Vad är Latex Foam Madrass? Alla de bästa fakta

Svaret på vad som är latexskummadrass är, från själva namnet, latex. Det är en madrass som naturligt kommer från gummiträdet. Tillverkare har dock numera även latexmadrasser som tillverkas syntetiskt.

Vi kommer också att prata om fördelarna med att använda en latexbädd och hur den kan jämföras med minneskum. Och om du råkar bli övertygad, här kan du köpa en latexmadrass.

Allt du behöver veta om madrasser av latexskum

Vad är en latexmadrass?

En latexskummadrass är en madrass gjord av gummiträdets saft. Saften kommer att bli latexskum genom att genomgå Dunlop- eller Talalay -processen. Men tillverkare tillverkar numera även syntetisk latex eller blandar naturliga och syntetiska material.

Det är bäst att klargöra din sängs egenskaper och sammansättning om du vill få äkta naturligt latexskum. Om det är billigare är det förmodligen tillverkat av petrokemikalier. Ändå känns en naturlig och syntetisk latexskummadrass ganska densamma, men den förra kommer att vara mer hållbar till nackdelen att den kostar mer.

Vilka typer är latexmadrasser?

Naturlatex

Naturlatex är den ursprungliga och äkta latexskummadrassen. Latexen från gummiträd tillverkas i skumlager för att skapa en organisk bädd som kan jämföras med minneskum utan avgasning och syntetiska kemikalier. Du kan också anta att livslängden för en latexmadrass blir längre om den verkligen kommer från naturmaterial.

Syntetisk latex

Alla latexmadrasser kan inte betraktas som ekologiska sängar. Vissa tillverkare använder syntetmaterial som styren-butadiengummi för att efterlikna känslan av en naturlig madrass av latexskum. Sängen skulle dock inte kännas lika hoppfull och det minskar hållbarheten.

Dunlop latex

Du kan också klassificera latexmadrasser baserat på hur de tillverkas. Till exempel är den tätare latexskumbädden vanligtvis Dunlop latex. Den nedre delen är tät, medan toppen är relativt mjuk eftersom den hälls en gång i en form under tillverkningen.

Talalay latex

Jämfört med Dunlop latex känns Talalay latex mindre tät eftersom den inte hälls en gång i formen. Istället fyller tillverkaren formen delvis och expanderar sedan madrassen med luft. Eftersom den är mindre tät har Talalay latex en mer konsekvent känsla när du ligger på den, men den kan också vara mindre hållbar än Dunlop latex.

Hur tillverkas en latexmadrass?

En latexskummadrass görs genom att samla upp saft från gummiträdet. Gummiträdssaften förvandlas sedan till ett skum och hälls i en form. Tillverkningsprocessen för en naturlig latexmadrass kommer att skilja sig åt Dunlop och Talalay latexskum beroende på hur de hälls, men Talalay vakuumförseglas och fryses också innan de bakas.

Är Latex -skummadrasser bra?

Latexskummadrasser är bra, speciellt om du vill ha en studsig och lyhörd säng. Du kommer inte att känna att du sjunker djupt ner i sängen, men latexmadrassen svarar med dig när du byter position under hela sömnen. Dessutom är en latexskumsäng det bästa valet om du bara vill använda ekologiska föremål i huset, och vissa är till och med märkta allergivänliga.

Vilka är fördelarna med en latexmadrass?

Miljövänlig

Den kanske viktigaste fördelen med en latexmadrass är dess miljövänliga, särskilt med den ursprungliga sängen i ekologiskt latexskum. Eftersom naturlig latex kommer från träd, kommer du att känna dig trygg med att veta att du inte utsätter dig själv för kemikalier. Människor som är känsliga för kemikalier kommer också att sova på en latexbädd, särskilt de med allergivänliga etiketter.

Ger bra stöd

Om du vet hur du väljer madrassfasthet och du fick reda på att du kommer att göra det bäst i en fast säng, överväg en latexmadrass. Du kommer inte att riskera en slapp sovyta som kan påverka din sovställning. Latex reagerar också bra på rörelser så att du kan byta sovläge utan risk för kroppssmärta.

Är Latex -skummadrass bra mot ryggsmärta?

En latexskumsäng är idealisk om du lider av ryggont på grund av dess fasthet. Du kommer att behålla en neutral ryggrad för att lindra obehaget eller förhindra att belastningen på ryggen försämras. Dessutom har en latexmadrass också vissa konturegenskaper som liknar minneskum så att du kan avlasta trycket på ryggen.

Har du andra smärtsamma tillstånd som fibromyalgi? Här är de bästa sängarna för personer med fibromyalgi för att hjälpa dig att veta vad du ska leta efter.

Är Latexmadrasser heta att sova på?

Latexmadrasser är lämpliga för varma sovande eftersom inga tillsatser kan bidra till sängens värmehållning. Skumbäddar är ökända för att de känns varma jämfört med innermadrasser, så det skulle hjälpa att välja ett material som latexskum för att undvika att fånga värme. Om du sover väldigt varmt, överväg att skaffa en latexhybridsmadrass eftersom den har den bästa luftcirkulationen.

Slutsats

Och det är allt! Vi har precis svarat på vad som är latexskummadrass, som i huvudsak är en naturlig säng gjord av gummisaft. Kom dock ihåg att det också finns syntetiskt latexskum som har en liknande känsla som naturlig latex.

Kommer du ihåg de två tillverkningsprocesserna för latexskum också? Läs om vår jämförelse med Dunlop och Talalay latex vid behov. Och om du är intresserad, här kan du köpa latexmadrasser.