Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

6 effektiva steg för hur man gör en bönfilt

Undrar du hur man gör en bönfilt? Det är alltid lättare att köpa någonstans, men det finns alltid ett anmärkningsvärt tillskott när det är handgjorda. Om du är redo att skapa din första bönfilt har vi utarbetat en ultimat guide som du kan följa.

Hur man gör en bönfilt som kan visa din omtanke

Innan du börjar göra en bönfilt måste du tänka på varför du vill skapa en i första hand. Vissa människor har speciella motiv för sina filtar. Vissa gör det som en gåva för någon som ligger nära deras hjärtan, medan andra gör det för deras användning.

De flesta filtar har meningsfull design, men du kan alltid använda din kreativitet för att skapa unika former och idéer.

Steg # 1. Förbered dina material

När du väl har bestämt syftet med filten kan du nu börja med processen. Förbered två en och en halv meter fleece: en i enfärgad eller mönstrad och en med en gratis färg.

Steg # 2. Starta processen

Rikta ihop de två bitarna av fleece tillsammans och trimma kanterna för att göra dem av samma form.

Steg # 3. Spåra dina riktlinjer

Spåra en 7-tums kant runt rektangeln med skräddarsydd krita eller några avtagbara markörer. Klipp ut rutor från varje hörn på 7 tum och lägg dem åt sidan.

Steg # 4. Sy och sektion

Sy de trimmade rutorna ovanpå fleece. Sätt sedan de två fleecesna ihop, fäst sedan mittdelen och håll filten. Kanta kanterna genom att skära en tum i bredd på alla sidor upp till märket vi gjorde tidigare.

Steg # 5. Knut och design

När fransarna är klara kan du börja knyta kanterna. Det finns flera stilar du kan göra för att väva kanterna.

Se till att vrida fransarna från den övre fleece till den nedre fleece för att förhindra att de separeras.

Steg # 6. Avsluta din gåva

Efter att ha knutit kanterna är du klar! Om du ska ge det till någon, be först för den personen. Detta skapar en känsla av andligt band mellan dig och den personen.

Vissa människor till och med välsignas först innan de skickas till mottagaren.

Vad är syftet med en bönfilt?

Bönfiltar förknippas ofta med bön. Bortsett från det kan dessa filtar ha andra syften. Vissa filtar innehåller mantra, böner, verser och andra saker som kan ge dem mer betydelse.

Vissa människor presenterar bönfiltar till nygifta par, äldre eller en vän. Det är vanligast att önska Guds närvaro i deras liv.

  • Bön

Vissa människor införlivar bönfiltar i sina intima stunder med Gud. De använder det som en påminnelse, precis som en radband, om att Gud är i deras liv. Antingen hänger den inuti sina bönrum eller lägger den på en plats där de kan svepa den runt kroppen medan de ber.

Vissa säger till och med att personen som är insvept i en bönfilt är en person som är täckt av bön.

  • DÃ ©cor

En annan användning av bönfiltar är som dekorationer. Vissa människor vill inte använda vissa föremål för att bevara kvaliteten, så de visar dem.

De flesta bönfiltar liknar också persiskt designade mattor, vilket gör dem fantastiska och utsökta på de flesta väggar.

  • Handel

Bönfiltar är bra saker att handla, särskilt handgjorda, eftersom de har mer invecklade och detaljerade mönster. Dessa filtar är populära i Europa och de har stora värderingar.

Vilken färg ska en bönfilt ha?

Färger spelar också en viktig roll i de flesta bönfiltar. Människor som personligen gör en av dessa ger personliga värden och motiv i de färger de införlivar i sina verk.

  • Trefärgad

Nummer tre fungerar som en symbolik för den heliga treenigheten i kristendomen. Systemet gör detta nummer till en betydande siffra i de flesta religioner. Det finns en tro att användningen av tre grundfärger speglar Fadern, Sonen och den Helige Ande.

Det kan också tolkas i naturen som jorden, himlen och havet.

  • Färgsymbolik

Genom historien är färger också kopplade till olika känslor och symboler. De har en väsentlig effekt på människors humör och nuvarande känslor.

Rött är ett tecken på fara och hot, blå lugnar sinnet och betyder depression, medan svart är förknippat med döden. Dessa färger symboler är synliga i vår historia, vare sig det gäller religiösa frågor, kungligheter och krigföring.

  • Färgbeteckningar

Bortsett från känslor och känslor är färger också kopplade till kvaliteter och relationer. De valda färgerna påverkas främst av personen som får filten.

Till exempel symboliserar guld upplysning och maskulinitet, medan silver är kvinnlighet och intuition. Rosa betyder vänskap och generositet, medan svart innebär styrka och självförtroende.

Vilken religion använder bönfiltar?

Många religioner har viktiga saker som de använder för att kommunicera med Gud. Exempelvis använder muslimer bönmattor. Detta fungerar som ett skydd från marken när de ber och dyrkar.

Bönfiltar är en vanlig bit bland kristna. Kyrkan välsignar den innan den ger den till en person. Det kan också fungera som ett verktyg för att trösta individer när de upplever en dålig händelse eller i sjukdom.

Slutsats

Bön är en av de mest anmärkningsvärda sakerna du kan göra för en person, och att göra ett betydande objekt som symboliserar handlingen gör det mer exceptionellt. Att veta hur man gör en bönfilt är viktigt för vissa människor. Handgjorda saker kommer alltid att ge en mer speciell betydelse, speciellt om du ger dem till någon du älskar.