Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Vilka gravidkläder behöver jag? Idéer

Vilka gravidkläder behöver jag? Det finns några viktiga delar som du vill ha i din garderob, oavsett din stil.

Ett par bra jeans är ett måste – de kommer att se dig igenom från tidig graviditet ända fram till slutet. Leta efter ett par med lite stretch i dem, så att de är bekväma när din kropp förändras.

Ett stödjande linne är ett annat viktigt – det hjälper till att hålla allt på plats och kommer att vara mycket bekvämare än en vanlig t-shirt.

Och slutligen, varje gravid kvinna behöver ett par bra leggings. De är idealiska för att slappa runt i huset eller göra ärenden och kan kläs upp eller ner beroende på tillfälle.

Med dessa nyckeldetaljer i åtanke kan du börja bygga din mammagarderob. Om du inte är säker på var du ska börja, ta en titt på några av de mest populära stilarna nedan.

Hur mycket moderskapspenning får jag?

Om du är anställd kan du ha rätt till lagstadgad moderskapslön (SMP). Du kan få upp till 39 veckors SMP, men hur mycket du får beror på din inkomst.

De första sex veckorna kommer att betalas ut med 90 % av din genomsnittliga veckoinkomst (före skatt) och de återstående 33 veckorna kommer att betalas med standardräntan på £148,68 eller 90 % av din genomsnittliga veckoinkomst (beroende på vilket som är lägst).

Om du är egenföretagare finns det ingen lagstadgad moderskapspenning, men du kanske kan ansöka om moderskapspenning istället. Du kan ta reda på mer om detta på Gov.uk-webbplatsen.

För att få antingen SMP eller Moderskapspenning måste du meddela din arbetsgivare eller Department for Work and Pensions (DWP) rätt meddelande.

Du bör också fundera på om du vill ta ut någon extra ledighet före eller efter din mammaledighet. Detta kallas ytterligare lagstadgad mammaledighet (ASML).

Du kan ha rätt till detta om du har varit hos din nuvarande arbetsgivare i minst 26 veckor i slutet av den 15:e veckan innan ditt barn ska beräknas.

Om du är berättigad till ASML kan du ta ut upp till 26 veckors ledighet totalt – detta inkluderar standard 52 veckors mammaledighet. ASML betalas i samma takt som SMP.

Återigen är det viktigt att kontrollera ditt anställningsavtal eftersom du kan ha rätt till mer mammaledighet och lön än det lagstadgade minimumet. Till exempel kan din arbetsgivare erbjuda förhöjd moderskapslön eller tillåta dig att ta ut en längre ledighet.

Vilka är kraven för mammaledighet i DepEd?

För att vara berättigad till mammaledighet måste en gravid anställd ha varit på företaget i minst sex (60) dagar före det förväntade datumet för förlossningen.

Hon måste också lämna in ett läkarintyg från en legitimerad läkare som anger hennes graviditet och förväntade förlossningsdatum. Läkarintyget ska lämnas in till HR-avdelningen minst en (30) dagar innan hennes förväntade ledighet.

Gravida anställda som har varit på företaget i mindre än sex (60) dagar är inte berättigade till mammaledighet men de kan utnyttja sjukledighetsförmåner om de omfattas av den filippinska sjukledighetslagen.

Mammaledighet i DepEd beviljas vanligtvis för en period av nittioåtta (98) dagar, vilket inkluderar sextio dagars förlossningsledighet och trettioåtta dagar efter förlossningen.

Gravida anställda som har utnyttjat sin fulla mammaledighet har rätt till en femton dagars förlängd återhämtningstid efter förlossningen, under förutsättning att de lämnar in ett läkarintyg från en legitimerad läkare som anger behovet av sådan förlängning.

Läkarintyget ska lämnas in till HR-avdelningen minst en (30) dagar innan hennes förväntade återgång till arbetet.

Hur ansöker jag om mammaledighet i Filippinerna?

Det finns två typer av mammaledighet i Filippinerna: den graviditetsrelaterade ledigheten och den icke-graviditetsrelaterade ledigheten.

För att ansöka om någon av dem behöver du lämna in ett läkarintyg från din läkare samt en ansökningsblankett till din arbetsgivare. Du kan få mer information om hur du ansöker om mammaledighet på Arbets- och sysselsättningsdepartementets hemsida.

Om du är gravid och planerar att ta ut mammaledighet är det viktigt att känna till dina rättigheter och vad du har rätt till. I Filippinerna har alla arbetande mödrar rätt till 90 dagars betald mammaledighet.

Om du har varit anställd i mindre än ett år har du fortfarande rätt till 60 dagars betald mammaledighet. Dessutom har alla arbetande mödrar också rätt till 45 dagars betald ledighet för missfall eller akut avbrytande av graviditeten.

Det är viktigt att notera att du först kan börja din mammaledighet efter att du har fött barn. Om du går på ledighet före förlossningen kommer det att betraktas som semesterledighet och omfattas inte av den statliga betalda mammaledighetsförmånen.

Så om du är gravid och planerar att dra nytta av den betalda mammaledighetsförmånen i Filippinerna, se till att skicka in alla nödvändiga dokument till din arbetsgivare och planera din ledighet därefter.

Genom att göra det kan du njuta av din ledighet från jobbet samtidigt som du säkerställer att du får de förmåner du har rätt till.

Vilka är kraven för att ansöka om mammaledighet?

För att vara kvalificerad för mammaledighet måste du ha arbetat på ditt företag i minst 12 månader innan din ledighet börjar.

Du måste också vara primärvårdare för barnet och ha ett brev från din läkare som bekräftar din graviditet. Mammaledighet är vanligtvis cirka 14 veckor, men det kan variera beroende på ditt företags policy.

Om du uppfyller dessa krav kan du påbörja processen med att ansöka om mammaledighet genom att kontakta din HR-avdelning eller arbetsledare.

De kommer sannolikt att ha ett formulär som du kan fylla i, som innehåller dina start- och slutdatum för ledigheten samt all annan relevant information.

När du har skickat in formuläret är det upp till ditt företag att godkänna eller avslå din begäran.