Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man demonterar en elektrisk vilstol

Vi ska visa dig hur du demonterar en elektrisk vilstol. Dessa steg gäller för de flesta märken, men om du har en annan modell, vänligen läs din manual innan du försöker med något av dessa steg. En elektrisk vilstol är utformad för att vara bekväm och avkopplande, så det kan vara frestande att helt enkelt lämna en monterad på en plats så länge som möjligt.

Det kan dock komma en tid då detta inte är möjligt längre eller om du vill flytta det till ett annat rum. Denna artikel ger instruktioner om hur du demonterar en elektrisk vilstol utan att skada ramen eller klädseln.

Steg för demontering av elektrisk vilstol

Steg ett: Hitta ramens mitt. Detta kan göras genom att sätta ett måttband runt fåtöljen och hitta var det mäter 50 tum från vardera änden av soffan. Markera denna punkt med ett X som är synligt för dig men inte alltför märkbart för någon annan som kan komma i kontakt med dina möbler eller klädsel senare.

Steg två: Hitta de två skruvarna på varje sida av ramen, precis nedanför där den möter upp med ryggstödet. Ta bort dem genom att vrida moturs och lyft sedan i ena änden medan du försiktigt skjuter in foten för att hålla trycket från en golvbräda eller andra möbler som kan skadas av fuktuppbyggnad när du tar bort ramen.

Steg tre: Skjut försiktigt över ena änden av fåtöljen och använd sedan foten för att dra upp den medan du skjuter ut ryggstödet. Fortsätt med det här tills du kan ta bort båda ändarna av soffan från där de möts framför, liksom alla fyra fötterna som skruvades i varje hörn för stabilitet.

Steg fyra: Ta bort eventuella kvarvarande skruvar eller hårdvara som kan hålla fast sätet och ryggstödet. Du bör nu ha en fåtölj, soffor, stomme med fyra fötter, två sidoarmar för stabilitet i vardera änden av ramen samt båda ändarna av soffan där den möts framför.

Vad är en elektrisk vilstol?

En elektrisk vilstol är en typ av stol med två delar: en rygg som vanligtvis kommer upp och över huvudet, så du lutar dig helt ner i den när du sitter i den; har då också en sittplats nedanför.

Elektriska vilstolar är ofta gjorda för att se ut som soffor eller fåtöljer samt ha mer än bara en elmotor för att luta ryggen.

Sätet och ryggen på en elektrisk vilstol är ofta gjord med läder eller mocka, vilket innebär att de lätt fläckar. De finns vanligtvis i ett vardagsrum för komfort och bekvämlighet (de kan användas utan att göra någon fysisk ansträngning)

Vad gör elektriska vilstolar svåra att demontera?

Det finns några faktorer som gör att det är svårt att katastrofera elektriska vilstolar. En anledning är att de är tunga och ofta har en förhöjd rygg, vilket kräver mer fysisk styrka än andra typer av möbler (som vanliga stolar). En annan faktor är hur de elektriska ledningarna är gjorda, till exempel att springa genom sätet eller på baksidan av stolen.

Det här är några allmänna tips för hur du demonterar en elektrisk vilstol

Se till att du har en skruvmejsel och stora, starka människor med dig innan du börjar processen; det blir svårt om bara en person försöker ta isär en elektrisk vilstol själv!

Prova att skruva loss skruvarna på fåtöljens botten.

Om du upptäcker att detta inte fungerar, försök att skruva loss dem från baksidan och sidan. Detta kommer att vara svårt att göra men det är fortfarande värt ett skott!

Se till att ingen rör vid några ledningar när du demonterar en elektrisk fåtölj!

Hur man åtgärdar en felaktig elektrisk vilstolsmekanism

Den elektriska vilstolsmekanismen är en känslig maskin som lätt kan brytas.

Felaktiga mekanismer är ofta resultatet av att dra för hårt i olika delar, till exempel när människor försöker tvinga tillbaka sitt säte eller släppa det från upprätt till liggande läge med en hand och använda all sin kraft. Detta gör att fjädern går sönder eller lossnar från sätet.

För att åtgärda en defekt vilstolsmekanism måste du hitta de lösa ledningarna och fästa dem igen i rätt läge.

Om de bryts av, byt ut båda ändarna av tråden mot nya som har isolering i ena änden så att den inte lossnar igen när den värms upp av den elektriska strömmen.

Om tråden fortfarande är ansluten till ena änden måste du försiktigt lossa den från andra sidan utan att skada någon av isoleringen och värma upp en ny ände med en tändare eller tändsticka.

När du sätter tillbaka ledningar på en elektrisk vilstol, se till att de sitter ordentligt på plats för att inte bryta av igen.

Hur man rengör elektrisk vilstol

Det bästa sättet att rengöra en elektrisk vilstol är att använda en dammsugare med lämpliga tillbehör.

Men om du behöver ta bort envisa fläckar och märken från din stol, rekommenderas följande ingredienser: diskmedel eller tvål (diskmedel), vatten i en sprayflaska, vit vinäger i en annan sprayflaska, bakpulver och en skrubborste.

För att rengöra stolen, använd först vatten för att dämpa hela ytan innan du tar bort hårda fläckar med diskmedel eller tvål (diskmedel).

De mest svåra att ta bort märken bör hanteras med ättika blandat med lite bakpulver.

Efter att ha rengjort all denna envisa smuts, torka av med en ren trasa. Stolen ska nu vara obefläckad och redo att användas igen!