3-stegs guide om hur man målar en läderstol med lätthet

Vi visar dig hur du väljer den bästa läderfärgen och guidar dig i hur du målar en läderstol. Med lättanvänd läderfärg kan du återställa en gammal möbel till ett trendigt show-stopp.

Du kan vara i ett dilemma att spara vad som är kvar av din stol, eller kanske bara på humör att göra det till något nytt och annorlunda. Allt som fortfarande är funktionellt är alltid värt att återställa och spara.

Genom denna informativa artikel hjälper vi dig att veta hur du målar din läderstol och den grundläggande informationen du behöver veta!

Hur målar du en läderstol?

Samma gamla färger av läder kan tröttna på dig när du vill ha något levande. Om du är trött på nyansen på din läderstol och tycker om en ny färgpalett som passar din plats kan du överväga att säga adjö till din gamla nyans av svart.

Visste du att läderfärg kan användas på praktiskt taget alla former av läder? Detta för att reparera eller ändra dess färg eller tillämpa några roliga mönster. Det är enkelt och inte för dyrt om du vill spara lite pengar.

Material du behöver

För att måla din läderstol behöver du ett alkoholbaserat rengöringsmedel, en mjuk trasa, en målartejp, gamla tidningar eller tygduk och tyget och vinylsprayfärgen med en färg du väljer.

Steg 1. Förbered och tvätta

Förbered de material du behöver och lägg dem alla på ett ställe. Tvätta läderstolen försiktigt och noggrant med ett alkoholbaserat rengöringsmedel och borsta den med en mjuk trasa.

Se till att inte skada lädret när du tar bort smuts, olja, fett och fläckar. Efter att ha kontrollerat att stolen är ren, låt den torka i minst en timme.

Steg 2. Tejpa stolen

Lägg målartejp till området som du behöver för att undvika att måla. Se till att applicera tejpen även i små ytor eftersom det kan påverka den färdiga produkten.

Du måste också överväga platsen där du ska måla den. Det måste vara väl ventilerat med tillräckligt med utrymme för att du ska kunna röra dig.

Steg #3. Målningsprocessen

Innan du börjar måla, lägg stolen i de gamla tidningarna eller på en torr engångsduk. Storleken ska vara större än stolen. Skaka sedan färgen i en minut.

Du kan nu börja applicera färgen långsamt med minst 6 tum från stolen. Det hjälper till att minska risken för färgkörningar. Efter att ha målat hela stolen eller områdena, vill du måla, låt den torka i en eller två timmar innan du applicerar den andra sträckan.

Låt det sedan torka i minst 4 timmar. Du kan upprepa processen tills det tredje skiktet för att uppnå önskad färg. Efter detta kan du ta bort målarens tejp försiktigt.

Vilken typ av färg kan användas på läder?

Det finns olika typer av läderfärg som du kan använda. Läderfärg, som är en kurant som är speciellt utformad för att fästas på läder, finns i en mängd olika färger, slag och finish.

Akryl, metallic, pearlescent, färgmarkörer och sprayfärg är bara några av alternativen. Läderfärger hjälper till att täta och skydda den målade ytan och håller vattnet och fläckskyddat.

Lädersprayfärg kan användas på olika ytor, inklusive läder, vinyl och plast. Det kan användas för att föryngra eller ändra färgen på någon av dessa ytor, beroende på deras skick. Dessutom, om det görs korrekt, kommer det att se naturligt ut och kommer inte att skala eller gnugga av.

Färger som appliceras med pensel och sprayfärger finns tillgängliga. Majoriteten av dessa färger är i akryl. Du kan också använda färgmarkörer för att lägga till detaljer i ditt projekt.

Vilken är den bästa färgen att använda på lädermöbler?

Det finns några varianter av färg som är speciellt utformade för att användas på läder. Akrylfärger anses vara vattenlösliga färger. De är lätta att blanda och kan tvättas och appliceras snabbt igen.

Om du siktar på en metallisk finish kan du välja metallic läderfärg. Det ger ett glansigt utseende med långvariga färger. Om inte, kan du välja att använda pärlemorskinnande läderfärger som ger en rad glans.

Om du däremot föredrar något hållbart kan du välja att använda ett läderfärg. Det tränger in i tyget och är motståndskraftigt mot blekning och sprickor, damm, blekning och fläckar.

Slutsats

Att veta hur man målar en läderstol är enkelt och genomförbart. Kom bara ihåg att överväga stegen och ha tålamod eftersom det kräver mycket väntan. Vi rekommenderar dig också att köpa extra färger om du vill.

Det är också lämpligt att täcka ansiktet och näsan för att skydda dig själv. Du måste noga välja vilken typ av färg du ska använda. Var kreativ och var redo att äntligen säga adjö till din gamla och rostiga stol.