Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Vad man ska ha på sig på ett hett bröllop: bästa outfitidéerna

Om du undrar vad du ska ha på dig till ett hett bröllop, skulle det vara bäst att veta vad som är bekvämt och lämpligt för varje bröllopsklädsel. Därför kommer vi att tillhandahålla outfitexempel för ett formellt, semi-formellt och avslappnat bröllop när förhållandena är varma.

Och på tal om varmt, kommer bröllopet att hända under sommarmånaderna? Återigen, du kan kontrollera den här guiden om vad du ska ha på dig till ett sommarbröllop för ytterligare referens.

Vad man ska ha på sig på ett hett bröllop som bröllopsgäst

Formellt hett bröllop

Att skapa en bröllopsgästklädsel kan vara knepigt om det heta bröllopet har en formell klädkod. Formella bröllop har vanligtvis männen i kostym och slipsar och kvinnorna i långa klänningar eller byxkostymer.

Du kan förbli bekväm även om det är kallt väder genom att välja lättviktsmaterial för dina kläder. Välj till exempel linne eller bomull eftersom de andas bättre för din kostym eller skjorta med krage.

Kvinnor kan också upprätthålla formalitet även med midiklänningar, särskilt hur du stylar din övergripande klädsel. Även om det skulle vara informellt att bära korta klädesplagg, kan du alltid välja konservativa klänningar vid ärmen eller halsen, även om de inte är långa eller lager.

Halvformellt hett bröllop

Vissa bröllop på sommaren eller vid stranden kräver vanligtvis en semi-formell klädkod. Men om tiden och platsen är het kan du följa klädkoden utan att offra komforten genom att välja färger som inte absorberar värme.

Välj till exempel ljusa och pastellfärger än mörka färger som svart, rödbrun eller marinblå. Välj istället babyfärger, men kom ihåg att undvika vitt för att upprätthålla etiketten för bruden.

Du kan också välja flytande stilar som byxor med vida ben och en snygg blus för kvinnliga gäster, eller så kan manliga gäster bära en ljus skjorta och byxor med knäppning istället för den heta smokingen eller kostymen. Se bara till att dina färger eller övergripande klädsel inte matchar temat för vad bröllopsfesten har på sig.

Avslappnat hett bröllop

Om du fick bröllopsinbjudan och det indikerar ett avslappnat bröllop, så blir din klädsel lättare att planera för att undvika överhettning vid evenemanget. Detta betyder dock inte att du inte ska anstränga dig för vad du har på dig på bröllopet.

Du bör förbli lämplig och undvika att se för avslöjande ut. Undvik att slappa eller träna outfits även om de skulle vara bekväma för det heta bröllopet.

Istället kan kvinnor prova jumpsuits eller klänningar ovanför knäna med sandaler, speciellt vid ett hett strandbröllop. Män, å andra sidan, kan överväga en pikétröja med chinos, beroende på bröllopets tema.

För brudparet

Brudar som gifter sig i varmt väder behöver inte släppa sin drömstil. Du kan fortfarande se elegant och vacker ut genom att välja bröllopsklänningar perfekta för sommarvärmen.

Välj till exempel en brudklänning som använder lätta och skira tyger, så att de inte klamrar sig fast vid huden. Siden är också bekvämt, och du kan ändra klänningens längd, rygg, ärmar eller halsringning så att du inte känner dig sammandragen.

Å andra sidan kan brudgummen experimentera med olika färger förutom den klassiska svarta smokingen. Du kan till och med hoppa över kostymen och bära en väst istället.

Läs vad brudgummen har på sig på ett bröllop för stylingtips för att säkerställa att du är lika bländande som din brud.

Vad har du på dig på ett bröllop när det är varmt?

Använd dessa tips när du väljer de outfits du ska ha på bröllopet om du vet att det kommer att bli varmt. Kom bara ihåg klädkoden och traditionerna för bröllopet för att förbli lämpliga.

 • Välj andningsbara och tunna tyger; var uppmärksam på hur du lager dina kläder
 • Ljusa färger kommer att kännas bekvämare i en het bröllopslokal
 • Du kan ha kortare längder på ärmar och fållar, men tänk på konservativa bröllopslokaler
 • En välsittande outfit får dig att se stilig ut men undvik kläder som klamrar sig hårt mot kroppen
 • Ta med ett par solglasögon eller en varm för extra UV-skydd
 • Kvinnor kan överväga dressade sandaler än skor, medan män kan välja några par som är lättare och kommer att känna sig mer bekväma om säsongen är varm
 • Minimera smyckena du kommer att bära
 • Håll håret borta från ansiktet

Hur håller du dig sval på din bröllopsdag?

 • Ge bröllopsgästerna en skugga, särskilt om det är en utomhus bröllopslokal; hyr tält eller parasoll
 • Strategisera ditt bröllopsställe så att ceremonin, gästerna eller mottagningsmaten som buffén eller kakan inte är direkt under solen
 • Gör bröllopet på morgonen eller kvällen
 • Använd ett ljust färgschema som bröllopstema
 • Välj en semi-formell klädkod
 • Ge fansen som bröllopsfavoriter
 • Se till att vatten på flaska är lättillgängligt för alla
 • Inkludera is i dina bröllopsdekorationer
 • Erbjud frysta desserter och drycker på din meny

Slutsats

Och det är allt! För att sammanfatta vad du ska ha på dig till ett hett bröllop måste du överväga klädkoden.

Men i slutändan kommer passformen, färgen och tyget på din outfit att diktera din totala komfort. Du kan fortfarande undvika överhettning men förbli lämplig för bröllopet med ordentlig planering.

Vi hoppas att dessa tips är användbara; låt oss veta nedan hur du kommer att klä dig om bröllopet är hett.