Fördelar med markör för kycklingkörning

Du kan välja mellan ett stort antal golvalternativ för din kyckling. Om du ställer in en bärbar kyckling på gräsmattan kan du enkelt flytta den till ditt trädgårdsområde så att gräset återhämtar sig. Om kycklinggräsmattan är stationerad på en fast plats, blir det troligtvis mycket rörigt efter regn, och kycklingarna blir också smutsiga. Innan du väljer omslaget måste du studera den miljö där dessa kycklingar kan trivas. För det andra bör man beakta typen av kyckling och antalet kycklingar som kommer att bo i coop.

Alternativet för att behålla hygieniska

Flis: Du måste göra flis med den vitare delen av träet och inte använda barken. Eftersom träflisen av bjälk gör golvet lerigt kan de troligen förstöra platsens hygien. Användningen av vita flisar på kycklinggolvet är en av de bästa metoderna för att hålla platsen hygienisk. Det ser väldigt snyggt ut, lätt, dammfritt och har bra dränering, och viktigast av allt, kycklingar älskar att hänga runt i dem.

Flis är också känd som spelflis. Spelchipsen blir inte smutsiga lätt eftersom de inte lätt krossas i leran; därför förhindrar detta kycklingarna från leriga fötter. Du kan till och med rengöra flisen mycket enkelt.

En eller två gånger om året måste du fylla på golvet med flis eftersom det är naturliga föremål och gradvis bryts ner med tiden.

Sand: Du kan använda grov sand till golvet i kycklingbanan. Dessa sandar är billigare, och kycklingavfallet kan enkelt rengöras med hjälp av “kattkullsskopa.” På grund av regn kan sanden tvättas bort, då måste du förbereda allt själv.

Ärtgrus: Avrundade små stenar kallas ärtgrus. Du kan enkelt tvätta kycklingavfallet bara genom att spraya vatten över dem. Det är bättre att placera ärtgrusen strax över sanden utan ogräsmembranet emellan eftersom detta kan påverka dräneringen avsevärt. Vissa uppfödare klagar över att kycklingarna hatar att gå på ärtgrusen eftersom de tycker att det är oroligt.

Halm och träspån: Både träspån och halm kan användas bäst för ströändamålet, men några av kycklingvakterna använder dem för att bana väg för golvet i kycklingbanan. Men på lång sikt gör det golvet fuktigt och stökigt. Och därför kan det inte rengöras ordentligt såväl som det blir ohygieniskt.

Gräs och vegetation: Om din kycklingmark är rörlig kan du överväga gräs eller annan gräsväxt för sitt golvändamål. Denna typ av golv kallas kyckling ARKS. Kyckling kan leta efter maskar och andra insekter i gräset och kan mata sig själva. Kycklingar som matas på maskar och insekter lägger ägg som anses ha högt näringsvärde.

Äggen är rika på omega-tre fettsyror, vitamin E. Men det finns också en nackdel med detta gräsgolv. Kycklingarna drar ofta upp golvgräset genom att skrapa och göra platsen smutsig och lerig. Under den här tiden måste du flytta golvet till andra sidan och snabbt reparera den repade delen genom att plantera snabbavkastande frön som bovete, lin. När gräset börjar växa kan du åter flytta golvet till det ursprungliga utrymmet.

Betonggolv: Betonggolv är permanent och kan enkelt tvättas

Oavsett vilket material du använder, måste du se till att du planar golvet ordentligt, eftersom vågor på ytan gör kycklingen obehaglig. Det blir aldrig lerigt också. Men det blir väldigt kallt under vintersäsongen, vilket kan skada din kycklings hälsa. Vid den tiden kan en matta eller höstack användas ovanför golvet för att göra kycklingarna bekväma.

Fördelar med eget kycklinghus

Med tanke på världens nuvarande situation, som är en världsomspännande attack av det nya koronaviruset, är rätt tid att investera i ordentliga affärer. Med den ökande efterfrågan på fjäderfäartiklar kommer det att vara klokt att avgöra om du startar ditt kycklinglager. Pandemin orsakar en global låsning överallt; Därför har leveranskedjan gått sönder. Om du kan skapa ditt eget kycklinghus kan du inte bara möta den lokala efterfrågan utan också tjäna en hel del pengar. Flockvård ger dig inte bara möjligheten att ha nylagda ägg utan pryder också charmen med kycklingodling.

Om du kan höja kycklingen organiskt genom att undvika att injicera hormoner och antibiotika, kommer det inte att finnas något så bra som det; ungefär kan du få 300 ägg per kyckling. De andra fördelarna är som följer.

Hälsosammare bakgårdshöna: Kycklingar som odlas i bakgårdshuset är mycket hälsosammare och fulla av matvärde eftersom de är fria från hormoninjektion och antibiotikadiet. Efterfrågan på dessa kycklingar är ganska hög och de är också dyra, medan fabrikstillverkade kycklingar behandlas med antibiotika och hormoner för snabbare tillväxt.

Ägg har bättre näringsvärde: Om du odlar ägg i din kycklingkoja kommer det att ha mer näringsvärde på sätt och vis kommer det att finnas mer vitamin A, E och andelen betakaroten.

De kommer också att vara höga jämfört med de fabriksodlade äggen.

Smakigare ägg: Äggen som odlas i bakgårds kycklinghuset är mycket godare än de fabriksvuxna. En viss grupp människor har endast efterfrågan på dessa typer av ägg. De är redo att spendera mer på att köpa dessa ägg eftersom de har fastare vita och äggulorna är ljusorange.

Göra kompost med kycklingavfall: Dessa kycklingutsöndringar har hög kvävehalt, du kan använda dem för att befrukta din jord; även du kan använda det använda skalet också.

Med kycklinghöns förbättras trädgårdens tillstånd: Dessa kycklingar repar trädgårdsmarken för att hitta smaskiga matar som öronvin, buskar etc. som förstör dina grönsaker och frukter i trädgården.

Vikten av kycklingkroppen är som följer

Många tycker att det är en grym idé att hålla kycklingarna i coop när du burar dem. Ändå gör du dem säkert genom att skydda dem från rovdjur, plus det ökar också produktiviteten och lönsamheten.

Vikten av kycklingkooping är som följer:

Säkerhet: Ditt coop måste vara starkt och robust; det håller rovdjuret borta, som rävar, katter, ormar, hökar, råttor etc. Det hjälper också till att begränsa din kyckling från att ströva omkring i osäkra områden.

Skydd: Även om kycklingar anpassar sig i olika klimat och väderförhållanden, behöver de ordentliga skydd under extrema klimat som åskväder, stark vind, bitter kyla, extrem värme etc. Coop håller din kyckling säker genom att tillhandahålla skydd .

Läggningsutrymme: Om du bedriver en seriös äggproduktionsverksamhet behöver du ett ordentligt coop för att kycklingarna ska lägga ägg. Få läggningslådor av rätt storlek, vilket kommer att trösta din kyckling att lägga anständiga ägg.

Rastplats: Kycklingar måste komma åt ett gemensamt område där de kan bo hela natten; coop är det bästa stället för det. Ett lämpligt coop hjälper kycklingar att roosta och låter dem upprätthålla en social hierarki, som kommer att kontrollera territoriellt beteende.

Matningsutrymme: Kycklingar är normalt väldisciplinerade om de är lämpligt utbildade, om du tränar dem att coop är den plats där de behöver komma tillbaka när de är hungriga, kommer de tillbaka till coop när de behöver att bli matad. Detta hjälper dig att hålla en ordentlig flik på dina kycklingar.

Fängelse: Du måste begränsa kycklingen för att hålla dem borta från den plats där de inte underhålls.

Funktioner i fantastiskt kycklingkropp

Det finns olika mönster, storlekar och stilar av kycklingkroppar, du kan bygga din egen struktur eller köpa en färdigbyggd. Tänk på följande när du väljer design:

Storlek: Storleken på coop beror helt på antalet kycklingar du är villig att växa, ju större storlek, desto mer komfort för kycklingarna.

Rovdjurskydd: Förhöjt coop kommer att vara lite sårbart för små rovdjur. Sprickor, hål bör förseglas på lämpligt sätt; windows bör vara ordentligt stängda så att rovdjur inte kan använda kycklingarna som måltider.

Ventilation: Skjulfjädrar, skräp, sönderfallande sängkläder orsakar ångor, vilket kan skapa andningsbesvär för din flock. Därför måste coop väljas med korrekt ventilation så att luftcirkulationen blir tillräcklig.

Renlighet: Coops måste rengöras regelbundet för att bibehålla sin hygien. Du kan ta bort skräpsparasiterna regelbundet. Välj rätt droppbräda som enkelt kan tas bort och rengöras.

Korrekt stängsel i utomhusområdet: Kycklingarna flyttar ofta ut ur sitt coop till omgivningen för maskjakt; detta håller dem friska också. Så du måste göra ordentligt stängsel för att skydda dem.

Vård av kyckling

Renlighet: Kycklingarnas andningssystem skiljer sig helt från däggdjur. De har inte ett membran; de använder bröstbenet och bröstkorgen för luftens inåtgående och utåtgående rörelse.

Deras lunga är i hög grad beroende av luftsäckar för distribution av syre till resten av kroppen. Benen är också kopplade till luftsäckarna, vilket också hjälper till med luftintaget.

De giftiga ångorna från kycklingavfallet och annat avfall kan skapa andningsproblem för flockarna. Därför måste det tas om hand. Använd naturliga rengöringsprodukter som citrusfrukter, som naturligt rengör coop och deodoriserar det utan att oroa kycklingarna.

När du rengör de gamla spånen ska du använda rätt citrusrengöringsmedel för att spraya ner det. Försök att städa upp det fuktiga området med fläkten eller så.

Vattenfällningarna och matskålen måste steriliseras ordentligt för att hålla infektionen borta.

Applicering av sårvårdssalvor: Du måste ta hand om kycklingens sår för att göra dem friska. Lämplig pasta med kokosnötolja och lavendel och gurkmeja måste göras för att behandla kycklingarnas öppna skador. De nämnda salvorna är mjuka till sin natur och luktar också bra. Den kan också användas som en första hjälpen-kit. Denna typ av salva blir mycket användbar om din kyckling attackeras av något rovdjur som ormarävar etc.

Fördelar med utfodring av oregano: För kycklingvård är den utspädda formen av oreganoolja mycket användbar. De kända gårdarna har flyttat sitt foder till oregano istället för antibiotikafoder.

Allmänna tips

När du använder eteriska oljor för kycklingvård måste du se till att du använder den i utspädd form.

Oregano eller pepparmyntaolja är varm i naturen, var försiktig när du använder den.

Typer av örter håller kycklingen frisk

Det finns några örter som håller kycklingen frisk, försök att ordna några av dem i din öppna gård, så att när kycklingen kommer ut från deras coop kan de njuta av fördelarna med dessa örter.

De örter som håller kycklingen frisk är som följer:

  • Basilika
  • Oregano
  • Timjan
  • Mynta
  • Sage

Se till att du tar in kycklingkroppar som är utformade för att upprätthålla kycklingarnas liv, och däremellan kan du prova olika väsentligheter för att se till att kycklingar kan leva roligt.