Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man odlar druvor i en liten polytunnel

Hur man odlar druvor i en liten polytunnel är en bit fascinerande information att lära sig om. Eftersom jordbrukarna oftast är beroende av klimatet, är druvorna bra för hösten?

Det finns många individer som förvånas när de vet att druvor kan odlas bortom det varmare klimatet. De är inte svåra att ha eftersom det finns specifika tips att växa i växthuset.

När du till exempel befinner dig på den europeiska kontinenten eller i Nordamerika, kommer att använda polytunnelt för att odla druvor öka möjligheterna att få dem i goda grödor. När du växer i glaset kan du dessutom ha en sötare smak och bättre fruktkvalitet, men det är inte nödvändigt att odla i ett växthus. Du kan också göra det i din trädgård.

Tänk tidigt på att druvorna kan växa bra och kan täcka mycket utrymme, så om du har ett litet växthus kan du begränsa det till en vinstock och få den att växa i badkaret. När detta händer får du begränsa rötterna och de kan bli mindre.

Din guide för odling av druvor i miniväxter

Specifikt finns det tre metoder för att odla och plantera druvor i ditt växthus. När du äger det mer massiva växthuset kan du börja med att druvan har roten utifrån eller inifrån. Sedan, när du har tinierpolytunnelspace, kan du använda växtskålen precis som där du kan plantera sorterna i större utrymmen.

Rötterna inom

Det finns också alternativ när du kan plantera i behållaren eller gränsen och ha rötterna i växthuset. Metoden tar form från markens värme, vilket bidrar till tidig tillväxt, men trädgårdsmästare måste också notera att eftersom det är inom, finns det bevattningsanläggningar som krävs, med mer enastående omsorg från den ansvariga jordbrukaren – du.

Använd badkaret för att plantera

Bland fördelarna med att odla i badkaret är att de kan föras ut när grödan är klar. Vinrankorna är också härdiga, och polytunneln används för att öka druvornas frukt. Beskärningen bör ta cirka sex stubbar för att se till att vinrankan inte blir vild under de kommande månaderna.

Druvvårdstips

Vad du kan göra är dessutom att vattna vinstockarna högst, tio dagar på väg till tillväxt, och ännu oftare när de odlas i badkar. Du bör dock notera att rötterna utomhus behöver mindre vatten, såvida det inte finns torka.

När vinrankan förvandlas till blommor kan druvor behöva hjälp med pollinering. Vad du kan göra är att handpollinera med hjälp av en fjäder eller när du skakar stjälkar när polytunneln blir varm. Endera av metoderna kan hjälpa till att överföra pollen mellan blommorna.

Kan en trädgårdsmästare odla vindruvor i sitt växthus?

Definitivt, och ja, trädgårdsmästaren kanske kan växa och ha vinrankorna i växthuset. Du behöver inte polytunneln när druvorna odlas, eftersom det finns sorter som kan göra bra när du är utomhus.

Ändå kan du växa i miniväxthuset om du tittar på att använda en annan metod än originalet. Kom ihåg att vinstockar planteras med gränsen i interiören och när de är ute tränas de in genom ditt växthus.

Kan du odla druvorna i din vinterträdgård?

Ja, du kan också definitivt odla dina druvor i vinterträdgården. Vinrankor från druvorna är underbara växter som du kan träna i polytunnelands vinterträdgård. De kräver dock flera rum att arbeta på, och en vinranka kan se mycket ut för det lilla växthuset, men för större måste du tilldela tre och en fjärdedel fot i det område du har.

Druvor i polytunneln kan visa sig vara bäst när rötterna odlas bortom växthuset och deras vinstockar tränas genom polytunneln med luckor som närmar sig marknivåerna. Ändå, när detta inte är möjligt, kan du få växterna odlade direkt i växthusets gräns, men kräver mer bevattning.

Hur mycket utrymme behöver vindruvor?

I din polytunnel eller hushållsträdgård kan vinrankan planteras med minst sex tum långt från dina väggar, med minst tre fot avståndet mellan var och en av dina vinrankor. Genom att engagera dig i den aggressiva beskärningsaktiviteten får du tillgång till tillräckligt med sol för att nå kraven för att druvorna ger bättre avkastning.

Eller så kan du plantera druvorna i mer betydande intervall, tills de är åtta meter från varandra, efter trädgårdens storlek.

Slutsats

Det främsta beslutet när du odlar druvorna i din polytunnel för att få kunskap om vad du ska göra. Hur man odlar druvor i en liten polytunnel är aldrig raketvetenskap. Du kan hitta fler resurser för att guida dig igenom. Och det finns leverantörer av växthus du kan samordna med för att hitta dig själv med bättre frukt och grönsaker, från gård till färsk. Ha kul i ditt trädgårdsarbete.