyfyll som behövs, kuddens design och de verktyg du behöver för att sy och fylla. Polyfill är billigare än andra kuddfyllningar, men med rätt användning kan det kännas lika bra som dunkuddar.

Beräkning av polyfill för varje kudde

Ett pund eller två för varje kudde i standardstorlek

Det finns olika kuddstorlekar på marknaden, vilket innebär att mängden polyfyll som passar varje kudde varierar. För att ge dig en snabb uppskattning fyller ett pund eller två polyfill en 18 x 18-tums kudde eller en standardstorlek på 20 x 26 tum. En 14 x 14-tums kudde kan å andra sidan ha 0,6 pund polyfyll.

Du kan använda dessa uppskattningar som din guide när du fyller en kudde, men du kan alltid justera för att nå din ideala fasthet eller loft. Kom ihåg att du kan behöva ta bort eller lägga till polyfyllning beroende på kudden eller själva kuddformen. Vissa kuddar kan ha sprickor, och du måste ta hänsyn till dem när du fyller för att få en tät kudde.

Polyfill-fyllningstips

Ett användbart tips att komma ihåg är att lägga till fler polyfill leder till en fastare kudde med ett högt loft som är bra för stöd. Vissa sliprar föredrar dock något mjukt och tunt, så du måste minska polyfyllningen du använder. Du kan också sy öppningen efter påfyllning, men det är användbart att använda en öppning med dragkedja så att du har möjlighet att fylla på eller byta ut fyllningen senare.

När du är klar med fyllningen, försök att lägga huvudet på kudden. Du letar efter att ha huvudet i linje med ryggraden och att din nacke känns stödd. För att undvika kroppssmärta och upprätthålla en god sovställning, bör inte stoppningen låta huvudet sjunka längre ner i madrassen.

Ska du använda Polyfill för din kudde

Billigt, lätt och lätt att rengöra

Polyfill eller polyesterfiberfyllning är en populär kuddfyllning på grund av flera fördelar. Till att börja med är det kanske det billigaste stoppningsalternativet för kuddtillverkare. Och de goda nyheterna är att polyfillkuddar till och med liknar de dyrare dunkuddarna.

Behåller värmen, kort livslängd

Själva materialet är lätt att rengöra och lätta jämfört med andra kuddekänslor. Nackdelen med polyfill är dock att den inte är så andningsbar som andra fyllningar. Det tenderar att absorbera kroppsvärme, och med tiden kommer du att märka polyfillkuddar som plattar ut eller bildar klumpar.

Lösningen

Polyfill är ett kostnadseffektivt alternativ för att fylla en kudde om du vill ha något lätt att rengöra, lätt och känns som att fylla ner i dun. Men om du vill behålla kuddens form längre är det bättre att kombinera den med andra material för att undvika att klumpa ihop sig eller plattas ut.

Mer att fylla kuddar med en blandning av polyfill och andra material gör dem mer andningsbara och formbara. Du har en skräddarsydd och bekväm kudde som bibehåller sin form längre. Annars, överväga att ha möjlighet att lägga till eller byta ut polyfyllningen i kudden.

Vem ska använda polyfyll

Polyfill-kuddar är lämpliga för alla sovande, oavsett om de ligger på rygg, sida eller mage. Men vissa positioner, som de som sover på deras sida, kommer att kräva högre stöd. Fyll din kudde med mer polyfyll för att uppnå ett högre loft.

Tvärtom, stoppa mindre polyfyll på kudden om du tänker använda den för att sova i magen. Mer än så är det bra med polyfill-kuddar att de gör lämpliga ersättare för latex- och minneskumkuddar som vissa människor kan vara känsliga för. Kom dock ihåg att polyesterkuddar tenderar att producera lite ljud när du rör dig.

Sista påminnelse när du använder Polyfill

Sammantaget är polyfill ett utmärkt alternativ att göra en kudde som känns lika bekväm som en dunkudde. Den är billig, lätt och lätt att rengöra också. Det är emellertid inte smidbart, bibehåller kroppsvärmen och tenderar att platta och bilda klumpar över tiden, så de som behöver lindra trycket behöver justera fyllningen.

Det vore bäst om du överväger att ha möjlighet att byta ut kuddfyllningen över tid eller kombinera polyfyllning med andra material. På det här sättet har du fortfarande en formbar och andningsbar kudde som bibehåller sin form under lång tid. Kom ihåg att det bästa stödet kommer från kuddens struktur.

Slutsats

Numera kan du enkelt göra och fylla din egen kudde, och polyfill är en utmärkt fyllning att tänka på. Men hur mycket polyfyll behöver jag för en kudde? Ett pund eller två polyfyll bör vara tillräckligt för en kudde i standardstorlek.

Du kan använda denna uppskattning som bas när du fyller din kudde och justerar den efter typ och storlek på kudden du har. Du vill uppnå rätt loft och fasthet för stöd och komfort när du fyller en kudde. Det skulle dock hjälpa om du också kom ihåg egenskaperna hos polyfill när du fyller en kudde.