Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man tar av blöjor

Hur tar man av blöjor? Att ta av blöjor kan vara en svår uppgift för nyblivna föräldrar. Det innebär att ta av blöjan och upprepa tvättcykeln med blekmedel för att rengöra den, men det finns många sätt du kan göra detta på.

Så här tar du av blöjor

Ta av dina tygblöjor varannan månad eller så. Om de känner sig stela, luktar illa eller om barnet ofta får utslag, ta av dem oftare.

Du bör också överväga att byta ut tvättmedel om det behövs eftersom vissa märken lämnar rester på tyger även efter tvätt.

Steg 1 – För att börja ta av dina blöjor: Blanda en matsked av valfri tvättbooster (t.ex. Borax, Calgon) med varje laddning som måste tas av. Kör minst två varma tvättar utan några kläder för att ta bort ansamlingar.

Steg 2 – Om dina blöjor fortfarande är fläckiga efter strippning kan du prova ett mer aggressivt tillvägagångssätt: Blötlägg dem i varmt vatten med en kopp blekmedel i cirka 30 minuter. Tvätta och torka sedan som vanligt.

Steg 3 – Se till att hålla ett öga på dina blöjor under avdragningsprocessen för att säkerställa att de inte blir för skadade. Du kanske också vill överväga att lufttorka dem om du har en solig plats ute

Om det hela verkar vara för mycket jobb kan du alltid byta till engångsblöjor! Men kom ihåg att det är viktigt att välja miljövänliga alternativ när det är möjligt. Det finns många fantastiska märken för biologiskt nedbrytbara engångsblöjor där ute nuförtiden.

Kan du återanvända blöjor?

Att återanvända blöjor kan spara pengar, men det har också vissa risker.

När du återanvänder en blöja riskerar du ditt barns och dig själv hälsa.

Här är fyra skäl till varför du inte bör återanvända blöjor:

  • Det första skälet är att återanvända blöjor kanske inte är rena.
  • Om de inte rengörs ordentligt kan de sprida bakterier och orsaka hudutslag.
  • För det andra kan återanvända blöjor innehålla urin eller fekalier från tidigare användningar.
  • Detta kan orsaka urinvägsinfektioner eller diarré hos ditt barn.
  • För det tredje kanske återanvända blöjor inte sitter bra och kan läcka.
  • Läckande blöjor kan orsaka hudirritation och skapa oreda för både dig och ditt barn.
  • Fjärde, blöjor kanske inte är starka nog att innehålla avfall från ett växande barn.
  • Nästa anledning till varför du aldrig ska återanvända en blöja är att den kan orsaka andningsproblem för ditt barn.

Om blöjan har återanvänts många gånger kommer det att finnas bakterier och svampar från tidigare användningar.

Detta inkluderar svampsporer som är cancerframkallande och leder till svampinfektion hos spädbarn som andas in dem eller sväljer dem medan de får tänder på sina smutsiga kläder.

Sammanfattningsvis, återanvändning av blöjor utsätter både dig och dina barn för allvarliga hälsorisker inklusive hudutslag, urinvägsinfektioner, diarré, läckande blöjor (blöjor), irritation orsakad av kemikalier som finns i engångsblöjor samt potentiell inandning av farliga partiklar.

Ska jag byta bajsblöja om barnet sover?

Detta är en fråga som många föräldrar har, och svaret är att det beror på. Om bebisen har sovit ett tag och det inte finns några tecken på att de ska vakna snart, så kanske du vill vänta tills den vaknar med att byta blöja.

Men om barnet bara har sovit en kort tid eller om det redan börjar krångla, kan det vara bäst att bara gå vidare och byta blöja. Det är alltid bättre att vara säker än ledsen!

Om du ska byta blöja medan barnet sover, försök att inte göra för mycket ljud. Du vill inte skrämma dem vakna! Var så snabb och tyst som möjligt när du byter blöja så att du inte stör barnets sömn.

Är det bättre att byta blöja före eller efter matning?

Det är inte nödvändigt att byta blöja före matning, men det kan vara bekvämare för barnet. Maten irriterar vanligtvis inte huden så mycket om urinen har tagits bort innan man äter.

Men att byta efter matning kan hjälpa till att minska incidenter med spott eller kräkningar eftersom det inte finns några rester av fasta ämnen kvar i magen som kan störa barnets matsmältningssystem.

Dessutom kommer detta att öka dina chanser att kunna placera rena blöjor på bebisar utan att de krånglar för mycket om att ta bort blöta först! Om du har tid och energi genom att båda metoderna fungerar bra så känn inte att du behöver välja en framför en annan. Gör bara det som fungerar bäst med ditt schema hemma!

Hur många blöjor behöver en bebis under det första året?

Under det första året kommer ett barn att behöva cirka 720 blöjor. Detta nummer står för både engångsblöjor och tygblöjor.

Naturligtvis kommer denna uppskattning att variera beroende på hur ofta barnet byts, om de ammas eller inte, och om de pottränas för tidigt. I allmänhet är detta dock en bra uppskattning av hur många blöjor en bebis kommer att gå igenom under sina första tolv månader.

Det finns flera anledningar till att det behövs så många blöjor det första året. För det första växer bebisar snabbt och kan gå igenom åtta till tio blöjbyten per dag under de första månaderna.

De producerar också mycket avfall! Amning hjälper till att minska mängden avfall som produceras av nyfödda, men i slutändan genererar de flesta spädbarn fortfarande minst sex smutsiga blöjor per dag.

Allt detta avfall måste kasseras på rätt sätt, och det är därför som kassering av blöjor är en viktig del av att ta hand om ett barn.

Se till att du har en papperskorg med tättslutande lock nära där du byter blöjor till bebisen. Och om du använder engångsblöjor, kom ihåg att slänga dem i papperskorgen – spola inte ner dem i toaletten!