Betydelsen av slaktkycklingproduktion; 9 enkla villkor

Undrar du vikten av slaktkycklingproduktion? Generellt sett är det viktigt för allmänheten; det är det bästa sättet att förse dem med näringsrik mat (kött och ägg från en slaktkyckling!).

Om en kyckling höjs främst för köttproduktion, kallas den en slaktkyckling. Att producera slaktkycklingar är mycket vanligt. I vid bemärkelse inkluderar fjäderfä inte bara kyckling utan även kalkoner, gäss, ankor, duvor, påfåglar och mer.

Dessa arter odlas i mer än 150 miljoner år; Fantastisk. Och de finns fortfarande hittills av många anledningar. Utan tvekan är de en del av vårt dagliga liv.

I den här artikeln kommer du att få reda på fler skäl till varför slaktkyckling är avgörande. Läs bara vidare!

Varför Broiler-produktion är viktigt

Det finns många anledningar till att slaktkyckling är nödvändig.

Vet du redan vikten av slaktkyckling? Inte än?

Här är bara några av dem:

# 1. Stor efterfrågan över hela världen

När det finns slaktkycklingproduktion är du säker på att köttutbudet kan hålla kvar efterfrågan.

Broilaren kan ge konsumenterna näringsrik mat; det råder ingen tvekan om varför kött efterfrågas globalt.

På grund av deras färskhet och näringsämnen föredrar den globala marknaden fjäderfäprodukter.

Studier har visat hur kött är en viktig näringskälla för allmänheten. Vet du att köttproduktionen har mer än tredubblats i mer än 50 år? Och på ett år producerar världen minst 340 miljoner ton kött.

# 2. Sysselsättnings- och inkomstmöjligheter

Slaktkycklingodling kan ge många människor anställning och inkomstmöjligheter.

Föreställ dig bara antalet utbildade ungdomar, men ändå arbetslösa. Med den stora efterfrågan från fjäderfäuppfödning krävs fler människor att arbeta; och det följer också utmärkt inkomst.

I själva verket är denna verksamhet inte bara begränsad till jordbrukare; studenter och kvinnor kan också göra det.

# 3. Behöver inte högt kapitalkrav

Broiler-produktion kräver inte högt kapital. Så om du vill investera i den här verksamheten behöver du inte ådra dig mycket.

Allt du behöver är ditt grundkapital och du kan börja höja fjäderfä. Dessutom är fjäderfäfåglar överkomliga!

# 4. Större utrymme är inte ett måste

Till skillnad från andra jordbruksmetoder kräver denna typ inte ett stort utrymme. Och det betyder att slaktkyckling kan tillverkas till och med direkt i din trädgård. Du kan till och med börja med bara ett litet antal burar och coops.

Om du inte vill börja kommersiellt kan du starta slaktkycklingproduktion med många fåglar. Det indikerar också att du inte behöver köpa eller hyra ett större utrymme bara för att producera slaktkyckling.

# 5. Hög avkastning på investeringen

Ja, du läste det rätt! Broilerproduktion kan ge dig högre avkastning. Och vad är syftet varför du i första hand skulle bedriva affärer? Det beror främst på att du ska tjäna pengar, eller hur?

Det som är förvånande är att du kan uppnå detta på bara en kort period. Varför då?

Broiler fåglar mognar snabbt; och när det händer kan du sälja dem med vinst. Dessutom är dessa produkter inte så dyra, så det blir lättare för dig att kasta dem; de flesta har verkligen råd med kött.

# 6. Lite eller inget underhåll krävs

Vet du att höga underhåll inte är nödvändiga i strukturer för fjäderfägårdar? Det är verkligen goda nyheter!

Allt du behöver göra är att följa några enkla regler som att upprätthålla ordentlig vård och hygien. Jag säger er – det är lätt att utföra. Det är inte ens en börda eftersom denna regel är grundläggande och sant för alla andra djur (när du planerar att ta hand om dem).

Oroa dig inte; sjukdomar hos fjäderfäfåglar är sällsynta. Så länge dina kycklingfåglar är friska kan du sälja köttet och därmed ge dig vinst.

# 7. Ingen licens krävs

I de flesta fall behöver du inte få någon licens. Varför då? Fjäderfäfåglar är vanligtvis inhemska.

Hur som helst, när det krävs en licens för fjäderfä, antar jag att du inte kommer att ha svårt att få en.

# 8. Marknadsföring är lätt

Det är väldigt enkelt att marknadsföra fjäderfäprodukter. Varför då? Kommer att tänka på miljoner eller till och med miljarder människor som konsumerar kött.

I alla delar av världen är kött mycket vanligt. Det är därför det är snabbt för dig att sälja dessa produkter. Du behöver inte betala ett betydande belopp för marknadsföring. Det faktum att du säljer kött räcker redan för att de ska kunna köpa din produkt.

# 9. Snabba banklån

Jag vet att det är svårt att få affärslån från banker. Men det är inte sant när det gäller denna typ av affärssatsningar.

Jag säger dig – de flesta banker skulle godkänna lån för slaktkycklingproduktion, speciellt om du vill starta ett kommersiellt företag.

Prova själv. Gå till din lokala bank och fråga om banklån för köttproduktion.

It’s A Wrap!

Om du vill uppfostra tamfåglar för att producera och tillhandahålla kött till marknaden bör du förstå vikten av slaktkycklingproduktion.

På så sätt kan du kunna uppnå dina mål. I själva verket är slaktkycklingproduktion avgörande i alla delar av världen, med tanke på de många människor som behöver kött för att överleva.

Kött är en näringskälla för många. Som producent / leverantör har du en enorm roll att spela i samhället. Jag är glad att du har lärt känna vikten av vad du gör.

Ha en bra dag!