Lär dig hur man gör en gungstol i 10 enkla DIY -steg!

Gungstolar är kända för att vara avkopplande, så vi har räknat upp steg om hur man gör en gungstol för den här artikeln! Det är utmanande att göra, så du behöver tålamod och mycket trä.

Vi har inkluderat steg om hur du bygger det och vilken träslag du behöver. Mata din nyfikenhet och läs mer nedan!

Steg för att bygga en gungstol

Steg 1. Förbered materialen

Först måste du säkra dina material. Du behöver trä (t.ex. ek), fickskruvar, trälim och T-kvadrat.

För skruvarna, se till att du får lövskruvarna. När det gäller lövträstorlekarna, säkra sex av dina ¼ ”x4” x4 ”, två 1” x6 ”x6”, två 1 ”x4” x6 ”och två 4 fot eksteg.

Den andra utrustningen du behöver är en slagborr, cirkelsåg, Kreg -jigg och en hastighetstorg.

Steg 2. Ryggstöd

För att starta projektet ska vi göra ryggstödet. Mät först 5 ½ tum, mät sedan 17 tum upp.

Gå sedan tillbaka till botten, beräkna en och ¼ över och gör sedan ytterligare 17 tum. Detta är den nedre delen av ryggstödet.

Ta sedan din t-kvadrat och gå från toppen av 17-tums markeringen upp till hörnet av brädet. Detta blir ryggbrädans vinkel. Gör detta två gånger.

Skär sedan mallen för att få dina ryggstödsstycken. Slutligen, ta tag i din hyvel och släta ut ryggstödsbitarna. Slipa träbitarna också.

Steg #3. Sidostöd

Ta tag i en av dina träbitar, mät och skär 17 “på längden och en och ¼” på bredden. Detta är sidostödet.

Steg #4. Framdel

Dessa träbitar ska fästas på baksidan. Så ta tag i de bakre hängslen och mät ytterligare 17 tum, gå sedan upp till 24 ½ tum. Detta kommer att vara framstödet och en del av armstödet för senare.

Få din hastighet kvadrat och markera 17-tum, sedan klippa den. Se till att du får rätt vinkel när du sågar.

Steg #5. Tre böjda bitar

Detta steg är för sätet. De två första ska vara en och ¼ tum tjocka och 21 tum långa.

Den tredje ska vara ¾ tum tjock och 21 tum lång. Återigen, se till att kurvan är konsekvent över de tre träbitarna.

Steg #6. Den nedre delen (den steniga delen)

Skär först en 31-tums bit. Gå sedan ner på 31 tum för att få den perfekta kurvan vid 31-tums dödpunkt.

När du har klippt den här delen lägger du delarna på marken, ovanpå ramen du gjorde. Detta för att säkerställa de vinklar som du behöver klippa av. För den bakre delen, skär fyra tum högt jämfört med frambenet.

Steg #7. Sittdel

Ta sedan tag i ¼ ”x4” x6 ”tum ek och dela dem precis i mitten. Skär sedan dem med en längd av 22 ”. Du skulle behöva tio av dessa till din stol.

Steg #8. Armstöd

Ta tag i din ¼-tums bräda och klipp ut armstödet till stolen. Ta sedan din hyvel och sandpapper för att definiera kurvorna och slipa armstödet. Lägg sedan ett fickhål i ändarna på ditt armstöd när du fäster det på din stol.

Steg 9. Övre och nedre delen av ryggstödet

För att göra den övre delen av ryggstödet, använd din t-kvadrat för att få den kurva du vill ha. De ska vara 21 tum långa.

För det nedre ryggstödet, skaffa din 1 “x4” och skär den sedan i 21 tum bred. Det mellersta stödet är 23 tum och ¾ tum brett, sätt sedan fickor på varje sida.

Skär därefter fram- och bakstycket. De kommer att vara ¾ ”x ¾” x 21 ”och ¾” x ¾ ”x 17”.

Steg #10. Fäst delarna tillsammans

Fäst sedan bak- och frambenen tillsammans med de två 17-tums brädorna. Markera 17 tum på de fyra brädorna och sätt fast fickskruvar på deras ändar.

Anslut sedan fram- och bakbenen med 17-tums brädorna. Ta sedan tag i de vinklade snitt som gjorts tidigare, fäst dem för att hålla ihop sätet – skruva en av var och en på frambenet och en på bakbenet.

Sätt sedan ihop de två fästena. Detta är gungstolens ram.

Borra sedan från vipparens botten upp i stolen så att den skulle vara robust. Fäst sedan dina armstöd. Slutligen borra ett hål ovanpå armstödet direkt till det främre stödet och sätt en skruv rakt ner.

Fäst sedan den övre delen av ryggstödet. Borra hålen från utsidan och kom tillbaka till dem senare.

Skruva sedan fast den nedre delen av ryggstödet och börja sätta i de mellersta bitarna efter. Använd lim och fickskruvar för att hålla delarna.

Ta sedan tag i ¾ x 21 ”och fäst den i mitten av basen. Lämna ett halvt utrymme för sittdelen.

Skaffa sedan brädorna ¾ ”x ¾” x 17 ”och 21 tum. Mät 8 tum ner från sitsens botten och fäst dem för extra stöd.

Slutligen, ta tag i de 22 tum långa och ¼ tum tjocka bitarna för att göra sätet. Slipning är klar för att avsluta projektet!

Vilket träslag är perfekt för en gungstol?

I allmänhet är lövträ bättre än barrved eftersom de är mer hållbara. Några exempel på idealiskt trä för en gungstol är ek och teak.

Slutsats

Nu när du vet hur du gör en gungstol kan du ordna att göra en för dig själv och din familj! Kom bara ihåg att välja lämpligt material och fortsätt med stegen vi har räknat upp för dig.