Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

När är bebisen för stor för bilbarnstolen

Det här blogginlägget kommer att gå igenom när barnet är för stort för en bilbarnstol.

När är det dags för ditt barn att ta examen från sin bilbarnstol? Som föräldrar är en av våra viktigaste uppgifter att hålla barnet säkert när vi reser med dem.

När de är små kan detta göras genom en bilbarnstol som skyddar dem när de åker i bilen.

Det är en fråga många föräldrar ställer sig när de ser andra barn på bussen eller i skolan utan bilbarnstol.

När är bebisen för stor för en bilbarnstol?

Bilbarnstolar är vanligtvis utformade för att bära spädbarn upp till 22 pund. Detta är vanligtvis runt sex månaders ålder, även om det kan variera beroende på faktorer som höjd och kroppsbyggnad.

Till exempel kan en bebis som är lång för sin ålder eller har långa ben nå denna viktgräns tidigare än genomsnittet, medan en som inte uppfyller normen inte behöver en uppgradering förrän senare.

Föräldrar bör komma ihåg att de inte kan använda sina bilbarnstolar efter att deras barn har vuxit ur dem eftersom säkerhetsstandarderna förändras över tiden när ny forskning blir tillgänglig.

Om du fortsätter att förlita dig på din gamla modell istället för att uppgradera i enlighet därmed, löper ditt barn risk för skador under resan på grund av undermåliga boende som gjorts av tillverkare med avseende på nyare modeller som erbjuder förbättrad säkerhet.

Hur vet du när ditt barn har vuxit ur bilbarnstolen?

När ditt barn har nått den maximala längden och vikten som anges av deras bilbarnstolstillverkare är det dags att gå upp.

American Academy of Pediatrics rekommenderar bakåtvänd till minst två års ålder eller när de når de övre gränserna för vikt och längd för just den sätesmodellen.

De rekommenderar inte att byta innan dess eftersom det ökar ett barns chanser att skada sig allvarligt i en olycka, även om du använder ett framvänt konvertibelt säte med selar istället för att bara installera ditt barn i vanliga bilbälten.

Vad händer om barnet är för stort för bilbarnstolen?

Om barnet är för stort för bilbarnstolen måste du hitta ett annat sätt att transportera dem på ett säkert sätt. Vissa föräldrar använder den framåtvända vagnen eller bär sitt barn i en bärsele på bröstet.

Ett annat alternativ kan vara en paraplyvagn som fungerar bättre än en med hjul eftersom den kommer att sitta högre från marken och ge mer stöd under transporten.

Om inget av dessa alternativ fungerar, överväg att använda något som en ryggsäcksbärare tills ditt barn får plats i sina avsedda säkerhetsstolar igen, då de kan gå tillbaka till dessa typer istället.

Hur länge kan en baby sitta i en Graco-barnstol?

Det rekommenderas att ha en baby i en bilbarnstol tills den väger minst 20 kg. Vissa föräldrar väljer dock att ha sitt barn i bilbarnstolen mycket längre än så om det får dem att känna sig mer bekväma när de kör eller flyttar från en plats till en annan.

Det är också viktigt att inte lämna spädbarn utan tillsyn i en Graco bilbarnstol på grund av säkerhetsskäl.

Vad är nästa bilbarnstol efter spädbarn?

Nästa bilbarnstol efter ett spädbarn är en cabriolet eller kombinerad bilbarnstol. Den kan användas som bakåtvänd och framåtvänd, så den är främst för småbarn i åldrarna ett till fyra år.

Hur mycket bör en bebis väga innan den är framåtvänd?

Bebisar bör vara minst ett år gamla och väga minst 20 pund innan de är framåtvända. Vissa föräldrar väljer att vända sina barn tidigare än så här om barnet är tillräckligt högt, men det rekommenderas inte på grund av säkerhetsproblem som extra utrymme mellan en bilbarnstol och en krockkudde.

Vad är höjd- och viktgränsen för en bilbarnstol?

Bilbarnstolar är i allmänhet säkra upp till cirka 22-40 pund eller tills ditt barn är runt ett år gammalt beroende på sätet.

Det är bäst för föräldrar att kontrollera med deras fordons ägarmanual och/eller tillverkare av bilbarnstolsriktlinjer för viktgränser, höjdgränser (om tillämpligt) innan du installerar ett säte i ett givet fordon.

När kan min bebis sitta i en framåtvänd bilbarnstol?

Ditt barn kan sitta i en framåtvänd bilbarnstol när han eller hon har vuxit ur den bakåtvända. Detta är vanligtvis runt 22 pund och minst två års ålder, även om vissa barn kan behöva stanna kvar där tills de är närmare tre innan det är säkert för dem att flytta i förväg.

Du bör kolla med din barnläkare om du är orolig för detta eftersom alla barn är olika och vi alla vill ha det bästa för våra barn!

Men trots det kommer de flesta föräldrar att upptäcka att deras små är redo långt innan dess, liksom de som slutar förbli bakåtvända längre än förväntat (vilket händer förvånansvärt ofta).

Det enda undantaget skulle vara spädbarn över 40 pund som sannolikt kommer att stanna i en fempunktssele längre än de under 40 pund.