Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

I Spokane WA-området Hur man håller en liten polytunnel sval

Om du befinner dig i Spokane WA-området är det definitivt ditt största intresse hur man håller en litenpolytunnelcool. detta kan göras genom ventilation, skuggning, dämpning och bibehållande av markfuktighet. Det här är verkligen de stressfria sätten att hålla temperaturen idealisk för dina grödor när det är varmt och ångande.

Växter kräver en stabil miljö för att växa och vara produktiva. Till skillnad från det öppna fältet kan polytunneln drivas mot mer kontrollerad och stadig omgivning för växter att utvecklas.

För att du ska veta hur du håller apolytunnelcool, låt oss först förstå temperaturen i Spokane, WA.

Förstå temperaturnivåer i Spokane

Det första fokuset för kontroll för att upprätthålla en hälsosam växande gröda i apolytunnel är temperaturen. Helst måste temperaturen inuti vara mellan 80 och 85 grader Fahrenheit.

För mycket värme kan orsaka problem för polytunnelodlare. Vissa växter är värmebeständiga som tomater, paprika och äggplantor. Men vissa växter kommer inte att gro om temperaturen inte är idealisk för dem.

Morötter, sallad, broccoli och andra värmekänsliga växter kräver låga temperaturer för en lyckad skörd. Därför är det mycket viktigt att lära sig att hålla värmen jämnt under hela året.

I området Spokane WA är temperaturen i genomsnitt mellan 26 och 88 grader Fahrenheit under året. och det här är för varmt för de flesta polytunnelgrödor under sommarsäsongen. Men det finns metoder för att hålla din polytunnelkyl och därmed bevara de välväxande grödorna.

Läs igenom så ger vi dig en enkel guide för att hålla temperaturen på din polytunnelinkontroll under sommarvärmen.

Hur man håller ApolytunnelCool i Spokane, WA

I den här artikeln listade vi de olika sätten att reglera temperaturen på din polytunnel när det blir för varmt, särskilt om du bor i Spokane WA-området. Hur man håller en smallpolytunnelcool är definitivt enkelt.

Läs vidare och ta reda på det själv!

# 1 Säkerställ ordentlig ventilation

Ett av de bästa sätten att minimera värmen i din polytunnel genom att ha ett bra luftflöde. Detta kan göras med hjälp av taköppningarna, sidoöppningarna och dörren. Dessa ventiler kan skapa nödvändig ventilation för att kyla ner överhettade växter.

Övervaka alltid temperaturen i ditt växthus. Växter kan skadas om temperaturen stiger till 81 grader Fahrenheit. Därför är en högsta-lägsta termometer till nytta i denna typ av situation.

Under soliga dagar, starta ventilation genom att öppna alla dörrar och ventiler så tidigt som möjligt. Du kan välja att passa i automatiska ventilationsöppnare för att minska ansträngningen. Men ibland är automatiseringssvaret långsamt, så du startar kylningsprocessen genom att öppna dörren.

Håll dem öppna så mycket som möjligt även under varma nätter. Du kan använda pinningsnät för att förhindra att katter, möss och gnagare kommer in, men se till att nätet släpper igenom pollinatorer.

# 2 Skapa lämplig skuggning

Den andra metoden för att hålla polytunnelcool är genom att skapa skugga. Men denna teknik måste användas eftersom växter är beroende av goda ljusnivåer för att utveckla sin fulla potential.

Att skugga växterna genom att måla polytunneln är ett snabbt och prisvärt sätt att filtrera bort lite solljusstyrka. Om sommarvärmen ökar kan du lägga till lager. Använd färger som kan tvättas av med vatten och borstning.

Förutom färg kan du också använda yttre eller inre persienner som ett alternativ. De yttre persiennerna är mest effektiva eftersom de kan filtrera solljuset innan det passerar igenom. Om du har extra pengar kan du passa en intern persienn. Installera persiennerna bort från ventilerna eftersom det kan hindra effektivt luftflöde.

Du kan också använda nät eller skuggnät för att minimera inträde av ljus. Det är ett billigare alternativ från persienner och lätt att installera. Detta kan fungera som skydd för vilda djur när öppningarna är öppna.

# 3 Dämpning ner

När vädret blir riktigt varmt är ett annat knep att använda genom att dämpa ned växthuset. Stänkande vatten på hårda ytor, stigar och iscensättning höjer luftfuktigheten. Luftens fuktnivå ökar när vatten avdunstar, vilket hjälper växterna att klara av värmen och göra det mindre gynnsamt för skadedjur att trivas.

Gör detta så ofta som möjligt eftersom det är viktigt när det ångar varmt. Om det är osannolikt att dämpa polytunneldagen, sikta åtminstone två gånger om dagen. Fukta ytorna en gång på morgonen och kvällen.

# 4 Förhindra vattenstress

Torr jord är dåligt för alla växter. Att hålla tillräckligt med fukt på rotnivån ger hälsosammare grödor än de utan. Växter kan skydda sig från att torka genom transpiration. Att hindra denna förmåga kan leda till överhettning och vissnande. Därför är det viktigt att hålla det med vatten.

Leta alltid efter de talande tecknen på värmestress bland växter. Om det visar vissnande, brända löv och torrt ungt lövverk är det dags att återfukta jorden. Att vattna växterna kan förhindra att dessa tecken visas.

Du kan dock inte vara i beredskap och se upp för att torka jord hela dagen. Det finns olika sätt att hålla markens fukt på en lämplig nivå. Du kan skapa en självvattningsanläggning eller välja ett mer hållbart tillvägagångssätt med hydroponics.

Hydroponics innebär en dyrare start men kommer med stort värde.

Slutsats

Låt inte den brännande värmen hindra dig från att vara en produktiv polytunnelodlare. Om du maximerar de tekniker som presenteras i den här artikeln garanteras du en riklig skörd varje säsong. Så om du befinner dig i Spokane, WA-området, bör det inte vara svårt för dig att hålla en litenpolytunnelkyl.