Hur täcker jag luftkonditionering? Dess 3 överraskande nackdelar!

Underhållet av en luftkonditionering inkluderar att veta hur man täcker luftkonditionering. Dessutom finns det särskilda tider på året som underhåll är viktigt. För en luftkonditioneringsenhet är nyckeltiden under våren.

Bakom det schemat är människor oroliga om de ska täcka sin enhet eller inte när vädret blir kallare. Om hösten redan har kommit betyder det att vintern också är precis runt hörnet.

Luftkonditioneringsenheter är utformade på ett sådant sätt att de tål kyla och regn under vintern. All extern utrustning är speciellt gjord för att hantera de tuffaste väderförhållandena.

De kan stå still trots temperaturändringen. Men ändå skulle många hävda att du fortfarande måste täcka din enhet under vintern och hösten.

Vi har undersökt detta ämne och vi fick reda på att det finns olika fördelar och nackdelar med att täcka en luftkonditioneringsenhet. Så fortsätt läsa för vi kommer att beröra det innan vi avslutar det här inlägget. Så hur täcker jag luftkonditioneringen?

Förslag på täckning av luftkonditionering

Varför behöver man förstå hur man täcker luftkonditionering?

Det finns en särskild anledning till att du måste täcka luftkonditioneringsenheten när sommaren är över. Det är dock inte bara att skydda det när vintern kommer. Som nämnts tidigare är luftkonditioneringssystem konstruerade för att klara både snö och regn.

Vi bör dock inte utesluta att nötter, frön och löv kan komma in i enheten. Som sådan skulle du också vilja hålla din enhet täckt under hösten. Om frön och löv kan komma in i enheten kan fukt samlas på den. Detta kommer i sin tur att leda till korrosion. Dessa föremål kan till och med blockera systemets inbyggda fuktdränering.

Om du bestämmer dig för att täcka enheten, ska bara den övre delen täckas. Om du skapar locket själv bör det komma ner på sidorna i ungefär sex tum. Täck inte över enheten helt om du inte vill få problem senare.

Om enheten är helt täckt kommer fukt att fastna inuti, vilket resulterar i korrosion och rost.

3 nackdelar med att täcka luftkonditioneringsaggregat

I det här avsnittet listar vi ner nackdelarna med att ha din enhet täckt.

#1. Leder till skador

Som nämnts tidigare kan den fånga in fukt inuti enheten om du täcker den helt. Det beror på att det kommer att skapa en miljö med hög luftfuktighet.

Förutom korrosion och rost kommer det också att utgöra en risk för ledningsanslutningarna och elektriska ledningar. Dessutom kan teismiljön också vara skadlig för kretskorten.

#2. Blockera luftflödet

Luftkonditioneringsapparater är byggda så att luften kan komma in. Men om du täcker din enhet kommer det att hindra korrekt luftflöde. Detta kommer att göra att formen växer ut på förångarens spolar. Om det finns mögeltillväxt på spolarna blockerar detta luftflödet, vilket i sin tur gör att luftkonditioneringens effektivitet minskar.

#3. Djur kan hitta skydd på omslaget

Om luftkonditioneringsenheten utomhus har ett lock kan vissa djur som gnagare, till exempel, som söker skydd mot det hårda vädret, bo i enheten.

Dessa djur kan anta att detta är ett litet hus avsett för möss. De skulle tro att någon kan ha gjort det åt dem. Detta kommer att leda till några andra problem, t.ex. att tugga elektriska ledningar.

Freon -linjerna kan också hamna oisolerade eftersom gnagarna kommer att ta bort dem för att skapa sitt bo. På nolltid kommer den att innehålla en kull valpar inuti din enhet.

2 fördelar med att täcka luftkonditioneringsenheten utomhus

Låt oss nu gå vidare på de positiva sidorna med att ha din luftkonditioneringsenhet.

#1. Renare spolar

Om du täcker enheten blir spolarna lite renare. Så när det är dags att använda din enhet igen blir den mer effektiv. Locket förhindrar också att pinnar, löv och annat skräp kommer in i enheten.

#2. Håll vatten borta

Du kommer också att förhindra att vattnet vilar direkt på spolarna, vilket kan frysa och skada enheten.

It’s A Wrap!

De flesta tillverkare av luftkonditioneringsapparater rekommenderar inte att täcka enheten. De kan fungera under hela året eftersom de är konstruerade för att klara den hårda miljön utomhus. Täckning krävs inte för luftkonditioneringsapparater.

Men du vill verkligen täcka det, du kan göra det på flera sätt. Det finns många omslagsalternativ; du kan prova att använda plywood för att täcka ovansidan av enheten. Detta är ett billigt alternativ som kan hjälpa till att hålla bort skräp och fukt.

Det finns inget ultimat svar på hur man täcker luftkonditionering. Kom bara ihåg att bara täcka överdelen. Detta kommer att räcka för att hålla skräpet ute samtidigt som det tillåter korrekt luftflöde.

Men kom ihåg att det bästa sättet att behandla din enhet är att låta en tekniker serva den regelbundet. De kommer att inspektera enheten noggrant och rengöra skräp och löv som har samlats inuti enheten under vintern och hösten.