Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man gödslar genom ett droppbevattningssystem

Att lära sig hur man gödslar genom ett droppbevattningssystem är ganska enkelt, men det innebär att förstå vilket gödselmedel man ska använda och införliva det i injektorn. Denna process kallas också fertigation och erbjuder många fördelar för olika produktionssystem. Mer gynnande av sig själv skulle vara bekvämare genom bevattningsvatten, med tanke på att du förstår hur ett droppbevattningssystem fungerar.

Med rätt kunskap inom fertigation kan du dra nytta av snabbare vatten- och näringsupptag. Du kan också använda vatten och gödningsmedel mer effektivt. Om du använder apolytunnel istället för en utomhusträdgård kan du också hitta befruktning som är mer fördelaktig för din växthantering.

Hur man gödslar korrekt genom ett droppbevattningssystem

Steg 1. Vet vilket gödselmedel du ska använda

Som man kan anta är rätt gödselmedel för droppbevattningssystem vattenlösligt. Därefter införlivar du en gödselinsprutare i droppbevattningssystemet, som sedan sprider gödseln åt dig. På så sätt kan du styra både vattning och gödning i ett system.

Hur man undviker igensättning

Observera dock att du vill undvika att täppa till dropputsläpparna med det vattenlösliga gödselmedlet. För att göra detta, filtrera nedströms om gödningsenheten och använd en produkt som blandar sig bra med vatten. Kom ihåg att en dåligt upplöst lösning kommer att täppa till sändarna eftersom partiklarna förblir i suspension.

Några andra vanliga gödselmedelfel att undvika är att kombinera kemikalier och gödselmedel. Detta kan orsaka rester, som så småningom kommer att ansluta systemets sändare. Du vill också späda ut gödselkoncentrationen som räcker en bevattningscykel.

Hur man undviker återflöde

Mer, lägg till något uppåt i enhetens ström eftersom ett vanligt problem med fertigation är när gödselmedlet återflödar in i vattenkällan. Se till att du kontrollerar din enhet för att undvika problem. Vissa områden har också lagar om placering av en förebyggande enhet för återflöde.

Steg # 2. Inför gödselmedel i droppbevattningssystemet

Nästa steg är att införliva gödselmedlet i droppbevattningssystemet. Du vill kontrollera sändaren på ett långt avstånd från pumpen så att den är på fullt tryck. På detta sätt kommer du inte att få problem med injektionen från ett droppbevattningssystem med dåligt tryck.

Enhet och filter för förebyggande av återflöde

Som nämnts tidigare vill du garantera att inga partiklar täpper till sändarna och du kan behöva lägga till en enhet för förebyggande av återflöde. För själva filtret, överväga din injektortyp och vattenkälla för att välja lämplig och placera den mellan injektorn och vattenkällan. Ett annat filter är också nödvändigt mellan sidorna och injektorn för att hindra partiklar från att täppa till sändarna.

Hur man säkerställer lika befruktning och förhindrar igensatta dropplinjer

När du har säkrat alla dessa delar måste du låta systemet nå fullt tryck genom att injicera gödselmedlet. Tyngdpunkten är nödvändig för att säkerställa att droppbevattningssystemet är vid fullt tryck eftersom du vill att varje sändare ska vara i samband med varandra. På detta sätt kan du säkerställa lika gödselfördelning genom droppbevattningssystemet.

Rengör bevattningssystemet noggrant efter injektionen. Underlåtenhet att spola näringsämnena i systemet kan täppa till dropplinjerna.

Vanliga injektorer för gödning genom droppbevattningssystem

I allmänhet är gödning genom ett droppbevattningssystem lika enkelt som att lägga gödselinsprutare till dropphuvudet. Detta gör befruktning till ett utmärkt alternativ för kommersiella odlare och även de som växer i växthuset. Det finns två vanliga typer av injektorer som du kan använda för droppbevattningssystem.

Den första typen är en injektor som du lägger till dropphuvudet, som drar gödselmedlet åt dig och injicerar det i bevattningssystemet i en koncentration. Å andra sidan kan du också använda T- och Y-filter som injektorer och lägga till pellets i dem, som kommer att lösas upp och komma in i systemet. Båda injektorerna är enkla att använda så länge du följer instruktionerna, känner till ditt gödselmedel och kontrollerar deras kompatibilitet med ditt system.

Andra gödningsmetoder för droppsystem och vad som inte fungerar

Vissa odlare litar inte på droppbevattning för att gödsla. Istället placerar de gödselmedel som frigörs under varje emitter eller sidoklädsel mellan emittenten och växten med ett lösligt gödningsmedel. Det centrala konceptet här är att garantera att gödselmedlet når växtrötterna och kommer in i utsläpparnas våta zon.

Därför kan du inte strö torrt gödselmedel på markytan eller använda en slang för att mata flytande gödselmedel. Att använda gödsel och annan kompost fungerar inte också eftersom den ligger under den och skapar inte en våt zon för att föra näringsämnena i jorden.

Slutsats

Befruktning eller användning av droppbevattningssystem för att gödsla är ett utmärkt sätt att spara gödsel och vatten och säkerställa snabbare upptag av båda med dina växter. Att lära sig att befrukta genom ett droppbevattningssystem är också något du inte bör skrämmas av så länge du förstår de två ämnen som denna artikel har diskuterat.

Först bör du förstå att ett vattenlösligt gödningsmedel som lätt löses upp i vatten är avgörande för att förhindra igensättning i systemet. För det andra vill du lägga till filter och en anordning för förebyggande av återflöde för att förutse vanliga problem med fertigation, såsom blockering och återflöde av gödselmedel. Och slutligen måste du använda systemet i fullt tryck för att säkerställa lika gödselfördelning.