4 enkla DIY -nybörjarsteg om hur man bygger en fåtölj

Att stanna hemma länge, göra ingenting kan vara stressande, så du kommer att vilja lära dig att bygga en fåtölj med våra fyra enkla steg. De är inte de vanliga projektmålen som du ser dagligen, och de kräver definitivt vissa färdigheter. Vilstolar är dock ganska spännande att vi är säkra på att du har undrat hur de gjordes någon gång.

Fåtöljer är en av de vanliga innehållen i familjehus över hela världen. Det är de stolarna som ser ut som en soffa som kan lutas och justeras efter önskad vinkel. Om du fortfarande inte vet vad vi menar, tänk på flygplansstolar eller bilbarnstolar.

Dessa typer av stolar har varit utbredda och finns i alla möjliga miljöer. Du kan se dem antingen inomhus eller utomhus. Det finns till och med fåtöljer i enkelt stål och tyg som du kan ta med till stranden.

Eftersom de också används och används i alla åldersgrupper, kan en fåtölj du gjort nu användas tills du är äldre och har barn och barnbarn. Så låt oss prata om hur du ska klara det!

Steg för att bygga en fåtölj

Att göra en ny stol från grunden är en helt ny nivå av hantverk, men vi börjar med något enkelt och robust. Du kan sedan bygga dig igenom mer komplex och personlig design genom att lära dig de grundläggande begreppen. Här är stegen i att göra en fåtölj.

Steg 1. Få en väl detaljerad plan

Eftersom att göra en vilstol innebär mer än att bara göra en stol, kommer du att behöva en mycket specificerad arbetsplan. Stolens huvudfokus skulle vara den mekaniska delen du ska fästa.

Observera att en fåtöljstol behöver ett ryggstöd som kan lutas upp och ner för att låta användaren ligga. Vissa har till och med ytterligare fotstöd för att ge lite bekvämlighet.

Nu kan du tillhandahålla viloläge på ett par sätt. Du kan använda ett enda lutningslås som kräver en mindre mekanisk enhet och behöver bara några ytterligare skruvar och trä. Om du vill ha något mjukare och kunna höjas till olika höjder måste du skaffa mer invecklade liggande delar.

Dra först en look efter din stol, både på dess klassiska utseende och den lutade. Rita sedan stolen i var och en av följande vyer: fram, vänster, höger och bak. Det här är som att rita en ritning av stolen så gör den så detaljerad som möjligt, med mått och rätt etiketter.

Steg 2. Köp alla råvaror och ta med dem till ditt arbetsområde

När planen är helt klar kan vi nu börja arbeta med att göra stolen. Vi rekommenderar att du personligen besöker den hårdvara du planerar att skaffa ditt material i stället för att beställa dem för leveranser. Hårdvaruprodukter, särskilt trä, är så unika för varandra att det är bäst om du får kolla de saker du behöver.

Vi ska göra en stol med flera lutningar, och vi kommer också att använda ramar av massivt trä till stolen. Du kan köpa vilstolens del på hårdvaran; fråga bara om vilstolsmekanismen. Några av butikerna som förbereder denna del kommer att be dig att förbeställa detta.

Det skulle vara svårt för träet att rekommendera en specifik eftersom tillgängligheten bestämmer dess pris. Vi föreslår att du väljer något robust och tufft. Att prata med personalen på järnaffären hjälper dig också att välja rätt vara.

Steg #3. Förbered träet

Skär stolens basdelar i de mått som du tidigare har spelat in. Se till att du märker varje del för enkel identifiering när du monterar. Använd en nivå för att se till att du skapar bra vinklar som gör rätt beslag senare.

Efter att ha klippt alla delar, behandla dem med substans för att hålla termiterna och andra vedförstörande insekter från stolen. Följ instruktionerna för kemikalierna angående applicering och blötläggningsperioder.

Steg #4. Montera alla delar av stolens bas

Nu kan du ta din hammare och spik och börja sätta upp din stol. Se till att du dubbelkollar delar innan du slår ihop dem. Vi uppmuntrar dig att fylla luckor kvar efter spikning med träspackel.

Montera vilstolens del i basen innan du täcker den med din sittyta. Montering och fixering av denna lutningsmekanism beror på var du fick del, så se till att deras personal förklarar processen korrekt för dig.

Kontrollera att den liggande delen rör sig ordentligt och inte fastnar i andra delar. Fäst sedan sittytan och alla olika delar av stolen.

Släta ut alla ytor på stolen med sandpapper och borsta bort allt damm. Du kan sedan måla eller applicera lack på den, eller om du har förmågan kan du också fästa några kuddar för att göra den till en soffa.

Slutsats

Vi har delat våra enkla steg om hur man bygger en fåtölj som täcker så mycket som möjligt. Det kan bli några konstiga turn-outs när du redan arbetar praktiskt med projektet, särskilt om du inte har någon erfarenhet. Fortsätt bara trycka på, så kommer du definitivt att få det att fungera.