Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

När ska man använda konvertibel bilbarnstol? Ett måste att läsa!

När ska man använda konvertibel bilbarnstol? En konvertibel bilbarnstol kan användas för barn i tre steg. Denna typ av bilbarnstol kan antingen gå över från bakåtvänd till framåtvänd, eller så kan den också omvandlas till en bältespositioneringsförstärkare vid behov.

Ett barn bör inte förbli i seleläget efter fyra års ålder eftersom de är för små och deras ben fortfarande är mjuka vilket gör dem sårbara för skador under en olycka.

Det enda sättet du kommer att veta när ditt barn har vuxit ur detta stadium är genom att regelbundet mäta sin längd och vikt enligt lag (varje gång du går igenom inspektion).

När du går över till framåtvänd, se till att han/hon uppfyller alla säkerhetsföreskrifter inklusive axelband som är på eller över axelnivå med armbågar låsta i en 90-graders vinkel. Se till att ha barnet sitta tillbaka i sätet och minst en tum bort från kanten.

Om din bilstol har ett avtagbart nackstöd kan du sedan luta det tillbaka till ett mer diagonalt läge vilket ger bättre stöd för nacken.

Behöver en rygglös booster en spärr?

En rygglös bältesstol krävs inte för att ha spärrkontakter, även om många av dem har det. Höftbältet på ditt barns bilbarnstol bör användas som den huvudsakliga metoden för att säkra honom eller henne på plats när du åker i ett fordon.

Om du använder en rygglös booster som har spärrhakar på, se till att de är låsta korrekt och säkert. Ett standard trepunktsbälte kommer också att säkra ditt barn på ett adekvat sätt under resan om det inte finns någon tillgänglig spärranslutning för deras booster.

När kan mitt barn flytta till en booster?

När ditt barn växer ur vikt- eller höjdgränsen för sin bilbarnstol är det dags att flytta dem till en booster. Generellt sett betyder det att de är minst 40 pund och över fyra fot långa. Men det finns andra överväganden du bör göra när du bestämmer om ditt barn säkert kan använda en bältesstol på egen hand.

Din barnläkare kommer att kunna hjälpa dig att svara på några frågor. Tänk på att även om vissa barn kan vara redo för boosters tidigare än andra, måste alla barn under åtta år cykla i ett tills de når maximal höjd och viktrekommendationer för sina särskilda säten oavsett hur gamla de är – så fortsätt att gå upp genom olika typer efter behov!

Hur mycket måste du väga för att sitta i en bältesstol utan rygg?

En bältesstol utan rygg kan användas för barn som väger 40-100 pund. Bältets placering ska passa ditt barns längd och vikt, medan axelbältet passar över bröstet i en diagonal bana.

När ska ett barn flytta till en rygglös booster?

När barn växer ur sina framåtvända säten bör de gå över till en rygglös booster. Enligt AAP är barnstolar utformade för barn som väger 40-80 pund och är 36 tum eller mindre i höjd (observera att vissa delstatslagar kan vara annorlunda).

Det finns heller ingen minimiålder innan du flyttar från en bilbarnstol till en booster, men om du har fler frågor om att flytta ditt barn, kontakta din lokala polisavdelning eller brandstation samt rådfråga en expert på Kiddie Academy.

För yngre spädbarn under 20 kg är det avgörande att de förblir bakåtvända, så vi rekommenderar att du använder konvertibla säten i stället för spädbarnsstolar tills de når denna vikttröskel. Om du är osäker på vilken typ av fasthållning som fungerar bäst för din familj, vänligen kontakta oss på Kiddie Academy så hjälper vi dig att välja det säkraste alternativet.

Behöver boosters med hög rygg vara upptjudrade?

Enligt AAP, även om tjudra inte är nödvändigt för barn i selade bilbarnstolar eller hög rygg boosters, kan det vara till hjälp.

Placeringen av den övre tjudremmen kan bero på ditt fordons design, men de finns vanligtvis bakom antingen nackstöden eller mittbältet mellan två främre skopor.

Detta kommer att hjälpa till att förhindra att bältesstolen roterar framåt under en krock och minska nackskador orsakade av ett ur-läge huvud som faller i sidled på hårda ytor inom räckhåll.

Som med alla säkerhetsfunktioner relaterade till bilbarnstolar, se informationen från biltillverkare om vad som fungerar bäst med deras specifika design av bilar och bältesstolar.

När kan du sluta använda bältesstolen?

Säkerhetsförespråkare för bältesstolar rekommenderar barn att använda bältesstolar tills de väger minst 40 pund (cirka fyra år). Däremot rekommenderar American Academy of Pediatrics att äldre barn ska åka i bältesplacering gymnasieelever kan använda ett vuxenbälte.

AAP föreslår också att du tar hänsyn till ditt barns längd och vikt när du fattar detta beslut; vissa stora fjärdeklassare kan fortfarande behöva hållas fast i bältesstol eftersom de inte kan passa ordentligt med ett vuxenhöft- eller axelbälte. Om han inte uppfyller dessa riktlinjer, fortsätt att använda bilens fasthållningssystem så länge som möjligt.

När kan mitt barn byta till en rygglös booster?

AAP rekommenderar att barn ska vara i en bältespositioneringsbooster tills de är minst fyra fot nio tum långa, eller åtta till tolv år gamla.

Den viktigaste delen av detta är höjdkravet; om ditt barn ännu inte är nära att nå det, kan han/hon fortfarande använda sin bilbarnstol så länge det är lämpligt för hans/hennes vikt och storlek (till exempel 70 lbs).

Var noga med att kontrollera med din lokala polisavdelning eller brandstation där du bor om detaljerna när barn måste sluta använda boosters. De kan ha andra krav än vad som rekommenderas av nationella organisationer som NHTSA och CDC.

Ditt barn kan byta från en framåtvänd fempunkts bilbarnstol till en rygglös booster när han/hon uppfyller höjdkravet på minst fyra fot nio tum lång.