När man ska byta från barnstol till barnstol: Bästa guiden

Att byta stolar för ditt barn tar tid, och med det här är när du ska byta från barnstol till bältesstol för ditt barns komfort och säkerhet. Att byta plats vid rätt tidpunkt för ditt barn är inte bara fördelaktigt för deras tillväxt utan också för deras säkerhet.

Barnstolar är tekniskt utformade för spädbarn fyra till sex månader gamla, beroende på deras tillväxttakt. En av förutsättningarna för spädbarn att använda en barnstol är att sitta upprätt utan så mycket stöd men behöver fortfarande vissa säkerhetsåtgärder. Nu när vi har fastställt det, låt oss titta på tecknen för övergång till en bältesstol för ditt barn.

Tecken på övergång till bältesstol från barnstol

Om du någonsin känner att ditt barn inte längre är lämpligt för en barnstol men fortfarande är ovillig om tiden är rätt? Här är några tecken som du måste leta efter innan du övergår från en barnstol till en bältesstol.

Det första och praktiska tecknet som du måste se upp med är om barnstolen börjar orsaka besvär och krångel för både dig och barnet. Du kan se detta tecken när det är dags att placera ditt barn på barnstolen och börja visa obehag och kasta raserianfall, i princip kaos varje gång du använder den där barnstolen.

Det betyder bara att ditt barn inte längre trivs i den där barnstolen. Det betyder också att ditt barn nu börjar bli mer socialt. Barnstolar är liksom isolerande och restriktiva när det gäller småbarn som växer oberoende.

Den andra och en kritiska delen är när de kan förstå och följa enkla regler som du försöker berätta för dem. När småbarn är i detta skede är det mycket lättare att kontrollera och berätta för dem vad de behöver göra, vilket gör det mycket säkrare när du placerar dem i den bältesstolen.

Att förstå sina föräldrar kommer att göra det lättare att införa vad man ska göra och inte göra för det mesta, så betrakta detta som ett av tecknen på övergång.

Ett annat tecken att tänka på är när ditt barn börjar kopiera dig. Om barnen börjar efterlikna dig och vill vara som sin mamma eller pappa, måste det vara dags att flytta dem i den begränsande barnstolen för att främja självständighet och god tillväxt.

Den sista är för barn som är stygga eller om ditt barn börjar fly och klättra ur barnstolen. Ju längre de blir, desto mer nyfikna blir de och börjar lämna barnstolens säkerhet.

När de flyr lär de sig att lossa säkerhetsselen och lämna barnstolen bakom sig. När detta inträffar måste du verkligen överväga att ta ut dem från barnstolen och starta övergången till en bältesstol.

Alla tecken som presenteras är inte de enda tecknen där ute utan en av de mest märkbara. När det är dags eller inte, det är verkligen upp till vad du bestämmer dig för att vara bäst för ditt barn. Om du fortfarande är osäker kan du också söka råd från experterna.

Bältesstol kontra barnstol

Bältesstolar och barnstolar är sittplatser avsedda för barn och småbarn för matsal, eftersom det tar lite höjd att nå det matbordet. Så vad är egentligen skillnaden mellan dem?

Barnstolar är i princip en fristående stol med ett fack som tar barnet upp till bordshöjd. En bältesstol, å andra sidan, är utformad för småbarn som inte kräver mycket stöd men behöver en boost för att nå bordsskivan.

Barnstolar är ungefär som barnvagnar men är utformade för att äta. Den levereras med en matbricka och säkerhetssele och spännen. Det kan vara begränsande, men det är det som är det väsentliga syftet med en barnstol.

Bältesstolar är främst avsedda för småbarn som är tillräckligt gamla för att kunna sitta upp självständigt utan sele och spänne. De är perfekta för barn som vill ha friheten att äta fritt själva eller eventuellt leka med maten.

I grund och botten är skillnaden att en bältesstol är en vuxen barnbarnstol minus selen och spännen.

Tips för att byta barnstol

När du tycker att det är dags att byta barnstol, är det bättre att långsamt göra ändringen. Gradvis förändring kommer att göra övergången lättare för barnet att anpassa sig till sitt nya säte. Börja med att ge barnet snacks på det nya sätet först, vilket gör det till en plats inte bara för att äta utan också för familjebindning.

En annan sak är att göra stolens storlek relativt proportionell mot ditt barn för att säkerställa en mycket bekväm sittplats och lättare övergång. När tiden går kommer ditt barn definitivt att anpassa sig och känna sig bekväm med den nya stolen.

Slutsats

Nu när vi har gått igenom tipsen om när du ska byta från barnstol till bältesstol, kanske det är dags att leta efter tecknen på dina barn och göra övergången så gradvis och bekväm som möjligt så att dina barn kommer att börja njuta av deras dagliga livet fritt.