Hur tjock av ett minne skum madrass är bäst

Om du vill veta hur tjock av en madrass med skumskum är bäst kan du överväga 5 till 8 tum. Det räcker dock inte med att du känner till antalet. Du måste också förstå vad som gör denna madrass tjocklek idealisk, speciellt för en memory foam säng.

Dessutom är fem tum inte den enda idealiska tjockleken för minneskum. Vi rekommenderar att du läser hur tjock en madrass ska vara. Förklaringarna i den madrattjockleksguiden hjälper dig att förstå denna artikel mer.

Vad är den bästa tjockleken för en skummadrass?

Den bästa tjockleken att få för en skummadrass kan variera från 4 till 5 tum, men den totala madrasskonstruktionen kan vara cirka 8 tum. Det är dock bäst att överväga din sovposition och kroppstyp eftersom varje person varierar i den fördelaktiga madrassens tjocklek för dem. Och i de flesta minneskummadrasser anger tillverkaren vanligtvis tjockleken för varje lager de använde i sängens totala konstruktion.

I allmänhet kan din memory foam madrass bli så tjock som 8 tum. Bli inte förvirrad eftersom den här storleken anser att det är minst 3 tum tjockt komfortskikt och ett 5 tum tjockt baslager.

Komfortskikt för madrasser i memory foam

Memory skummadrasser har ett komfortskikt, vilket är den övre delen av sängen som ansvarar för tryckavlastning och konturegenskaper. Du kan välja ett två till tre-tums minneskum för komfortlagret för att ge bra dämpning utan att förlora stöd. Men din kroppstyp, sovläge och speciella medicinska tillstånd kan också påverka den bästa skumtjockleken för madrassens komfortlager.

Bottenlager av skummadrass i minne

Skiktet längst ner på minneskummadrassen är bas- eller grundlagret. Det är ansvarigt för sängens hållbarhet och stöd, så du måste få ett minneskum så tjockt som 50% av den totala madrassens tjocklek för baslagret. Vissa tillverkare av minneskummadrass kommer också att använda ett basskikt av poly-skum.

Vad är den genomsnittliga tjockleken för en madrass med skumminne?

Minneskummadrasser varierar vanligtvis mellan 2 och 14 tum, beroende på modell och tillverkare. En bra baslinje är 8 tum, men du kan få en tjockare skumbädd på cirka 10 till 14 tum om de är kompatibla med dina behov för att säkerställa en välstött och bekväm sömn. Observera dock att madrassens tjocklek inte är en faktor som passar alla, så du måste veta vilken typ av minneskum som är bäst för dina behov och preferenser.

Räcker det med 2 tum minneskum?

Två-tums minneskum är rimligt om du letar efter en madrassöverdel tillverkad av detta material. Denna tjocklek är också den billigaste, så att du kan behålla en budget samtidigt som du förbättrar konturen på din säng. Dessutom är detta minneskum tillräckligt tunt för att inte få sovytan att kännas för varm.

Räcker det med 4 tum minne?

En fyra-tums madrass med minneskum är ett bra alternativ om du är stram på budgeten. Vanligtvis använder denna madrass tjocklek ett lågdensitetsminneskum perfekt för människor som behöver en mjuk men stödjande säng. Tyvärr är dock lågdensitetsminneskum inte så prisvärt vad gäller hållbarhet.

Räcker det med 8 tum minneskum?

Åtta tum är den perfekta tjockleken för en madrass av skumskum eftersom den inte är för tunn eller tjock. Att flytta blir enkelt eftersom det fortfarande är relativt lätt, och du kommer inte att förlora stöd eftersom det är tillräckligt tjockt för att ge tryckavlastning och dämpning.

Räcker det med 10 tum minneskum?

En genomsnittlig vuxen kommer att känna sig väl stödd på en 10-tums madrass med minneskum. Denna tjocklek är också en utmärkt bas för att förhindra att sovaren sjunker för djupt.

Räcker det med 12 tum minneskum?

Tyngre individer eller personer som delar sängen kommer att vara bäst med en 12-tums madrass med minneskum. Att bli något tunnare kan göra rörelse mer märkbar, vilket kan störa den andra personen som sover.

Spelar tjocklek på minneskummadrass madrasser?

Tjockleken på minneskummadrassen är avgörande eftersom den påverkar det stöd och den komfort du kommer att uppleva när du sover. Till exempel behöver sidosvängare en tjockare madrass för att dämpa axlar och höfter, medan magsvängar måste använda en tunn minneskummadrass för att hålla ryggraden i linje. Dessutom kan tjockleken på minneskummadrassen indikera dess livslängd eftersom ett tunt baslager inte ger tillräckligt med stöd för att undvika för tidig madrass.

Är tjockare skummadrasser bättre?

Tjockare minneskummadrasser är inte direkt bättre eftersom varje sovande är annorlunda. Du kan dock väga för och nackdelar med en tjock skumbädd med minne. En tjockare skummadrass tål bra slitage, särskilt om du är en tyngre person eller delar sängen.

Tvärtom blir den tjockare minneskumbädden tyngre, och det är därför mindre bekvämt att flytta den. Du kan lära dig mer om dessa faktorer med vår guide om hur många tum en madrass ska vara.

Slutsats

Och det är allt! För att sammanfatta hur tjock av en skummadrass är bäst kan du överväga 5 till 8 tum. Det finns dock många variabler när man bestämmer tjockleken för minneskum, inklusive dess övergripande konstruktion, din sovposition och kroppstyp.

Vi rekommenderar att du kontrollerar varje madrasslager för att veta om madrassen kan ge det perfekta stödet och komforten för dig. Här är också hur en memory foam madrass fungerar för att förstå materialet bättre.