Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man snabbt och enkelt tar bort röklukten från en fåtölj

Det är inte ovanligt att se ett hushåll med vilstol, men hur många hushåll har du sett som fortfarande har lukten av rök kvar?

Det är viktigt att bli av med den lukten så snart som möjligt eftersom den bara kommer att förvärras med tiden om den inte är markerad. Denna artikel kommer att visa dig hur du får röklukten ur en fåtölj på nolltid!

Steg för att komma ur röklukt på en vilstol

Steg 1. För att bli av med röklukten behöver du några föremål. Du behöver bakpulver, ättika och vatten. Sätt din fåtölj i solen eller ute så att den kan lufta ut om möjligt medan du städar.

Steg 2. Blanda sedan lika delar vatten med ättika och häll ovanpå tygdelen av stolen. Om det finns en envis lukt, strö bakpulver över ättikslösningen och låt den dra i cirka 20 minuter.

Steg 3. Använd sedan ditt vakuum för att suga upp all vätska som finns ovanpå tyget innan du kör det genom en cykel med bara vatten för att skölja bort allt.

Steg 4. Slutligen, ta lite tid ute eller om möjligt sätt din vilstol i solen för att lufta ut den. Detta kommer att hjälpa till att eliminera lukt som fortfarande hänger kvar i tyget på stolen och göra ditt hem fräscht!

Vad orsakar röklukt på en vilstol?

Röklukt kan vara svårt att ta bort från en vilstol eftersom tyget som de är tillverkat av är poröst. Det betyder att det fångar upp lukt och vätskor väl, vilket innebär att du måste arbeta hårdare för att rengöra dem för att inte lämna kvar någon annan lukt eller fläckar på din stol.

En annan faktor för hur svårt denna uppgift är kanske hur länge stolen utsattes för rök. Om du kunde fånga det snart och genom ett par rengöringar är chansen stor att din vilstol kommer att lukta som ny på nolltid!

Tyvärr, om din stol har stått i dagar eller veckor utan någon rengöring alls, kommer det att göra denna uppgift mycket svårare.

Några andra sätt att få röklukten ur en vilstol

Det finns flera metoder som du kan använda för att få röklukten ur en stol, och det beror på hur länge eller hur mycket din stol har utsatts för rökningen.

Till exempel, om din fåtölj inte är lika hårt exponerad för rök, kan du prova en enkel och snabb metod för hur du kan få lukten ur fåtöljen med hjälp av bakpulver.

Du kommer att strö över ytan med lite färsk eller torkad bakpulver och lämna den där i ungefär en timme innan du dammsuger upp rester från stolens tyg.

Du kan också få bort röklukten från fåtöljen genom att använda torrschampo på tyget.

Denna metod hjälper till att ta bort all lukt, men det kommer inte att vara lika effektivt för att ta bort den otäcka långvariga cigarettlukten djupt inne i stolens tygmaterial. För att få rökiga dofter från möbler måste du hur du får röklukt ur fåtöljen genom att använda ett vått schampo på tyget.

Om du inte har tid, hur kan du få cigarettlukt ur möbler, hoppa över det här steget och gå till hur du får bort rökiga dofter från möbler med ett ammoniakbaserat rengöringsmedel, till exempel Windex.

Slutligen, hur man får röklukt ur möbler, du behöver hur du får cigarettlukt från en fåtölj med hjälp av ett ammoniakbaserat rengöringsmedel.

Det är viktigt hur du tar bort lukten från din stol innan de dyker upp igen och tar över med nya dofter. Du kan också använda hur du får röklukt ur möbler för att få hur cigaretter luktar ur en fåtölj.

Hur man förhindrar röklukt på en vilstol

Jag har några tips för att förhindra att röklukten fastnar på din fåtölj.

#1. Dammsug och tvätta klädseln varje vecka med vatten och milt tvättmedel, lufttorka sedan innan du byter kuddar eller vaddering. Byt ut kuddfodral som fläckas av husdjurshår, matspill eller cigarettaska.

Om du har problem med husdjurshår eller matspill, investerar du i en klädrensare som Upholstery Protector Plus från Scotchgard.

#2. Använd rumsfräschare för att ge ditt hem lukten av frisk luft och få det att kännas mindre som att du bor granne med en cigarettrökare. Rumssprayer fungerar bra för kortvarig lindring, men om rökaren har funnits ett tag kanske rumssprutor inte räcker.

#3. Håll ditt luftfilter rent och byt det så ofta du har råd att se till att ditt hem får färskt syre och luktar som det ska.

#4. Detta kan låta kontraintuitivt, men bli av med eventuella mattor i rum där rökaren har varit. Doften kommer att fastna på mattan och det kan vara nästan omöjligt för dig eller din matrengörare att bli av med den där cigarettröklukten

#5. Tvätta gardiner, draperier, sängkläder i varmt vatten med tvättmedel så ofta som möjligt och torka dem på hög värme.