Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur Swivel Chair Mechanism fungerar: 3 sätt som gör det så bra

Den snurrbara stolmekanismen är något som många människor är förvånade över att veta hur det fungerar. I detta blogginlägg kommer vi att gå igenom hur det fungerar och hur tre olika funktioner gör stolen så bra (eller hur de fungerar tillsammans).

Först måste du förstå hur den vridbara delen av stolen faktiskt rör sig. Det andra som gör din stol bra är vad som händer när du lutar dig tillbaka i din sits – det finns en viktig spak i spel här! Slutligen, låt oss ta en titt på den sista funktionen: armstöd.

Hur roterar en snurrstol?

Den vridbara delen av stolen rör sig i en cirkulär rörelse, vilket är hur den kan rotera. Det finns två olika sätt att detta kan hända: vridning och lutning.

Det första sättet händer när du lutar dig tillbaka på din sits – det finns en viktig spak i spel här! När du lutar dig bakåt, så snart du lägger tyngden på stolen, kommer den att börja luta bakåt och röra sig i en cirkelrörelse.

Det andra sättet är hur svängbara stolar fungerar med armstöd – när du använder dina armar för stöd medan du sitter upprätt kan din sits fortfarande rotera i en båge.

Vad händer när du lutar dig tillbaka?

När du lutar dig tillbaka på stolen möjliggör den vridbara mekanismen en cirkulär rörelse. Det finns en viktig spak på spel här! När du lutar dig bakåt, så snart du lägger tyngden på sätet börjar det luta bakåt och röra sig cirkulärt. Detta kan hända eftersom det finns två olika sätt att detta kan fungera: vridning eller vridning.

Hur fungerar snurrstolsmekanismen: Hur fungerar den?

Det finns tre sätt hur denna mekanism fungerar, och dessa mekanismer kan vara väldigt olika från varandra. Det vanligaste sättet hur stolar fungerar är genom att vrida – när du lutar dig tillbaka på din stol möjliggör den vridbara mekanismen en cirkulär rörelse.

Det finns en viktig spak på spel här! När du lutar dig bakåt, så snart du lägger tyngden på sätet börjar det luta bakåt och röra sig cirkulärt.

För att få din stol att svänga också måste du installera en annan typ av vridmekanism som kommer att innehålla två paddlar ovanpå med en axel mellan dem. När du lutar dig tillbaka börjar paddlarna rotera och i det här fallet kan du vända stolen genom att luta dig.

Den tredje typen av mekanism har en uppsättning hjul som är dolda under sätet. När du lutar dig bakåt kommer de att dyka upp för att ge extra stöd när du försöker ta dig ur det – det är så den roterande stolmekanismen fungerar.

Hur går svängbara stolar upp och ner?

För att gå upp och ner har vissa vridmekanismer en vev som är installerad på sidan. När du roterar den i en riktning kommer din stol att röra sig uppåt medan den roterar på ett annat sätt får den att gå ner. Det finns också modeller som kan få sina säten att justera höjden med hur långt ner de skjuts.

Hur fungerar en kontorsstolsmekanism?

Kontorsstolar har en ‘Tilt’ -mekanism och en justeringsspak. När du går för att luta stolen bakåt eller framåt kommer fjädern i den att orsaka tryck på spakens två ändar som får en att dyka upp så att du kan justera hur långt bakåt eller hur framåt du vill ha din sits. Om du inte gillar hur hög eller låg din stol är, kan du använda justeringsspaken för att flytta hur högt eller hur lågt det är.

Vad gör det snurriga på en stol?

Det vridna på en stol kallas svängbart. Det är hur du vrider din sits från vänster till höger och bakåt igen. När du reser dig går det hela vägen i cirklar så att när någon annan sätter sig kan de enkelt hitta fötterna utan att behöva flytta stolen eller hoppa över någonting.

Hur justerar du höjden på en stol utan spak?

Det finns en ratt på höger sida av stolens ben. Vrid den för att göra din sits högre eller lägre. Du kan också dra ut ett ben i taget så att du inte sitter med alla fyra benen jämna och jämna (även kända som gungande).

Hur vet jag hur djup min vridstol är?

Du kan se hur djupt din snurrstol går när du sitter i den. Baksidan av sätet ska vara cirka 6 tum under ryggen, och om det finns ett mellanrum mellan skrivbordets eller bordsskivans kant och knäna betyder det att de går djupare.

Hur vet jag hur tung min svängstol är?

Vikten på en snurrstol beror på storleken och hur stark den behöver vara. Till exempel kan små kontorsstolar väga mindre än 20 pund medan stora och verkställande stilstolar kan väga mer än 50 pund.

Så hur kommer jag ens upp från min snurrstol?

För att komma ur en snurrstol måste du skjuta av marken med en fot och sedan svänga på det andra benet. Om du har en vinkel på hur långt tillbaka din sits är från skrivbordet eller bordsskivan, kommer detta att kräva mer ansträngning än om du satt mer parallellt med skrivbordet eller bordsskivan.

Ju mer du lutar dig tillbaka i stolen, desto längre bort från en stående position kommer du att vara när du går ur den.