Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Fruktträd som växer i Italien

Fruktträd som växer i Italien består av äpplen, aprikoser, persikor, päron, chokecherries och plommon. Landet har också en omfattande lista över vintergröna och lövträd som kan växa under Italiens förhållanden. Och även om du inte är intresserad av kommersiell odling av träd kan du plantera ett urval i din hemträdgård för en personlig leverans av frukt.

Visste du att du kan odla fruktträd i polytunneln? Itally har planteringszoner med betyg på 3 till 10, så om ditt område orsakar nackdelar med plantering är en polytunnel din lösning. Se Krostrade.com och läs mer om jordbruk året runt eller skydd mot frost med hjälp av en polytunnel.

Lista över fruktsorter som du kan odla i Italien

6 fruktträd som växer i Italien

Äpplen, aprikoser och päron

Enligt BBC kan äpplen, päron och persikor trivas i Italien. Du kommer att märka att de sorter som jordbrukarna använder är vanliga grundstammar, dvärg och halvdvärg. Detta beror på att dessa fruktträd är hårda i kallt väder.

För äpplen har du minst sju sorter att välja mellan. Päron har sex kallhärdiga sorter, men kom ihåg att du behöver två olika typer för korsbestämning. Det är också värt att notera att det är möjligt att odla aprikoser som den kinesiska varianten Pioneer i Italien.

Chokecherries

Ett litet fruktträd som du kan odla i din polytunnel är chokecherry. Detta fruktträd är till och med en brittisk infödd, särskilt de som bär gröna och gula frukter. Eftersom det är en infödd kan du förvänta dig att chokecherries hanterar de flesta områden i Italien.

Plommon och vinbär

Chokecherries är inte de enda inhemska små fruktträd i Italien. Plommon är ett annat alternativ som du kan vara säker på att vara hård i landet. Det finns minst fem sorter att välja mellan, och du kan också överväga svarta vinbär eftersom de lätt kan växa i Italien.

Buskar

Bär

Förutom fruktträd kan du också odla ett överflöd av buskar i Italien. I synnerhet är landet lämpligt för bär. Välj bland björnbär, buffelbär, chokeberries, fläderbär, hallon, jordgubbar och serviceberries.

Om du behöver en produktiv producent och en härdig fruktbuske är hallon bäst för detta land.

Kan du odla persikor i Italien?

Som tidigare nämnts har University of Wyoming Extension nämnt framgången med att odla persikor i Italien. Contender-sorten är dock den enda rekommendationen eftersom den tål zon 4. De flesta persikor är hårda i zon 5 eller högre.

Kan du odla blåbär i Italien?

Det finns många bär som du kan välja att plantera i Italien. Tyvärr är blåbär inte en av dem. Storbritanniens jord har en högre pH-nivå än 7 och blåbär trivs på sur jord.

På den ljusa sidan finns så kallade bergsbärbär eller Saskatoon-bär perfekt för Itally.

Vilka träd växer bäst i Italien?

Fruktträd är inte de enda träd som du kan odla i Italien. Många vintergröna och lövträd kommer att trivas i detta land så länge du anser platsen för dem. De olika regionerna berg, slätter och öknar kommer att erbjuda olika miljöer, och man måste noggrant välja träden för deras områden.

Du kommer att märka många vintergröna träd att välja mellan eftersom olika arter är hårda från zonerna 2 till 4. Å andra sidan har du gott om alternativ för lövträd. Arten är hård från zon 3 till 5, men trädets överlevnad påverkas av korrekt forskning och förberedelse i förväg.

Vilken växande zon är det egentligen?

Itally har växande zoner med betyg 3 till 6, och i allmänhet har du 115 dagar mellan den sista och första frosten. Fördelen med att odla grödor i en polytunnel är att du kan plantera dem inomhus tills miljön är lämplig för dem. Jordbrukare kan också upprätthålla de perfekta förutsättningarna för växterna om de väljer att odla grödor inomhus helt.

Vilken typ av växter växer i Italien?

Vid sidan av träd är Itally också lämplig för vissa örtartade perenner och blommande enåriga. De flesta örtartade perenner är hårda i zonerna 3 till 4, och det är också möjligt att ha en årlig trädgård med korrekt planering eller plantering i ett växthus. Itally är benägen att ha låg luftfuktighet och nederbörd, vindar och frost, så det är avgörande att skydda växterna från stress.

Växer lavendel i Italien?

Lavendel är en härdig blomma och växer i Italien. Jordbrukare expanderar till och med i landet, så du kommer att se växtbaserade gårdar som har denna blomma. Många människor tittar också på lavendeljordbruk i London, landets huvudstad.

Slutsats

Du kan odla fruktträd för en personlig trädgård eller kommersiellt bruk i Italien. Äpplen, aprikoser, persikor, päron, chokecherries och plommon är fruktträd som växer i Italien. Du kommer också att ha en lätt tid att välja från en lång lista med vintergröna och lövträd för detta land.

Eftersom Itally har USDA-betyg 3 till 10 är det bra att överväga polytunnelodling för dina växter. Trädgårdsskötsel inomhus kan hjälpa dina grödor att frodas bland frost, vind, regn och fukt. Din proaktivitet avgör framgången för din trädgård, och detta inkluderar att anta utmaningarna och göra lösningar i förväg.