Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Varför känns kuddar som blöjor? Läs detta!

Varför känns bindor som blöjor? Kuddar och blöjor har båda självhäftande remsor på baksidan som fäster på dina underkläder eller byxor.

Detta hjälper till att hålla dem på plats och hindrar dem från att flytta runt. Slutligen har dynor och blöjor ofta dofter tillsatta för att maskera eventuella obehagliga lukter.

Om du någonsin har burit en dyna eller blöja, då vet du hur lika de kan kännas! Förhoppningsvis har den här förklaringen hjälpt till att reda ut saker och ting!

Kuddar är designade med ett absorberande material så att du inte läcker över dina kläder när du går igenom fysisk aktivitet som sport eller träning.

Blöjor gjordes inte för tunga träningspass, därför skulle det vara svårt för någon att bära en under träningen på grund av dess förmåga att röra sig och inte stanna på ett ställe.

Kuddar är tänkta att vara tunna, diskreta och bekväma för användaren. De bör också hålla dig torr genom att absorbera ditt menstruationsblodflöde.

Till skillnad från kuddar är blöjor skrymmande och inte lika diskreta eftersom de behöver ha tillräckligt med uppsugningsförmåga för att klara en större vätning. Det är därför vissa kvinnor kan känna att kuddar känns mer som blöjor än bara vanliga underkläder.

Sätter du en badblöja över en vanlig?

Nej, du behöver inte lägga en badblöja över en vanlig. Simblöjor är designade för att hålla in avföring och urin, medan vanliga blöjor inte är det. Om ditt barn har en vanlig blöja på sig och råkar ut för en olycka i poolen kommer vattnet att förorena hela poolen. Simblöjor hjälper till att förhindra att detta händer.

Om du fortfarande är osäker på om ditt barn behöver en badblöja eller inte, fråga din barnläkare om råd. Simblöjor finns hos de flesta större återförsäljare, så de borde vara lätta att hitta.

Det bästa sättet att hålla ditt barn säkert när du simmar är att använda en simblöja. Simblöjor är designade speciellt för användning i pooler och andra vattenmiljöer – till skillnad från vanliga blöjor kan de hålla i avföring och urin.

Om ditt barn har en vanlig blöja på sig och råkar ut för en olycka i poolen kommer vattnet att förorena hela poolen. Simblöjor hjälper till att förhindra att detta händer.

Vid vilken vikt byter du till blöjor i storlek 1?

Många mammor märker att deras barn kommer att börja passa i nästa storlek blöja när de väger cirka 15 pund. Detta kan dock skilja sig från barn till barn, så det är viktigt att vara uppmärksam och följa ditt barns utveckling. Det kan finnas tillfällen då du behöver ett lite större eller mindre alternativ än storlek 1 innan den tiden kommer.

Ditt barn kanske inte ens passar i nyfödda blöjor alls! Vid vilken vikt byter du till storlek ett? De flesta mammor är överens om att bebisar vanligtvis väger cirka femton pund innan de passar in i nästa storlek på blöjor, som skulle vara storlek två.

Detta kan variera mer eller mindre beroende på hur stort ditt barn är eller hur snabbt det utvecklas. Ibland växer spädbarn långsammare med varje steg än andra, vilket innebär att de kanske bara väger cirka 12 pund innan de passar bekvämt i storlek 1-blöjor. Om detta är fallet för dig, oroa dig inte!

Det finns blöjor i olika storlekar att välja mellan så att ditt barn alltid kan känna sig bekväm och ha en bra passform.

Kom ihåg att varje bebis utvecklas olika, så det är viktigt att vara uppmärksam på deras signaler och se hur de växer.

Du kan behöva byta storlek något förr eller senare än den “genomsnittliga” femton pundsvikten, men hur som helst kommer ditt barn så småningom att göra övergången. Blöjor är en viktig del av alla barns garderob, så se till att hitta den storlek som passar dem bäst!

Vilka är de 10 stegen du bör följa när du byter blöja?

När det kommer till att byta blöja finns det flera steg du bör följa. När det görs fel kan situationen bli ganska rörig och leda till ytterligare olägenheter för alla inblandade.

För att säkerställa att saker och ting går smidigt varje gång, se till att du noterar dessa tio steg när du tar hand om ditt barns rumpa:

Det första steget är att samla alla nödvändiga förnödenheter som behövs för att undvika avbrott under denna process.

Det andra steget är att placera dem ovanpå där du ska placera ditt barn så att de inte har långt att nå samt att göra allt lättare för dig själv.

Det tredje steget skulle vara att ta ut blöjor från sina förråd samt våtservetter eller andra föremål beroende på om tygblöjor används.

Det fjärde steget skulle vara att ta av den smutsiga blöjan samt samla alla dina förnödenheter och placera dem på ett närliggande bord eller bänkskiva.

Det femte steget är att rensa upp eventuella smuts som gjordes med det som användes under denna process, såsom våtservetter, trasor etc., beroende på vad du använder för att städa upp.

När ska jag byta blöja på mitt barn?

I allmänhet kommer din bebis att meddela dig när det är dags att byta blöja. Han kanske gråter eller bråkar vid bordet och han kanske till och med säger det till dig genom att bajsa på sig själv! Om det händer, vänta inte (och inte på nummer två).

En blöt eller smutsig blöja bör bytas så snart som möjligt; helst efter varje matning. Du kan kontrollera hur ofta blöjor behöver bytas genom att leta efter dessa tecken:

* När det är kiss i blöjan.

* När rumpan känns kall och fuktig.

* Efter sex timmar (för spädbarn under åtta veckor).

* Efter tolv timmar (åtta-tjugofyra månader gamla barn).

Genom att kontrollera din bebis rumpa regelbundet under varje dag – ungefär en gång i timmen – kan du börja få en känsla av hur ofta han behöver byta om.