Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Vad ska man skriva i en babybok storasyster? Idéer

Vad ska man skriva i en babybok storasyster? När din syster föds finns det så många saker att fånga i hennes babybok!

Från hennes födelsebesked och sjukhusbilder till första gången hon träffar sitt nya syskon och allt däremellan, se till att du dokumenterar alla speciella ögonblick.

Här är några idéer för att komma igång:

-Skriv ner dina tankar och känslor om att bli storasyster.

-Inkludera bilder på när du träffade din syster för första gången, liksom andra milstolpar som att ta dina första steg tillsammans eller åka på din första utflykt.

– Spela in roliga historier eller minnen som du delar med din syster. När systrar blir äldre blir de ofta varandras bästa vänner – se till att fånga dessa minnen också!

-Lägg till sidor om dina favoritsaker att göra tillsammans som att spela spel eller gå på promenader.

-Inkludera viktiga datum som födelsedagar, helgdagar och andra speciella tillfällen när ni tillbringade tid med varandra.

-Snacka om hur roligt det är att vara storasyster! Om det finns några lärdomar på vägen, inkludera dem också så att hon alltid kan titta tillbaka på den här boken för vägledning om det behövs under kommande år.

-Ställ frågor som kommer att ge hennes framtida jag en inblick i vem hon var som barn – vad ville hon ha mest ut av livet? Vilka var hennes förhoppningar och drömmar då?

Vilka var hennes bästa vänner i skolan innan de alla gick skilda vägar? (Den här typen av frågor ger också föräldrar något nytt varje gång de läser igenom babyboken!

Vad ska finnas i ett babyalbum?

* Spädbarnsfoton. Nyfödda fotografier är några av de mest värdefulla bilderna du har tagit, så se till att inkludera många av dem i ditt babyalbum!

Du behöver inte vänta på professionell nyföddfotografering; om du tog många konstnärliga bilder under graviditeten eller efter förlossningen kan de gå in här också. Dessutom är det enkelt att ta ögonblicksbilder på din egen telefonkamera och omedelbart lägga till dem i boken.

* Milstolpar från 0-12 månader: De första bebisarna som att le, sitta upprätt och krypa är milstolpar som förtjänar särskild uppmärksamhet i alla babyklippböcker.

Naturligtvis kanske dessa handlingar inte är särskilt fotogeniska till en början – men om du fångar din lilla när de börjar bemästra dessa färdigheter, kommer det att vara en fröjd att se tillbaka på de kommande åren.

* Födelsemeddelande och sjukhusinformation: Se till att inkludera kopior av de födelsemeddelanden du skickade ut (eller skapa ett album bara för dem), plus all annan dokumentation relaterad till födseln – som fotavtrycken som tagits strax efter att de föddes! Om du har några roliga eller hjärtevärmande historier från den perioden, se till att ta med dem också.

* Bildtexter och roliga fakta: Ett bra sätt att anpassa ditt barns album är genom att skriva korta bildtexter om varje foto.

Detta kan också vara en plats där du spelar in några av de mer minnesvärda ögonblicken under ditt barns första år, oavsett om det är en rolig fakta om bilden eller något roligt de sa. Till exempel: “Vid två månader gammal drev hon redan på sig själv för att stå på egen hand!”

* Foton på familj och vänner: Din bebis kommer att ha många underbara relationer med människor i ditt liv under de första 12 månaderna – se till att dessa också återspeglas i babyboken!

Alla bilder du tar med mor- och farföräldrar, syskon, gudföräldrar eller andra ska gå hit också; trots allt förtjänar de som hjälpt till att fostra och stödja ditt barn lite erkännande för det.

Om det finns några särskilt speciella ögonblick du vill lyfta fram från tid med nära och kära (som en ny leksak som en faster tagit med) kan detta också vara ett bra ställe att dokumentera dem.

* Bästa och värsta på året: Varje nybliven förälder vet att det finns toppar och dalar under de första tolv månaderna, så varför inte använda ditt babyalbum som ett utlopp för lite luftning?

Återigen, att inkludera foton kommer att vara till hjälp om du senare ser tillbaka på hur det var när hon blev sjuk eller när han började få tänder – men även utan bilder kommer det fortfarande att visa sig att du skriver ner dina tankar under dessa svåra tider!

Vad ska jag skriva på ett babyalbum?

Det finns så mycket att skriva på ett babyalbum! Du kan fånga din lillas milstolpar, första och vardagliga ögonblick. Här är några idéer:

– Bebisens födelsebesked

– Första gången den hålls

– Sova i olika ställningar

– Att träffa familj och vänner för första gången

– Först le eller skratta

– Första stegen och orden

– Favoritmat och leksaker

– Roligaste stunderna.

Vad lägger du i en babybok?

Du kan fylla en babybok med bilder på ditt barn, men det finns mer än så. Du kommer att vilja spela in minnen från födseln genom det första året och därefter.

Det finns flera saker du kanske vill ha med i din babybok:

· Födelsemeddelanden eller tidningsartiklar som tillkännager ankomsten av din nya glädjebunt.

· En hårsvall från när de föddes; · Berättelsen kring deras namnval (om tillämpligt)

· Handavtryck och fotspår pressade in i leran vid födseln

· Deras längd, vikt och längd registreras övertid på speciella tillväxtdiagram (du kan köpa dessa online eller göra dem själv)

· Bilder togs varje månad under deras första år (och därefter) med en skylt uppe som anger hur gamla de är

· Födelsebevis

· Immuniseringsjournaler

· Första tanden och/eller locket på barnets hår

· Ett handskrivet brev från dig till ditt barn, som beskriver allt du älskar med dem och varför du inte kan vänta med att se vad deras framtid har att erbjuda.