Hur man tar bort Chicco KeyFit 30 bilbarnstol

Att äga en Chicco KeyFit 30 bilbarnstol är toppen. Det är bekvämt, säkert och underlättar resor med din lilla. Det enda problemet är att det kan vara svårt att ta bort bilbarnstolen från basen. Med det här blogginlägget lär vi dig hur du tar bort Chicco keyfit 30 bilbarnstolbas.

Steg för att ta bort Chicco KeyFit 30 bilbarnstol

Oavsett om du installerar en ny bilbarnstol eller tar bort en gammal, är det första steget att ta bort din Chicco KeyFit 30 från basen att frigöra LATCH -ankarna.

Steg 1. Remmarna ska lossas och plastklämmorna under varje sida av ryggstödet ska skjutas åt sidan.

Steg 2. Därefter måste du hitta alla fyra Phillips -skruvarna under där ditt barns rumpa satt i bilbarnstolen och skruva loss dem med antingen en Phillips -skruvmejsel eller insexnyckel (beroende på vilken typ av skruvar de är).

Steg 3. Separera bandets båda sidor genom att dra upp dem och sedan luta det framåt i cirka 45 grader som om du skulle släppa taget men inte göra det här ännu.

Steg 4. Nå bakom den nedre delen av sätet och känn efter de mjuka, skumdämpare som finns på varje sida av den. Du måste ta bort dessa genom att dra ut dem från var de är.

Hur man installerar en Chicco -bilbarnstolbas utan spärrsystem

Steg 1. Att installera en Chicco KeyFit 30 bilbarnstolbas utan spärrsystem är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att sätta den nedre delen av sätet på golvet och sedan ställa in skårorna i det med fordonets utombordare LATCH -stång eller förankringspunkt.

Steg 2. När du är uppradad, använd antingen en insexnyckel för skruvar eller en Phillips-skruvmejsel för bultar för att dra åt alla fyra ankare så att de sitter tätt men inte för hårt eftersom detta kan begränsa rörelsen från sida till sida och göra installationen mer svårt när man skärper dem.

Steg 3. Fäst sedan ena änden av varje remsa på baksidan av passagerarsäten ovanför den bakre dynan (se till att det finns tillräckligt med slapphet) medan den andra änden hänger löst under där barnet kommer att sitta.

Steg 4. Dra nu remmen upp och över barnstolen och korsa den till motsatt sida av sätet innan du fäster den andra änden på förankringspunkten eller LATCH -stången för en tät och säker installation utan slack i remmar.

Steg 5. Lyft sedan barnen från deras bilbarnstol och ta sedan bort båda ändarna av säkerhetsselen genom att dra ut dem från spåren på vardera sidan där de är fastspända så att du nu kan skjuta av bältet genom spännet framtill ( eller lägg händerna under axeldelen).

Steg 6. Att skjuta ena handen under varje ärm kommer att underlätta denna process och samtidigt förhindra att olyckor inträffar om en person plötsligt behöver bromsa eller svänga snabbt eftersom det är mindre sannolikt för plötslig rörelse när man använder båda händerna istället för bara en individs armstyrka .

Skjut sedan bort det korta bältet genom spännet framtill (eller lägg händerna under axeldelen).

Vilket är det bästa sättet att installera Chicco KeyFit 30 på en B-Agile barnvagn?

Steg 1. Rikta först in det röda bältet mot barnvagnens framsida och dra sedan hårt. Skjut sedan en hand under varje ärm för att underlätta denna process samtidigt som det förhindrar att olyckor inträffar om en person plötsligt behöver bromsa eller svänga snabbt eftersom det är mindre sannolikt att plötslig rörelse används med båda händerna istället för bara en individs armstyrka.

Steg 2. Slutligen fäster du remmarna i fack på vardera sidan av ramen på baksidan. Se till att du klipper in ordentligt eftersom det är viktigt av säkerhetsskäl att ha remmar installerade korrekt utan att lossna under användning (eller lossning).

Hur skiljer du en Graco bilstol från basen?

Processen att ta bort en Graco bilbarnstol från basen är ganska enkel och kan göras i bara några enkla steg.

Steg 1. Det första steget att använda när du separerar din Graco bilbarnstol är alltid densamma, oavsett om du använder LATCH-systemet eller inte avkrokar det genom att lossa alla remmar i varje ände och sedan lossa dem också; detta gör det lättare att ta bort det.

Steg 2. För det andra, skjut upp på vardera sidan av fordonets nackstöd tills det klickar på plats så att båda handtagen är ihop igen. Detta bör frigöra spänningen som håller nere ena sidan medan du lyfter på det andra handtaget för att enkelt ta bort barnstolen.

Lägg slutligen bort alla rörliga delar innan du förvarar dem i garaget eller källaren-glöm inte bandet.

Hur du förvarar Chicco KeyFit 30 bilbarnstol utan bilbarnstol:

För att ta bort ditt barns Graco -bilbarnstol från basen, öppna LATCH -remmarna på vardera sidan av baksätets nackstöd för enkel demontering och skjut sedan uppåt så att båda handtagen är ihop igen.

Detta bör släppa spänningen genom att hålla ett handtag nere medan den andra änden lyfts för att enkelt dra ut med ett klick; nu kan du fästa den på en ny plats manuellt eller genom att använda en ankare om det behövs. För att lägga bort rörliga delar innan du förvarar, glöm inte att fästa ett fästband också!