Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man gör sig av med blöjor

Blöjor är en nödvändighet för nyblivna föräldrar, men hur gör man av dem? Det finns många sätt att bli av med smutsiga blöjor.

Det här blogginlägget kommer att diskutera hur man gör sig av med blöjor på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Hur man gör sig av med blöjor

Vid kassering av blöjor är det viktigt att göra det på ett sätt som inte skadar miljön. Här är några tips för att kassera blöjor:

  • Placera smutsiga blöjor i en fodrad papperskorg.
  • Förslut skötväskan och knyt den innan du lägger den i papperskorgen.
  • Om du har en komposthög kan du placera blöjorna där för att bryta ner. Se till att begrava dem under mycket organiskt material, som löv eller halm, för att undvika att locka till sig skadedjur.
  • Vissa samhällen har särskilda program för återvinning av engångsblöjor. Kontrollera med din lokala kommun för att se om den här tjänsten är tillgänglig.
  • Om du har en septiktank, placera blöjorna i en plastpåse innan du slänger dem. Detta kommer att förhindra att de skadar ditt system och minskar obehagliga lukter.

Är blöjor skräp eller återvinning?

Blöjor kan återvinnas till olika produkter, men de genererar också avfall som måste gå någonstans. Så vad händer med alla dessa blöjor? Låt oss ta en titt.

De flesta engångsblöjor hamnar på soptippar, där de tar upp värdefull plats och släpper ut skadliga gifter i luft och mark. Men det finns sätt att minska antalet blöjor som skickas till soptippar.

Blöjföretagen erbjuder i allt högre grad återvinningsprogram för använda blöjor och många kommuner har numera särskilda insamlingsplatser för blöjavfall.

Så om du vill göra din del för att minska blöjsvinnet, börja med att leta efter ett återvinningsprogram i ditt område. Och kom ihåg, även om du inte kan återvinna dem, är engångsblöjor fortfarande bättre än att använda tygblöjor, som kräver mycket vatten och energi för att tvätta och torka.

Hur gör du diskret med blöjor?

Om du letar efter ett diskret sätt att göra dig av med blöjor finns det flera alternativ. Du kan lägga dem i en förseglad påse och lägga dem i papperskorgen, eller så kan du lägga dem i en blöjhink.

Om du väljer att använda en blöjhink, se till att skaffa en som har ett tättslutande lock för att förhindra att eventuella lukter försvinner. Du kan också spola ner engångsblöjor i toaletten, men se till att de är speciellt utformade för spolning så att de inte täpper till.

Oavsett vilken metod du väljer, se till att skölja ur blöjbehållaren eller hinken regelbundet för att undvika obehagliga lukter.

Ett annat alternativ är att kompostera dina använda blöjor. Detta kräver lite mer arbete än att bara slänga dem, men det kan vara ett säkert och effektivt sätt att göra sig av med blöjor. Börja med att skölja blöjan i kallt vatten; om det finns något fast avfall inuti, lägg det i din toalett eller papperskorgen så att du inte riskerar att förorena jorden.

Lägg den smutsiga blöjan i en papperspåse innan du komposterar för att förhindra att djur kommer åt den och sprider bakterier i din trädgård.

Vad händer med blöjor på soptippar?

Blöjor sönderfaller inte naturligt på soptippar. Det beror på att blöjorna är gjorda av en kombination av plast och bomull, båda föremål som tar decennier att försämras. Även när de bryts ner i mindre bitar släpper de ut metangas som en del av nedbrytningsprocessen.

Metangas kan leda till en ökning av växthusgaser som bidrar till klimatförändringar och global uppvärmning. Tillverkare av blöjor har försökt skapa biologiskt nedbrytbara blöjor men det tar fortfarande flera månader innan de bryts ned, vilket är alldeles för långsamt för deponier eller kompostering hemma.

Faktum är att många typer av engångsservetter också innehåller plast som ytterligare bidrar till miljöföroreningsproblem från metoder för att kassera blöjor som att spola ner dem i toaletter där avfallsbehandlingsanläggningar inte riktigt kan filtrera bort viktiga näringsämnen som fosfor som behövs i havet för det marina livet.

Vad man ska göra med extra blöjor

När du har fler blöjor än ditt barn behöver är det bäst att donera dem. Du kan ge bort dina extra blöjor till vänner, familjemedlemmar eller personer i ditt samhälle. Om donation av blöjor inte fungerar för dig på grund av platsen där du bor, finns det andra alternativ.

Till exempel har återförsäljare av tygblöjor ofta överblivna förnödenheter som de inte längre behöver. Lokala mammagrupper tar ibland också emot donationer, så fråga runt i ditt område innan du ger upp.

Det finns också några ideella organisationer som gärna tar bort eventuella extra blöjor från dina händer, som Cradles to Crayons som erbjuder gratisartiklar inklusive kläder och skor tillsammans med ryggsäckar fulla av skolmaterial varje år på deras halvårsvisa lagerrea. .

Om du letar efter skatteavdrag finns det andra alternativ också. Blöjor kan skänkas till lokala matskafferier eller hemlösa härbärgen.

Du kan också skicka dem till nationella organisationer som National Diaper Bank Network (NDBN) som samarbetar med regionala och lokala blöjbanker över hela landet. Blöjorna kommer sedan att delas ut till familjer som behöver dem mest. Oavsett vilket alternativ du väljer är det alltid en god gärning att donera extra blöjor!

Kan man bränna blöjor?

Det finns några olika sätt att bli av med blöjor. Du kan slänga dem i papperskorgen, du kan spola ner dem i toaletten eller så kan du bränna dem. Vissa människor kanske undrar om det är säkert att bränna blöjor. Svaret är ja, det är säkert att bränna blöjor.

Blöjor kommer att antändas och producera värme mycket snabbt, så se till att ha en säker plats att göra detta och var alltid försiktig när du bränner något.

Se till att det finns gott om ventilation när du bränner blöjor, eftersom de kommer att avge ångor. Se också till att eventuella brandfarliga material som mattor eller gardiner inte är för nära elden. Slutligen, lämna aldrig en brinnande blöja utan uppsikt.