Hur man håller ett tält svalt. 2 enkla sätt

Varför lida av den brännande värmen från solen om du vet hur man håller ett tält svalt? Det finns bara några steg du bör följa; allt du behöver göra är att läsa till den sista delen av den här artikeln.

Jag vet att kampen är verklig om du har hållit din aktivitet utomhus med hjälp av ett tält, särskilt om det är varmt . Låt inte dina besökare känna sig obekväma. Se till att kyla ditt tält, men processen ska vara enkel.

Detsamma gäller om du har använt tältet som en carport hemma. Vad använder tältet om det ändå inte kan skydda ditt fordon från värmen? Som jag sa lär vi oss steget för att hålla ditt tält svalt. Och du har olika alternativ; läs bara för att ta reda på det!

Steg för hur du kyler dina tält

Du kan använda många metoder om du vill hålla ditt tält svalt, särskilt om det är för varmt. Oroa dig inte. Alla dessa är lätta att utföra. Här är sätten att hålla ett tält svalt:

Hur man håller ett tält uppe

Om ditt tält är klart, bör du komma ihåg följande steg:

# 1. Använd is

Det bästa sättet att minska tältets temperatur är att använda isen från kylaren; detta är sant, särskilt om ditt tält är litet. Det är möjligt om du har mat och dryck under evenemanget.

Allt du behöver göra är att öppna kylaren full av is. Så enkelt som det kommer luften inuti tältet troligen att svalna och därmed göra dig och dina vänner eller familjemedlemmar bekvämare.

# 2. Använd ett fläkt

Det finns olika batteridrivna fläktar som du kan få från marknaden. Det betyder att dessa enheter är tillräckligt bärbara så att du inte behöver ström för att fungera.

Placera bara fläkten i det bakre hörnet av dörröppningen till ditt tält. Om din fläkt har ett oscillerande alternativ, välj det så att det kan maximera cirkulationen inuti. Du behöver inte ett stort fan om tältet är litet, till exempel om du serverar det som en carport.

Men om du har ett stort tält, så att du använder det för att hantera viktiga händelser, är det bäst att ha större bärbara fläktar . Och om el är lättillgängligt kan du alltid välja vanliga fläktar du hittar hemma.

# 3. Se till att ventilationsöppningarna och dörren är öppna

Luften kan komma in om den snabbt kan komma in i öppningarna i ditt tält. Det är därför det är en bra idé att öppna ventilationsöppningarna och dörrarna, vilket möjliggör bättre luftcirkulation.

Hur som helst, du kan använda ett nät för att täcka öppningarna för att skydda insidan från myggor, buggar och andra djur. Men om sådant inte är ett problem är det inte så nödvändigt.

Se också till att vatten inte kommer in i tältet när det regnar även om du låter dörrarna och ventilerna öppna . Annars måste du också veta hur man täcker ett tält.

Hur man ställer upp ett tält för att hålla det kallt

Om du inte har slagit upp ditt tält, så är det här hur du kan hålla det kallt:

Steg # 1. I ett skuggigt område

Om du har ett enormt utrymme bör du se till att du har lagt upp tältet i ett skuggigt område, t.ex. som under trädet. Ingenting är bättre än luft från träd. Föreställ dig bara komforten och auren om du höll din aktivitet under trädet.

Genom att göra det täcker träden ditt tält. Solen värmer inte upp tältet direkt eftersom träden har blockerat strålarna. Om det inte finns några träd runt platsen kan du välja ett område bredvid en större struktur; detta är särskilt viktigt om du ställer in en för att fungera som en carport.

Steg 2. Med bra vind

Leta efter en plats som kan ge bra cirkulation; en vind som blåser kan säkert hjälpa temperaturen svalare. Dessutom borde du veta hur du ställer upp ditt tält så att det vetter mot vinden.

Vet du inte vart vinden blåser? Lägg bara upp händerna och bestäm sedan vilken sida av handen som är kallare. Genom detta kommer du att kunna känna vindens riktning.

Om du känner att du gör det fel kan du alltid hämta en väderapp till dina smartphones. Vem säger att det är komplicerat?

Steg # 3. Håll ett evenemang på en svalare plats

Om du hanterar en händelse vet du att platsen betyder något. Om det till exempel är ett familjeevenemang kan du välja platser där det är kallare, som vid en sjö eller flod.

När det är varmt och du vill koppla av med din familj och känna vindens vind är inget bättre än en touch av natur. Kom bara för att föreställa dig ljudet från att rulla av vattnet.

Om du är chef eller beslutsfattare, se till att du lägger upp ditt tält på en svalare plats.

Slutord!

Det finns många sätt att hålla ett tält svalt. Först måste du avgöra om tältet redan hade slagits upp eller inte. Om det är så kan du helt enkelt använda is (om tältet är litet), använda en bärbar fläkt eller öppna dörrarna och ventilerna.

Annars har du chansen att välja din plats. Du kan se till att ditt tält är coolt om du har satt upp det under ett skuggigt område, på en svalare plats eller ett med god luftcirkulation.

Förhoppningsvis har du lärt dig mycket av den här artikeln. Ha en trevlig dag!