Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

Så här fäster du filtbindning på ett täcke: 7 enkla DIY -steg

Att lära sig att fästa filtbindning till ett täcke kan vara ett jobb. Ändå, om du är en sömnadsentusiast och är intresserad av att binda ditt täcke, är det möjligt i bara sju steg.

Att lägga till en matchande filtbindning kan framhäva ditt täcke och göra det superchic och fantastiskt! Det är också säkert att dina vänner och familj kommer att bli förvånad över att du kan göra ett så spännande hantverk.

Steg för att fästa filtbindning på ett täcke

Innan du börjar binda bör du först förbereda det material du kommer att använda.

  • Först måste du göra ditt täcke klart. Du bör också ha din filtbindning, som bör mäta 10 tum mer än summan av längderna på de fyra sidorna av ditt täcke (observera att färgen ska samordnas).
  • Pärmklämmor eller raka stift
  • Tyg sax, skärmatta eller roterande kniv
  • Quilters härskare
  • Nål för handsömning
  • En symaskin som kan göra sicksackstygn
  • Nålar för symaskinen som klarar tjocka material

Nu när allt vi behöver är klart kan vi nu börja sy.

Steg 1. Vik ändarna av ditt filtbindande möte mot ett annat. Du kan märka att den ena kanten är 1/4 tum kortare än den andra. Detta ska vara på höger sida av täcket och ska vara uppåt när du syr.

Börja nu från höger, smörja dina täckkanter i filtbindningen. Använd bindemedelsklämmor för att hålla ihop sakerna – du skulle inte vilja att allt blev rörigt när du syr. Stanna några centimeter från hörnet.

Steg 2. Ställ din symaskin i ett läge med bred sicksack. Du kan försöka sy en bit tyg först för att se om stygnets storlek är tillräckligt.

Steg #3. Börja sy i början av bindningen så att sicksacksömmarna kan springa på kanten av bindningen. Var försiktig när du använder symaskinen eftersom det kan skada inte bara ditt hantverk utan också dina fingrar – det gör ont!

När du når några centimeter före hörnet, sluta sy. Vi är på väg att göra något annat med hörnen.

Steg #4. Ta tag i den osydda filtbindningen och skapa en miterad vikning. Gör detta genom att vika tillbaka det över nästa sida du ska sy. För att veta om du gjorde det rätt borde den andra sidan också ha samma vikning men motsatt riktning.

Genom att göra detta kan du hålla ditt material under maskinen och arbeta medan du är på det. Men för enklare vikning kan du först göra en söm och ta av den från maskinen.

Steg #5. Med ett bindemedelsklämma eller en rak stift, säkra vikningen du gjorde på det sista steget och fortsätt med att sy. Kör stygn på vikningen så att kanterna håller ihop.

Steg #6. Fortsätt med sömmarna tills du är klar med alla kanter. Om du tar slut på bindningen kan du lägga till ytterligare en genom att lägga den lite mindre en tum över den föregående.

Säkra den nya bindningen med den gamla med en nål eller ett bindemedelsklämma och fortsätt sy.

Steg #7. Gör samma sak med alla kanter och hörn tills du är klar. Du kan lägga till några glidstygn där du fäster en ny bindning för att säkra – du vet att du aldrig kan vara för säker när du syr.

Nu när du har utfört alla sömmar och vikningar är dina täcktes kanter nu bundna!

Varför binda ett täcke?

Vill du att ditt täcke ska hålla längre? Bind det sedan! Bindning gör din täcke mer robust att användas av dig och även av dina barn.

Med tanke på att täcken består av två till tre lager tyg finns det en tendens att tappa sina lager, så att binda ihop kanterna är något du kan göra för att förhindra det. Filtbindning ger också en färgfärg till ditt täcke. Det gör din täcke snygg och ger en mindre tråkig atmosfär än vanliga täcken.

Hur sköter jag ett täcke på rätt sätt?

Våra underbara täcken ska hållas i gott skick. Här är några tips för att göra detta.

  • Direkt solljus är inte bra för täcken. Förvara dem så mycket som möjligt på en sval, torr plats för att förhindra att deras material bleknar.
  • Undvik ofta tvätt och använd ett skonsamt tvättmedel. Även om det är okej att tvätta täcken är det bättre att dammsuga dem. Det är också bäst att lufttorka än att kasta dem i en torktumlare.
  • Kontrollera lagrade täcken regelbundet för angrepp. Täcken som förvaras i källare och vindar kommer troligen att vara bebodda av gnagare och insekter, så det är viktigt att besöka dem ofta.

Dessa tips kommer att ge dig en bra grund för att hålla dina dyrbara täcken i ett skick som kommer att hålla dem länge.

Slutsats

Täcken är verkligen en av skatterna i vårt hem. De är vackra som de är, men att behärska hur man fäster filtbindning på ett täcke är en annan sak. En liten förbättring skadar säkert inte.