Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

3 enkla steg för att blockera en stickad filt

Att blockera en stickad filt är en process som innefattar flera steg. Du blötlägg den först, gör blockeringen och ångar sedan sömmarna. Du kan också ånga den övergripande filten om det passar dig. Så här är en mer detaljerad förklaring av hur man blockerar en stickad filt.

Vad blockerar?

Låt oss först bedöma vad blockering är så att vi kan veta vad vi gör. Definitionen hjälper oss att få en översikt över jobbet. I grund och botten är blockering en process där du fuktar eller ångar dina färdiga produkter för att ställa in deras slutliga storlek. Det kommer också att jämna ut dina sömmers kläder.

Steg 1: Blötlägg filten

Det första steget är att blötlägg filten i en mild tvätt. Var noga med att tänka på de instruktioner som ges till garnet. Om du äger ett skötselpaket för tröjor kan du välja att använda Eucalan tygtvätt som medföljer satsen.

Medan du blötlägger ditt tyg, förbered de nödvändiga verktygen du kommer att använda. Vid blockering behöver du dina garn, blockerande brickor och rostfria stift.

När du är klar med blötläggningen, töm vattnet. Pressa försiktigt din stickade filt, överdriv den inte eftersom den kan förstöra materialet. Du kan rulla den i en handduk för att extrahera mer fukt.

Detta gör tyget flexibelt. På så sätt blir det enklare att passa rätt mått du vill att din filt ska vara. Det är som om du formar ditt tyg.

Steg 2: Ånga hela plagget

Detta är valfritt. Det spelar ingen roll vad du tycker som passar dig. Först och främst, fixera strykjärnens temperatur till lägsta möjliga inställning för ånga. Du ångar istället för att stryka, så det är mycket viktigt att ställa in temperaturen.

Se till att mätta ditt plagg med vatten. Tryck sedan ut överflödet medan strykjärnet fortfarande brinner. Med detta blöter det inte längre, men det är fortfarande vått, inte fuktigt.

När du har tät och grov ull och mjuknar den, spraya hela biten med rent vatten. Det här steget behövs inte för blockering av medium eller ljus. Lägg sedan de fästa bitarna på toppen av det fuktiga blockerande tyget.

Använd strykjärnet försiktigt för att ånga hela biten. Se till att göra en upp och ner rörelse, aldrig sida vid sida. Du kan förstöra stickningen när du trycker på den för hårt, så se till att göra det försiktigt.

Slå bara på järnhandduken och lämna den där ett par sekunder. Gå till nästa plats innan du har ångat hela biten. Det är ångans fuktighet som blockerar.

Steg # 3: Sträcker tyget

Här kommer huvuddelen. När du börjar göra blockeringen, lägg din fuktiga stickade filt med höger sida uppåt på blockeringsplattan. Sträck försiktigt materialstycket till den mått du vill att det ska vara. Sträck den horisontellt och sedan vertikalt för att få en jämn sträckning.

Stäng materialet runt kanterna när du gör blockeringen. Placera stiften i en vinkel. Se till att stiftets topp pekar bort från materialet. När du placerar dina stift, placera din första stift i det övre mitten och flytta dig till det nedre mitten. Med detta kan du bedöma rätt längd på ditt plagg.

När det gäller plaggets bredd, placera dina stift på sidan. När du är klar med att placera alla dina stift, låt ditt plagg fortsätta torka. En föredragen metod är att lufttorka den.

En annan metod du kan göra för att hålla tillbaka ditt plagg är att dämpa det. Detta ger tyget tyngd, hindrar inte sidorna från att rulla. Och, naturligtvis, lufttorka det efteråt.

Steg # 4: Ångning av sömmarna

Efter att ha sytt plagget ordentligt, ånga sömmarna, särskilt om ditt material är skrymmande eller styvt. Använd en handduk vikad och sträckt i överarmens storlek och form för axel- och ärmhålssömmarna.

Vrid ut plagget och placera den rullande handduken inuti öppningarna för axel och ärmhål. Ånga sömmarna mjukt med våtpress och ångstrykjärn och rör vid trycket med järn.

Varför är blockering viktigt?

Blockering är ett viktigt steg i att professionalisera knådningsstyckena. Det är ett sätt att använda fukt och värme för att få jobbet gjort. Korrekt blockering kan få det att se ut och passa jämnare och kan hjälpa till att återställa sin symmetriska balans.

Blockering ställer in stygnen och kan också förbättra tygduken. Sömnad och kantning av blockerade delar är enklare. Du kan också göra mindre storleksändringar under blockeringsprocessen.

Slutsats

Blockering är ett viktigt steg i stickprocessen. Denna steg-för-steg-guide visar hur du blockerar en stickad filt. Först är blötläggning eller ångning av tyget för att det ska vara flexibelt och få rätt mått. Nästa är att sträcka ut den till önskad form eller storlek. Låt sedan torka. Det här är de tre enkla stegen för att blockera en stickad filt.