Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

3 snabba och enkla DIY -metoder för hur man gör en däckstol

I den här artikeln kommer du att känna till olika metoder för hur man gör en däckstol. Det finns inget bättre än att veta hur man gör en däckstol, särskilt när du har gamla däck hemma.

Genom att återanvända dina däck kan du skapa nya möbler av skräp. Det sparar inte bara pengar utan låter dig också designa på egen hand!

Hur man gör en stol av ditt gamla däck

Innan allt annat, se till att rengöra dina gamla däck noggrant. Att ha rena material är ett måste; annars kan du få bakterier eller infektioner från smutsiga däck. Du kan använda vatten och olika rengöringsmedel för denna fråga.

Efter rengöring av ditt däck kan du fortsätta med att välja vilken metod du föredrar att göra.

Metod #1. Vävning av sätet

Steg 1. Borra hål

Markera och borra först 16 hål runt däcket. Hålen ska vara parallella och raka så att vävningsprocessen blir lätt.

Steg 2. Måla

Få lite färg med färger beroende på dina preferenser. Börja måla basen och kroppen på ditt däck. Att måla ditt däck med ljusa färger är bättre!

Steg #3. Väv

Ta tag i dina bungee -snören, sätt in en av ändarna på det första hålet och knyt repet. Dra den andra änden till andra sidan av däcket och skjut in det i hålet. Dra det inuti det intilliggande hålet under däckets ovansida och sätt in det uppåt från hålet.

Upprepa processen tills sätet är täckt. Kopiera samma steg för den horisontella vävprocessen.

Efter det, fäst däcket på ett annat däck. Borra fyra hål på båda däcken och skruva ihop dem.

Metod #2. Skapa en stolkudde

Steg 1. Kapa trä

Skär inledningsvis en cirkel på plywood (17 tum eller 43 cm i diameter). Limma träet på toppen av ditt däck med kraftigt lim. Låt det torka i cirka 8 timmar.

Steg 2. Klipp skum

Skär å andra sidan ytterligare en cirkel på plywood (15 tum eller 38 cm i diameter). Spåra mätningarna för skummet och klipp det också. Lim försiktigt ihop dem.

Steg #3. Wrap tyg

Linda skummet med tyg. Du kan använda kraftiga häftapparater för detta steg. Klipp överflödigt tyg från dynan.

Att lägga till mönster och måla dem är valfritt, men de ger ett bättre utseende för din däckstol. Du kan sätta några knappar på sätet som en design.

Metod #3. Gör en rund soffa av den

Steg 1. Skapa locket

För locket, skär en cirkel på plywood. Storleken kan variera beroende på däckets diameter. Borra fyra hål på den, en på den övre mitten, en på den nedre mitten, en på den vänstra mitten och borra ett på den högra mitten.

Vik sedan locket med skum och tyg. Du kan använda kraftigt lim, tyglim eller en kraftig häftapparat.

Steg 2. Gör basen

När du gör basen, linda däcket med skum och tyg. Du kan använda samma metod i steg ett genom att använda nämnda material.

Steg #3. Skapa botten och benen

Efter att du har gjort locket och basen kan du göra en annan cirkel på plywood för botten. Linda träet med tyg.

För däckstolens fötter, skapa fyra träblock. Fäst delarna helt och hållet.

Steg #4. Avsluta med ryggstödet

Skär slutligen fem eller sex träbitar för ryggstödet. Fäst skogen på sidan av däckstolen. Se till att det finns mellanrum mellan varje trä.

För att fästa dem, borra botten av träet. Borra också däcket och skruva ihop dem.

Observera att du bör kontrollera om träet rör sig eller inte. Om träet rör sig kan du använda kraftigt lim för att hålla dem ihop.

Skär sedan ett skumblock som kan täcka skogen och limma det på plats. Täck ryggstödet genom att sy tyget på det.

Varför ska du ha en däckstol?

Att göra en däckstol kan ge bort olika bra saker för alla. Att ha en däckstol ger dig en bekväm sittplats, antingen inomhus eller utomhus. Dessutom är däckstolar inte dyra eftersom du bara återvinner dina gamla däck!

Däckåtervinning gör det inte bara möjligt för dig att få en ny plats utan att spendera mycket, utan det hjälper också alla att ta hand om miljön. Det minskar föroreningar och däckvolymen i deponier.

Kort sagt, att göra däckstolar är den bästa idén eftersom det hjälper alla.

Slutsats

Kreativitet är allt du behöver när du vill veta hur man gör en däckstol. Du har olika val på vilken typ av utseende du vill ge ditt gamla däck. Du kan väva för att göra sätet, skapa din kudde, eller så kan du helt förvandla ditt däck till en bekväm rund soffa!

Eftersom du redan har läst den här guiden kan du nu börja återvinna dina gamla däck och njuta av din nya däckstol!