Huvudmålen för fjäderfäuppfödning i 7 enkla termer

Vill du veta målen för fjäderfäuppfödning? Huvudsyftet med fjäderfäuppfödning är att uppfostra olika typer av tamfåglar för att ge fjädrar, ägg och kött. Denna process görs kommersiellt, där du kan tjäna lite pengar.

Över hela världen är de vanliga hönsfåglarna höna. Föreställ dig bara de miljontals kycklingar som höjdes på ett år. Och varför tror du att det är möjligt? Det beror på att denna kyckling är en bra matkälla. Som vi alla vet är kyckling en bra källa till ägg och kött.

Fjäderfäuppfödning

Har du någonsin hört talas om vad odlare kallade lager kyckling? Dessa typer används för att höja ägg. Å andra sidan kallas den kyckling som uppföds för att producera kött broiler kyckling.

Och här är ett chockerande faktum:

USA och Itally har visat sig ha högre kycklingägg och köttkonsumtion jämfört med andra länder över hela världen. Konsumtionen av Itally ensam är mer än 29 miljoner, och denna räkning gäller varje dag.

Därför skulle du veta hur viktigt det är för dig att uppfylla kraven från kycklingprodukter om du bedriver fjäderfäuppfödning.

Här är det som är spännande:

Om du bedriver kommersiell fjäderfäuppfödning kan du definitivt tjäna mycket! Och det är inte nytt för många av oss för att denna typ av jordbruk är utan tvekan en av de traditionella satsningarna vi älskar.

Varför ska du bedriva fjäderfäuppfödning?

Det finns många fördelar när du väljer fjäderfäuppfödning. Det är ingen tvekan om varför många jordbrukare älskar att investera i denna typ av teknik.

Här är bara några av anledningarna till att du bör bedriva fjäderfäuppfödning:

# 1. Ge kycklingägg och kött

Vanligtvis är orsaken eller huvudsyftet med fjäderfäuppfödning att tillhandahålla kött och ägg till allmänheten och därigenom generera hög vinst.

# 2. Större kapital krävs inte

Kanske en av de bästa anledningarna till att jordbrukare investerar i denna typ av jordbruk är att det inte kräver mycket kapital. Med detta sagt är jag säker på att någon av er har råd att etablera en.

Allt du behöver ha är ett baskapital så att du kan börja höja fjäderfä. Oroa dig inte; de flesta fjäderfäfåglar säljs till en rimlig kostnad.

# 3. Större utrymme behövs inte

Om du vill ha en kommersiell fjäderfägård behöver du inte ha ett stort utrymme. Naturligtvis kan denna faktor bero, och det är annars om du vill uppfostra många av dessa fåglar.

I grund och botten kan vissa fåglar odlas direkt in i din trädgård. Och du kan bara installera burar eller coops, beroende på vad du föredrar.

# 4. Viss av hög avkastning på investeringar

Jag vet- alla här vill tjäna. Och förmodligen är det en av anledningarna till att du vill ha ett företag, i detta fall ett fjäderfäföretag.

Låt mig berätta detta:

Att höja kyckling kan säkerställa en högre avkastning. Och att du kan uppnå detta på kort tid.

Om du till exempel väljer kyckling med kyckling, är du garanterad att de kan mogna vid en kortare tid, så att du kan generera mer vinst.

# 4. Mindre underhåll krävs

Till skillnad från andra jordbruksföretag måste du ha högre underhållskostnader. Det som är fantastiskt med detta fjäderfäuppfödning är att det inte behöver högt underhåll.

Det finns dock enkla regler som du bör följa, och dessa regler är lika enkla som att följa ordentlig vård och hygien, bara för att nämna en.

Var inte orolig för lätt, min vän. Fjäderfäfåglar, som kalkoner och vaktlar, är inte utsatta för sjukdomar.

# 5. Licens krävs inte

Under de flesta omständigheter behöver du inte skaffa licens för att höja kyckling. Varför då?

Nästan alla slags fjäderfäfåglar betraktas som inhemska. Ja, det kan finnas vissa områden som kräver licens från personer med myndighet, men det är bara enkelt.

# 6. Tillhandahåller näringsrik och färsk mat

Förutom fördelarna kan du dra nytta av att höja fjäderfä; du kan också dela dessa fördelar med dina konsumenter.

Det är inte bara en take-process. Du kan förse dem med näringsrik och färsk mat, säkert.

Din kropp, jag menar vår, behöver tillräckligt med näringsämnen för att överleva. Vad som är utmärkt med denna typ av mat är att det inte är för dyrt. Du och jag har definitivt råd med kött, särskilt ägg.

Och det råder ingen tvekan om varför folk vanligtvis äter ägg under frukosten.

# 7. Lätt att marknadsföra

Fjäderfäprodukter är inte sällsynta; de är mycket vanliga. Dessutom älskar de flesta att ha fjäderfäprodukter.

Det är anledningen till att du inte kommer att ha svårt att marknadsföra dessa produkter.

Marknaden för fjäderfäprodukter är redan väletablerad. Med detta sagt behöver du inte söka marknadsföringsstrategier. Du kan säkert sälja dessa produkter på marknaden.

It’s A Wrap!

Fjäderfäuppfödning är tekniken för att höja fåglar för kommersiella ändamål. Huvudmålen för fjäderfäuppfödning är många att nämna, inklusive att tillhandahålla kött och ägg, för att möta de höga kraven på marknaden, för att ge människor näringsrik mat och så vidare.

Förhoppningsvis, efter att du har läst den här artikeln, är du redan upplyst med syftet med fjäderfäuppfödning, och att du har bestämt dig för att engagera dig i sådant, allt beror på dig.

Lyckligt växer!