Hur mycket att stoppa om en stol: 8 vanliga stolstyper

Stolar kan vara antika bitar som du skulle vilja stoppa om istället för att byta ut, varför vi kommer att prata om hur mycket man ska stoppa om en stol i den här artikeln. Sedan kommer vi att ta itu med hur mycket du spenderar, de faktorer du måste tänka på och många fler!

Är du nyfiken? Läs vidare för att lära dig mer!

Prisklass för stolbeklädnad

I genomsnitt förväntas du spendera cirka $ 50 till $ 2000 för att stoppa om en stol. Tygkostnaderna är cirka $ 50 till $ 70 per gård, medan arbetskostnaderna är cirka $ 40 till $ 100 per timme. Materialvalet för omklädning kan öka kostnaden med 10-20%, medan extrafunktioner kan öka den totala kostnaden med 20-30%.

Faktorer du måste tänka på

Först måste du kontrollera om stolen fortfarande är i gott skick. Kontrollera stolens bottenram om den är av kvalitetsmaterial.

Kontrollera också om stolen har en stabil konstruktion och intakta hörnstag. Kontrollera naturligtvis om det är oåterkalleliga skador.

Fundera sedan över vilken typ av stol du planerar att stoppa om. Det finns olika kostnader för de olika typerna av stolar. Här är några exempel på stolar som kan klädas om:

 • Fåtölj
 • Läder
 • La-Z-Boy
 • Barstol
 • vilstol
 • Middag
 • Wingback
 • Office, etc.
 • Du måste hantera de andra faktorerna: tygkvalitet och pris, materialval, hämtning och leverans, ramreparationer och andra extrafunktioner.

  Tyger för ombeklädnad

  Det finns inget idealiskt tyg för att stoppa om en stol. Du måste dock överväga användningsnivån, dina preferenser och liknande.

  För stolar som används dagligen behöver du naturligtvis ett slitstarkt tyg. För stolar i privata utrymmen kan du gå med något mindre stabilt.

  Typtyper

  Två kategorier av tyg kan användas för omklädning. De är naturliga och syntetiska tygtyper. Naturliga tygtyper härrör från växtfibrer och animaliska produkter.

  Under denna typ har du bomull, läder, bomullsblandning, linne, vinyl och siden.

  Bomulls- och bomullsblandningar är båda robusta tyger och kan båda användas i delade utrymmen. Samtidigt är linne och siden inte lika robusta och rynkor lätt. Därför används de bättre i privata områden.

  Läder är ett annat robust material som också är lätt att rengöra. Vinyl liknar läder men är billigare och mer hanterbart.

  Efter naturliga tygtyper har vi syntettyper. Vi har acetat, mikrofiber, akryl, nylon, rayon, polyester och olefin under denna kategori.

  De flesta av dessa tygtyper är lämpliga för kraftigt slitage. Exempel på dem är akryl, mikrofiber, nylon, olefin och polyester.

  Acetat imiterar siden men är mer motståndskraftigt. Det rynkar och bleknar dock fortfarande, varför det inte kan användas i upptagen områden.

  Rayon, å andra sidan, är ett alternativ till linne, bomull och siden. Det är mer hållbart än sina naturliga motsvarigheter men viker fortfarande.

  När ska du stoppa om stolar?

  Att stoppa om stolar är ett miljövänligt alternativ, men ibland kostar det mer än att bara köpa nya möbler. Det är bättre att undersöka varför du stoppar om stolen först.

  Fundera på om det är ett arv som du vill bevara om du är fäst vid det och tillräckligt robust för att enkelt kunna klädas om. Det kan också anpassas, vilket är anledningen till att du inte är villig att släppa det. Det finns olika anledningar, både praktiska och sentimentala, för att välja att stoppa om stolar.

  Å andra sidan, om möblerna är av billig kvalitet från början, är det bättre att ersätta dem med nya möbler. Du kan också välja att byta ut stolen om den inte passar din estetik, som om den är för stor eller avskräckande i ditt rum. Om du behöver en ny stol på kort tid och du har en begränsad budget väljer du att köpa en ny.

  Kan du göra det själv?

  Upp till en viss punkt, ja. Till exempel, i situationer där stolens ram är oskadad, är det okej att göra själv. Om du vill byta ut tyget kan du också göra det själv.

  Kom dock ihåg att ta bort tyget på stolen du ska stoppa om innan du köper dina material. Detta är så att du vet hur mycket tyg du behöver. Det är också lämpligt att köpa extra tre meter tyg, för säkerhets skull.

  Du bör också vara beredd att riva stolen till dess kärna. Det betyder att du måste ta bort tyget och vadderingen.

  Fyllningen kommer säkert att vara smutsig, men det är en del av jobbet. Sedan måste du inspektera stolens ram för om den behöver repareras eller inte. Om du inte är säker på att göra det själv kan du alltid be en professionell om hjälp.

  Slutsats

  Sammantaget finns det olika faktorer att tänka på när man ska dimensionera hur mycket man ska stoppa om en stol. Självklart måste du också tänka på om det är värt att spendera på omklädning eller välja att köpa nya möbler.

  Att välja att stoppa om är dock ett ansvarsfullt val för miljön. Om det är ett arv, skulle dina människor också tacka dig för att du bevarade det.